Voleybol Gabi Guimaraes'ten Vargas övgüsü! 'Türkiye tartışmasız favori'

Gabi Guimaraes'ten Vargas övgüsü! 'Türkiye tartışmasız favori'

20.09.2023 - 15:22 | Son Güncellenme:

Filenin Sultanları, olimpiyat elemeleri dördüncü maçında Arjantin'i 3-1 mağlup etti. Grupta 4'te 4 yapan millilerin bir sonraki rakibi Brezilya olacak. Ülkemizde aynı zamanda VakıfBank'ın kaptanlığını yapan Gabi Guimaraes maç öncesinde konuştu.

Gabi Guimaraesten Vargas övgüsü Türkiye tartışmasız favori

Milletler Ligi ve Avrupa şampiyonu unvanıyla Japonya'daki olimpiyat elemelerine katılan A Milli Kadın Voleybol Takımımız grubundaki dördüncü maçında Arjantin ile karşılaştı. Sultanlar sahadan 3-1 galip ayrıldı ve gruptaki liderliğini sürdürdü.

Haberin Devamı

Maçın ilk setini 25-16 kazanan milli takım, setlerde 1-0 öne geçti. Mücadelenin ikinci setini 22-25 kaybeden Filenin Sultanları, üçüncü set 25-15 kazanarak yeniden öne geçti.

BREZİLYA MAÇI KRİTİK
Filenin Sultanları, grubunu ilk 2 sırada tamamladığı takdirde Fransa'da yapılacak olan olimpiyat oyunlarına katılma hakkı kazanacak. İlk 2 için en büyük favorilerden biri Brezilya. Rakibimizi mağlup etmemiz durumunda olimpiyat biletine Türkiye çok yaklaşacak.

İKİNCİ BİR ŞANS VAR
Olimpiyat elemelerinde gruplarında ilk 2 sıraya giremeyen ülkelerin olimpiyat umutları bitmeyecek. Paris'te yapılacak olimpiyat şampiyonasına katılamayan ülkeler, elemelerin bitiminde 2024 Milletler Ligi'nde mücadele edecek. Milletler Ligi'nde oluşacak 2024 yılı sıralamasına göre ülkeler, olimpiyat için kota hakkı kazanacak.

Haberin Devamı

Gabi Guimaraesten Vargas övgüsü Türkiye tartışmasız favori

GABİ: TÜRKİYE TARTIŞMASIZ FAVORİ
Brezilya mücadelesi öncesinde kaptan Gabi Guimaraes, Türkiye ve Melissa Vargas hakkında şu ifadeleri kullandı:
"Türkiye çok iyi bir takım, çok zor bir karşılaşma bizi bekliyor. Onlar tartışmasız elemelerin favorisi konumundalar, Olimpiyatlara gideceklerini düşünüyorum. Umarım Türkiye için her şey çok iyi olur. Harika bir yıl geçiriyorlar."

'VARGAS İNANILMAZ BİR OYUNCU'
"Bizim maç çok zor olacak. Bu karşılaşmada elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Melissa Vargas inanılmaz bir oyuncu. Dünyanın en iyilerinden biri, bunu birçok turnuvada da gösterdi. Vargas'a rakip olan her oyuncu onu durdurmaya çalışıyor."

CANSU: MAÇA HAZIRIZ
Filenin Sultanları'nda Cansu Özbay, Arjantin galibiyeti sonrasında, “Tabii ki asıl maçlar şimdi başlıyor bizim için. Çok daha zor ve önemli maçlar. Üçü de çok güçlü rakipler. Brezilya ve Japonya dünyanın sayılı takımlarından. Hazır olduğumuzu düşünüyorum o maçlar için. Taktiklerimizi hazırlayıp çıkacağız.” ifadelerini kullandı.

2024 PARİS OLİMPİYAT ELEMELERİ B GRUBU PUAN DURUMU

1- Japonya / 12 Puan (4 maç)

2- Türkiye / 12 Puan (4 maç)

3- Brezilya / 11 Puan (4 maç)

4- Belçika / 6 Puan (4 maç)

5- Arjantin / 3 Puan (4 maç)

6- Porto Riko / 3 Puan (4 maç)

Haberin Devamı

7- Bulgaristan / 1 Puan (4 maç)

8- Peru / 0 Puan (4 maç)

FİLENİN SULTANLARI'NIN OLİMPİYAT ELEMELERİ MAÇ PROGRAMI

22 Eylül: 10.00 Türkiye-Brezilya

23 Eylül: 13.30 Türkiye-Japonya

24 Eylül: 10.00 Türkiye-Belçika