Galatasaray Galatasaray Başkanı Elmas TFF'yi hedef aldı!

Galatasaray Başkanı Elmas TFF'yi hedef aldı!

16.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray Başkanı Elmas, divan kurulu toplantısında Türkiye Futbol Federasyonu’na savaş ilan etti(!), ağır sözler söyledi

Galatasaray Başkanı Elmas TFFyi hedef aldı

-TFF’de kurullar, koltuğun ağırlığına uygun davranmalılar, olmazsa terk etmeliler
-Aslolan makamdan şeref almak değil, ona şeref katmaktır. Yapamıyorsanız gi-de-cek-siniz
-Oyun adil değil. Kitaplarından utanmayı çıkarmış olanların, artık utanma zamanı gelmiştir

Haberin Devamı

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Türkiye Futbol Federasyonu ile yaptıkları mücadeleyi anlattı, Divan Kurulu’nun aralık ayı toplantısında önemli açıklamalar yaptı.İşte Burak Elmas’ın konuşmasından satırbaşları:

Galatasaraylılık ruhu, sıradan davranışı kaldırmaz. Galatasaray, camiasının önünde, sporu zehirlemesini amaçlayan kimse duramaz. Galatasaray’ın genetiğinde kazanmak vardır. Oyun adil oynandığında, şanlı tarihimizin tanıklık ettiği gibi Galatasaray kazanacaktır. Ancak bugün oyun adil değil. l 25 yıldır futbol dünyasının içindeyim, ilk defa 5 maç üst üste kasıtlı olarak bir camiaya net biçimde operasyon yapıldığına şahit oldum. Bu kirli koltuk kavgasının birden fazla yüzüne Galatasaray’ın verecek cevabı var

Haberin Devamı

-Kitaplarından utancı çıkarmış olanların artık utanma ve yüzlerinin kızarma vakti gelmiştir.
-Camiamızın sinir uçlarıyla oynamayı, camiamızı bölmeyi hedeflediler. Galatasaray bu ufak hesaplara alet olmayacak kadar büyüktür. l TFF yöneticileri, sadece bu bataklık düzeni sürdürme niyetinde değiller, Galatasaray’ın bu bataklığı kurutma ve şeffaflık talebine de karşı durmaktadırlar.
-Galatasaray artık geri dönüşü olmayan bir mücadele içerisinde. Bu mücadele, futbolun değerini yükseltme mücadelesidir



-Yarından tezi yok TFF’de bu işlerin ortağı ve paydaşı olan tüm kurullardaki her üyenin temsil ettikleri koltuğun ağırlığına uygun davranacağını, bu olmayacaksa ki bunun zayıf olduğunu düşünüyorum acil olarak o koltukları terk etmelerini Galatasaray olarak talep ediyoruz. l Unutmasınlar ki makamlar şereflidir ama esas olan makamdan şeref almak değil ona şeref katmaktır. Yapamıyorsunuz gideceksiniz.
-Hile ile Galatasaray’ı baskı altına almak, haddiniz değil. Sistematik Galatasaray düşmanlığı görüyoruz.  Galatasaray’ı affetmediniz, bunu görüyoruz. Biz sporcuyuz, karşımıza hangi tezgâh ile çıkarsanız çıkın, mücadele ederiz. Sonunda kazanan Galatasaray olur.

AĞIR TOPLARDAN AĞIR ELEŞTİRİLER
‘Ne gerek var?’
Galatasaray’ın duayen isimleri arasında yer alan Hayri Kozak, Başkan Burak Elmas’ın izlediği yolu eleştirdi. Kozak, “Hakem hataları hep olur. Hep oluyor da zaten... Hakem satın alındığını biliyorum. Bugün haksızlığa uğradık. Olabilir. Ama o derece değil bence. Galatasaray tarihinde böyle bir kavga olmamış. İlk defa oluyor. Böyle bir savaşa ne gerek var? Hem de tek başına” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

 ‘Terim kimi yetiştirdi?’
Divan üyesi Taner Aşkın, teknik direktör Fatih Terim’i eleştirdi. Aşkın, “Tamam haksızlık var, doğru. Biz ne kaybettik geçen sene? Bir golle şampiyonluk gitti. Neden? Takımın hocası 10 maç takımın başında değildi. Parasını aldı mı aldı. Kim hesap soracak? Fatih Hoca’nın çok hizmeti var. Ama her şeyin bir devri var. Hocanın düşünmesi lazım. Fatih Hoca bir kişi bile yetiştirmedi” yorumunu yaptı.

‘Önce kendimizi düzeltelim’
Divan Kurulu’ndaki konuşmacılardan Ayhan Yeğinsu, önce kendilerini düzeltmeleri gerektiğine vurgu yaptı. Yeğinsu, “Sizin hocanız sahaya ayağını uzatacak, hakeme laflar söyleyecek, tribünlerde kalacak. Sonra hakemlere kabahat buluyoruz. Tabii ki hakemler de sütten çıkmış ak kaşık değil ama önce kendimizi düzeltelim. Her şeyi Rezan Epözdemir biliyor! Her yerde o var” dedi. Ergun Öztürk de, TFF ile olan savaşın bırakılmasını istedi, “Çünkü savaşın kazananı yok” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Önce ‘istişare’
Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Divan Kurulu toplantısından önce başkan, ikinci başkan ve Divan Kurulu başkanlarıyla İstişare Kurulu toplantısında bir araya geldi. Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Divan Kurulu toplantısından önce başkan, ikinci başkan ve Divan Kurulu başkanlarıyla İstişare Kurulu toplantısında bir araya geldi. Toplantıda konuşan Elmas, hem Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ile yaptığı görüşmeyi anlattı hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile buluşmasındaki konuşmaları dile getirdi. Buluşmada; G.Saray eski başkanları, ikinci başkanları ve divan kurulu eski başkanları; geçmişten bugüne değerlendirmelerde bulundu.

Elmas’tan canlı yayın resti
Galatasaray Başkanı Burak Elmas, TFF içindeki özellikle hukuk kurullarının değişmesi gerektiğini dile getirdi, aksi takdirde naklen yayın havuzunda olmayacaklarını ifade etti. Sarı-kırmızılıların başkanı, “Gerekirse tüm kulüplerle konuşarak, naklen yayın ihalesinden çıkma kararlılığımızı ortaya koyacağız” diye konuştu. Geçen sezon Beşiktaş’ın ardından ligi averajla ikinci tamamlayan Galatasaray, en fazla yayın geliri elde eden takım olmuştu. Sarı-kırmızılılar, ayak bastı parası, şampiyonluk ve performans primi ile ikinci sırada yer alması nedeniyle toplam 250 milyon lira gelir elde etti.

Haberin Devamı

Kimler katıldı?

BAŞKANLAR: Alp Yalman, Faruk Süren, Mehmet Cansun, Dursun Özbek,
2.BAŞKANLAR: Cengiz Özyalçın, Mehmet Helvacı, Ali Dürüst, Ahmet Şenkal,
Doğan Hasol, Işın Çelebi,
DİVAN KURULU BAŞKANLARI: Semih Haznedaroğlu, İrfan Aktar, Eşref Hamamcıoğlu.

Yazarlar