Fransa Ligue 1 Fransa'nın Ümit Özat'ı bulundu!

Fransa'nın Ümit Özat'ı bulundu!

27.03.2013 - 10:32 | Son Güncellenme:

Lyon Kulübü Başkanı Jean-Michel Aulas'ın danışmanlarından eski futbolcu Bernard Lacombe tepki çeken bir yorum yaptı.

Fransanın Ümit Özatı bulundu

Lyon Kulübü Başkanı Jean-Michel Aulas'ın danışmanlarından eski milli futbolcu Bernard Lacombe katıldığı bir radyo programında tepki çeken bir yorum yaptı. 1969-1978 yılları arasında Lyon'da futbol oynayan, sonrasında Saint-Etienne ve Bordeaux formaları da giyen Lacombe aktif futbolculuk hayatı boyunca 38 kez de Fransa Milli Takımı'nda forma giymişti. Futbolu bıraktıktan 12 yıl sonra ise Lacombe dört yıl Lyon'u çalıştırmıştı.

Haberin Devamı

RMC'de bir programa katılan Bernard Lacombe; programa bağlanan bir kadın dinleyicinin Benzema'yı eleştiren yorumlar yapmasına "Ben kadınlar ile futbol tartışmam, olaya bakışım bu. Onlar gidip yemek pişirsinler" dedi.

Olaya ilk tepki ise Lyon Kadın Futbol Takımı'nın teknik patronu Patrice Lair'den geldi. Lair, Bernard Lacombe'un açıklamalarına karşılık olarak "Gerçekten duyunca çok üzüldüm. Böyle bir yorum yapmak gibi bir hakkı yok. Bu kadın futbolunun gelişmesine destek olacak bir yorum değil. Ayrıca bu şekilde hem kulüp başkanının hem de takımdaki futbolcuların emeğine büyük saygısızlık yapıyor" dedi.

Ümit Özat da aynısını demişti

Hatırlanacağı üzere Ümit Özat da katıldığı bir televizyon programında "Türkiye'de futbol erkek oyunudur.Dünyanın hiçbir yerinde bizim ülkede olduğu gibi kadınlar futbolu yorumlayamaz. Kendi fikrimi söylüyorum, ben eşimle bile futbol konuşmuyorum. Ben bir bayanla futbol konuşmam" demişti.

tr.eurosport.com