Galatasaray G.Saray'da derin çatlak

G.Saray'da derin çatlak

26.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sarı-Kırmızılı Genel Kurul, Hakan Şükür ile Arif Erdem'in ihracını oy çokluğuyla reddetti

G.Sarayda derin çatlak

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Cim-Bom’da, FETÖ’cü oldukları gerekçesiyle yönetim kurulunun üyelikten çıkarma kararı verdiği iki eski futbolcu, genel kurul üyeleri arasında bölünmeye yol açtı. Üyelerin çoğunluğu Şükür ve Erdem için ret oyu kullanınca ikilinin üyeliği devam etti.

Galatasaray Genel Kurulu, Hakan Şükür ve Arif Erdem konusunda sürpriz bir karara imza attı.

Lütfü Kırdar Kongre Kongre Merkezi Anadolu Auditorium Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen yıllık olağan genel kurul toplantısında, FETÖ/PDY ile olan ilişkileri dolayısıyla 7 üyenin ihracı görüşüldü. Disiplin kurulunun değerlendirmesi sonucunda, yönetim kurulunun üyelikten çıkartılmalarına karar verdiği eski savcı Zekeriya Öz, tutuklu valiler Hüseyin Avni Mutlu ve Şahabettin Harput, eski futbolcular Hakan Şükür, Arif Erdem ve İsmail Demiriz ile işadamı Hazim Sesli ile ilgili oylama yapıldı.

Haberin Devamı

Duygusallık...

Öz, Harput, Mutlu, Demiriz ve Sesli’nin üyelikten çıkarılması oy çokluğuyla kabul edildi. Ancak Hakan Şükür ve Arif Erdem oylanırken, ikilinin ihracını isteyenlerin sayısı azınlıkta kaldı. Bunun üzerine “ihraç” talebi reddedildi. Yönetici Eşref Alaçayır, “Genel kurul duygusal davrandı. Gollerin etkisinde kalıp duygusal hareket ettiler” diyerek Şükür ve Erdem ile ilgili kararı yorumladı.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın bu karara twitter üzerinden sert tepki gösterdi. Boynukalın, “FETÖ firarisi Hakan Şükür’ün Galatasaray üyeliğinden ihracı oy çokluğuyla reddedildi. Bir Galatasaraylı olarak bu kararı şiddetle kınıyorum. Böyle bir Genel Kurul, Avrupa Fatihi Galatasaray’ımıza yakışmıyor. O ihraç gerçekleşene kadar bizim için Genel kurul yok hükmündedir” diye yazdı.

Öte yandan üyeler Mehmet Koçarslan ve Mehmet Uğur Sunakan’ın da farklı nedenlerden dolayı oy çokluğuyla kulüp üyeliğinden ihracına karar verildi.