Galatasaray Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten kredi müjdesi!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten kredi müjdesi!

25.01.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Başkan Özbek, “Bankalar Birliği’nden çıkmak için çalışmalarımızda önemli aşama kaydettik. Çok yakında kulübümüz için hayati derecede önemli olan bu konuda müjdeli haberler vereceğiz. Bu sayede yaklaşık yıllık 950 milyon TL’ye varan faiz yükünden kulübümüzü kurtaracağız” dedi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbekten kredi müjdesi

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sarı-kırmızılı camiaya vereceği kredi müjdesinin çok yakında olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park Özhan Canaydın Konferans Salonu’nda yapılan Divan Kurulu’nda konuşan Özbek’in konuşmasından satır başları şöyle:

- Sportif AŞ, 6 aylık dönem için 3 milyar 87 milyon TL hasılat yapmış. 2022’de ise 6 aylık sürede 592 milyon TL mertebesinde. O günden bugüne geldiğimiz zaman Galatasaray’ın hasılatını 5 misline çıkarmışız.

- 2022 yılından itibaren, ertelenen faiz ve anapara ödemeleri için Bankalar Birliği, Galatasaray’ın ürettiği bütün fonları bir yerde topluyor, faiz ve anapara için yarısını süpürüyor. Yarısını da Galatasaray’a yönetmesi için serbest bırakıyor.

- Yönetimin ve 2024 mayıstan sonra gelecek yönetimin de şu mecburiyeti var; Galatasaray’ı olması gibi yönetmek için gereken para ihtiyacı neyse, bunun iki mislini oluşturması lazım ki hem borcu tasfiye etsin hem de Galatasaray’ı yönetsin.

Haberin Devamı

- Galatasaray’ı yönetmeye gelecek arkadaşların dikkat etmesi gereken bir husus.

- Bu borç yükünden kurtulmak, Bankalar Birliği’nden çıkmak için çalışmalarımızda önemli aşama kaydettik. Çok yakın bir tarihte kulübümüz için hayati derecede önemli olan bu konuda müjdeli haberler vereceğiz. Bu sayede yaklaşık yıllık 950 milyon TL’ye varan faiz yükünden kulübümüzü kurtaracağız.

- Şu anda kulübümüzde ter döken oyuncularımızın, prim dahil tüm ödemeleri yapılmıştır. 3-4 ay geriden geliyormuşuz gibi bir şey yok. Kulüp personelimize de ayın 1’i gelmeden maaş ödemelerini düzenli bir şekilde yapıyoruz.

- Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Murat Kurum’un kulübümüzü ziyareti sonrasında oluşan gündem nedeniyle söylemek istediğim birkaç şey var. Murat Kurum ile Emlak Konut başkanlığı, bakanlığı döneminde ve özellikle deprem felaketinden sonra kulübümüzün yaptığı çalışmalarda birlikte mesai harcama fırsatı bulduk. Kendisi ile uyumlu ve verimli bir çalışma ortamımız oldu.

- Hepinizin malumu son günlerde bir metin dolaşıyor. Divan’a da verdiler zannedersem. Bu dilekçenin içeriğine diyeceğim hiçbir şey olmaz ama üslubunu ve kullanılan hitap şeklini kabul etmiyorum.

Haberin Devamı

- Benim oturduğum koltuk genel kurulun bana emanet ettiği, kurucumuz Ali Sami Yen’in koltuğudur. Bu koltuk her şeyden yücedir. Günlük tartışmaların çok üstünde korunması gereken bir makamdır.

- Her yönetimin, her Galatasaraylının birleştiği bir husus var. O da aslolan Galatasaray’dır, gerisi de teferruattır.

Yazarlar