Galatasaray Galatasaray, 'Adası'nı yeniden teslim aldı

Galatasaray, 'Adası'nı yeniden teslim aldı

04.03.2022 - 17:05 | Son Güncellenme:

Galatasaray yıllardır süren ada davasını Yargıtay’da kazandı. Yönetim kurulu ve hukuk müşavirliğinin büyük mücadelesi ile Cimbom adasını hukuken ve fiilen tartışmasız biçimde teslim aldı.

Galatasaray, Adasını yeniden teslim aldı

NEVZAT DİNDAR - ÖZEL HABER

Haberin Devamı

10 başkan eskiten ada

Reina’nın sahibi Mehmet Koçaslan’ın uzun yıllar işletmeciliğini sürdürdüğü Galatasaray Adası kira tahliye davaları ve bir çok karmaşık hukuki sürecin konusu olmuştu. Mehmet Cansun döneminden beri Özhan Canaydın, Adnan Polat, Ünal Aysal, Duygun Yarsuvat, Dursun Özbek, Mustafa Cengiz ve Burak Elmas dönemlerinde Reina’nın sahibi Mehmet Koçarslan’ın şirket Mels Turizm kontrolünde işletilmekte olan Galatasaray Adası 2017 Mayıs ayında kaçak yapılaşma nedeniyle İBB ekipleri tarafından yıkılmıştı.

Karmaşık Davalar

Mehmet Koçaslan’la 10’da fazla sayıdaki hukuki uyuşmazlık ve davaların sonunda Galatasaray, Burak Elmas döneminde adasına kavuştu. Birbirine geçmiş bir çok davanın süreci uzattığı noktada merhum Başkan Mustafa Cengiz’in döneminde açılan kira borcu ve tahliye davası ilk derece mahkemesinde hızla sonuçlandı. Sonrasında istinaf ve Yargıtay süreçleri kulüp tarafından takip edildi ve süreç tamamlandı.

Haberin Devamı

Galatasaray, Adasını yeniden teslim aldı

Sosyal Tesis Olacak

Galatasaray Adası’nın kullanımının tartışmaya açıldığı genel kurulda 2016 yılında sosyal tesis olarak işletilmesi kararı alınmıştı. Halen bu genel kurul kararı yürürlükte olduğu için Galatasaray adası sosyal tesis olarak işletilecek ve kulüp üyelerinin ve camianın hizmetine sunulacak. Galatasaray Adası üyeler için çok önemli manevi anlamı olan bir tesis, birçok kulüp üyesi çocukluğunu gençliğini adada geçirdi.

Galatasaray, Adasını yeniden teslim aldı

Paha biçilmez adanın ürküten hali

Ünal Aysal döneminde yapılan bir değerleme raporuna göre 400 milyon Euro değerinde olan ancak aynı raporda “aslında paha biçilemez” denilen Galatasatay Adası’nın terk edilmiş olduğu beş yıllık sürede hiçbir bakımın yapılmadığı ve adanın fiziksel olarak çok kötü durumda bulunduğu öğrenildi. İstanbul adliyesi icra ekiplerinin çektiği fotoğraflar adanın mevcut durumunu ortaya koyuyor.

Galatasaray, Adasını yeniden teslim aldı

Dünyada tek

1872'de Sultan Abdülaziz tarafından Sarkis Balyan'a hediye edilen ada, bir dönem Sarkis Bey Adacığı olarak anıldı. Osmanlı döneminde, ünlü ressam Ayvazovski'nin kaldığı bu ada, 1914'lerden itibaren kömür deposu haline getirildi. Bir süre sonra şehir hatları vapurlarına yakıt sağlayan bir yer oldu. O dönemde turistik bir tesis olarak halka açılması planlanan Kuruçeşme Adası, 1957'de Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Sadık Giz'in girişimleriyle 150 bin TL karşılığında satın alındı ve Galatasaray üyelerinin hizmetine sunuldu.

Haberin Devamı

Yazarlar