Futbol Futbolda ‘Damat Ferit’ davası

Futbolda ‘Damat Ferit’ davası

22.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eski başkan Mehmet Ali Aydınlar, “TFF, Damat Ferit hükümeti gibi” yorumunu yapan CAS hakemi Kısmet Erkiner’i 9 ay sonra mahkemeye verdi, 10 bin TL manevi tazminat davası açtı

Futbolda ‘Damat Ferit’ davası

CAS hakemi Kısmet Erkiner’in 9 ay önce yaptığı konuşma, dava konusu oldu. Mehmet Ali Aydınlar’ın yönetimindeki eski TFF Yönetimi’ni “Damat Ferit hükümeti”ne benzeten Erkiner’e, 10 bin lira tazminat davası açıldı.

Haberin Devamı

Erkiner, Habertürk TV’de yaptığı konuşmada, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Fenerbahçe’yi Şampiyonlar Ligi’nden UEFA değil, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) men etti. Türkiye’nin Avrupa Kupaları’ndan 8 yıl men cezası alması söz konusu değil. TFF, UEFA’nın bu blöfünü göremedi. UEFA’ya yaranmak mecburiyetinde değiliz. Ben bu TFF Yönetimi’ni 1. Dünya Savaşı’ndaki Damat Ferit hükümetine benzetiyorum.”
Erkiner’in açıklamalarının ardından Aydınlar da istifasını vermiş, “Bir haber kanalında, CAS Hakimi Sayın Av.Kısmet Erkiner’in açıklamalarını hayretler içerisinde izledim. Derhal bu açıklamaların doğruluğunu araştırdım ve ilgili raporun maalesef Federasyonumuza 6 Eylül ve 3 Kasım tarihlerinde ulaştığını bugün öğrendim. Böylece Sayın Erkiner’in ifadelerinin doğruluğunu tespit etmiş oldum. Kendisine uyarıları nedeniyle teşekkür ederim” açıklamasını yapmıştı.
Daha sonra 32. Gün programında Erkiner’in açıklamalarının yorumdan ibaret olduğunu belirten Aydınlar’ın avukatları, Erkiner’e karşı dava açtı. 10 bin lira manevi tazminat talebinde bulunulan davada, “Damat Ferit Hükümeti” terimi bir hakaret olarak algılandığı vurgulandı. Dava dilekçesinde ayrıca tazminatın kazanılması durumunda paranın Acıbadem Eğitim Sağlık Vakfı’na bağışlanacağı belirtildi.