Futbol Futbolda ayaklar baş oluyor!

Futbolda ayaklar baş oluyor!

01.12.2019 - 08:00 | Son Güncellenme:

Ünlü futbolcuların emekliliklerini, satın aldıkları futbol kulüplerinde yöneticilik yaparak geçirmeye başlamaları, son yılların en gözde trendlerinden biri oldu

Futbolda ayaklar baş oluyor

ONUR DİNÇER

Futboldan kopamıyorlar
Aktif futbolu noktalayan ünlü futbolcuların, teknik direktörlük, menajerlik gibi futbolla ilgili işlerine, takım satın alma da eklendi. Bazıları bir futbol kulübünü tümüyle satın alırken, bazıları bir kısım hissse almak yoluyla kulüp sahibi oldu. David Beckham, beş yıl önce bir konsorsiyum ile birlikte satın aldığı kulübün ismini geçen yıl Inter Miami olarak açıklarken, şimdilerde 1 milyar dolarlık stadyum yatırımı planı yapıyor ve Messi’nin de içinde olduğu birçok yıldız futbolcu için transfer girişiminde bulunuyor.

Patron yöneticiler
David Beckham’ın bir diğer girişimi, eski takım arkadaşlarıyla birlikte gelişiyor. Beckham, Ryan Giggs, Paul Scholes, Nicky Butt, Gary Neville ve Phil Neville, Salford City kulübünün yüzde 60 hissesini ellerinde tutuyor. Brezilya’nın efsane futbolcusu Ronaldo, Real Valladolid’in yüzde 51 hissesini 30 milyon euro’ya alarak, başkanı olduğu kulübün yönetiminde söz sahibi oldu. Didier Drogba ise futbolculuğunun son durağı olan Phoenix Rising’den hisse satın alıp, formasını giydiği kulübün sahibi olan ilk futbolcu unvanını elde etti.

Haberin Devamı

Tercihi İsveç
İsveçli yıldız isim Zlatan Ibrahimovic de takım alan futbolcular furyasına katıldı. Los Angeles Galaxy’den ayrıldıktan sonra futbola nerede devam edeceği merak edilen Zlatan, ülkesindeki kulüplerden Hammarby’nin hisselerinin bir
kısmını satın aldı.

Hazard&Demba Ba ortak yapımı
Beşiktaş’ın eski futbolcusu olan Demba Ba, Chelsea’den eski takım arkadaşı Eden Hazard ile birlikte emekliliği beklemeden futbolda takım satın alan futbolcular arasına dahil oldu. İkili, ABD’de San Diego kulübünü satın aldıklarında, aktif futbol hayatlarını sürdürüyorlardı.