Voleybol Gabi'den Türkiye açıklaması! 'Turnuvalar sırasında atışma olacaktır'

Gabi'den Türkiye açıklaması! 'Turnuvalar sırasında atışma olacaktır'

18.08.2023 - 13:16 | Son Güncellenme:

Hem VakıfBank'ın hem Brezilya Milli Takımı'nın kaptanı Gabi Guimaraes, Türkiye hakkında gelen sorulara cevap verdi. Son dönemde Brezilya ve Türkiye arasında artan rekabetle ilgili soruya Gabi, Türkiye'nin ikinci evi olduğunu aktardı.

Gabiden Türkiye açıklaması Turnuvalar sırasında atışma olacaktır

VakıfBank ile CEV Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluğa ulaşan Gabi Guimaraes, Brezilya Milli Takımı'nda çalışmalarını sürdürüyor. Gabi, Türkiye ile oynanan maç sonrası taraftarlar arasında yaşanan rekabetle ilgili soruaya cevap verdi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'YE BÜYÜK SAYGIM VAR
Brezilya basınına konuşan Gabi, 'Türk ve Brezilyalı taraftarlar arasındaki rekabet, VNL'de 3. haftaki maç ve Türkiye'nin şampiyonluğundan sonra çok arttı. Sizce bu Türkiye'de oynayan Brezilyalılara'da sıçrayabilir mi?' sorusuna şu cevabı verdi:

"Ben öyle düşünmüyorum. Açıkçası olayları pek takip etmedim. Şunu söyleyebilirim ki, Türk milli takımına büyük saygım var. Tabii ki, sahada her rekabet her zaman yüksektir.

TURNUVALAR SIRASINDA ATIŞMA OLACAKTIR
Türk oyuncuların %90'ını tanıyorum ve koçları Santarelli'ye de büyük saygı duyuyoruz. Umarım etkilemez. Elbette bu rekabet var ve taraftarlar biraz üzgün olabilir ama Türkler benim çok sevdiğim bir topluluk. Kendimi evimde gibi hissettiğim bir ülke. Bu benim ikinci evim. "

Haberin Devamı

"Orada beşinci yılıma giriyorum. Turnuvalar sırasında eminim atışmalara olacaktır, bu takımların büyüklüğünü gösteriyor. Bu da voleybola görünürlük kazandırıyor. Ama onlara karşı büyük bir sevgim var. Umarım oraya gittiğimde her şey yolunda olur."

GÜÇLÜ SERVİSE İHTİYACIMIZ VAR
Sizce Brezilya'nın en çok geliştirmesi gereken temel nedir?
Daha güçlü bir servise ihtiyacımız olduğunu biliyoruz. Blok-defansımız çok iyi çalışıyor ama merkezlerle uyum içinde bloklamamız üzerinde çok çalışıyoruz. Biraz daha akıllıca olsun, biraz daha az hata yap. Çok spesifik bir şey yoktu. Genel olarak çok gelişmemiz gerektiğini biliyorduk. Ve evrim gerçekten etkileyiciydi. Güney Amerika Şampiyonası'nda herkesin bu gelişimi hissedeceğine eminim.

Gabiden Türkiye açıklaması Turnuvalar sırasında atışma olacaktır

SALİHA ŞAHİN: BİZİ ONLAR KIŞKIRTTI
Filenin Sultanları'nın yıldızı Saliha Şahin, Brezilya maçında yaşananlarla ilgili olarak Skorer'den Serkan Özen'e özel açıklamalarda bulunmuştu. İşte o röportajın satır başları;

Finalden önce Brezilya maçına gelmek istiyorum. Biraz gerginlik vardı orada. Ana Carol sayı atıyor bakış fırlatıyor size. Ebrar sayı alıyor onlara bakış atıyor?
Aslında bunu başlatan biz değildik. Bizi kışkırtan onlar diyebiliriz. Zaten herkes bunun farkında.

Ekran başında hissettik onu biz...
Evet, evet... Biraz küçümseme durumu oldu diyebilirim. Ondan sonra biz hırslandık. "Siz kimi küçümsüyorsunuz Biz Türkiye'yiz" der gibi. O an karşımızda kim olursa olsun Carol olur, Thaisa olur, Gabi olur hiç fark etmez. Biz o maçı kazanmak istedik. Çok güzel bir galibiyet oldu.

Haberin Devamı