Beşiktaş Galatasaray - Beşiktaş derbisinde gerçek ortaya çıktı! PFDK'ya sevk edildi

Galatasaray - Beşiktaş derbisinde gerçek ortaya çıktı! PFDK'ya sevk edildi

07.11.2022 - 18:20 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 13'üncü haftasında Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan derbinin son anlarında saha kenarı karışmıştı. Taç atışı sırasında top toplayıcı çocuk ile Beşiktaş'ın tecrübeli futbolcusu Tayfur Bingöl arasında yaşananlar maça damga vurmuştu. Dev derbinin ardından rapor ortaya çıktı.

Galatasaray - Beşiktaş derbisinde gerçek ortaya çıktı PFDKya sevk edildi

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 13'üncü haftasında oynanan derbide Beşiktaş'ı 2-1'lik skorla mağlup etmişti. Sarı-kırmızılıların galibiyetiyle sona eren mücadelenin son dakikalarında Tayfur Bingöl ile top toplayıcı çocuk arasında yaşananlar çok konuşulmuştu. Top toplayıcı çocukla ilgili gerçek ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan dev derbinin 90+3'üncü dakikasında siyah-beyazlıların kazandığı taç atışını kullanmak için Tayfur Bingöl hareketlendi. Tayfur Bingöl'ün topu almak istediği pozisyonda top toplayıcı çocuk ağır davrandı. Tayfur Bingöl top toplayıcı çocuğu iterek meşin yuvarlağı aldı ve taç atışını kullandı.

Tayfur Bingöl'ün top toplayıcı çocuğu itmesinin ardından saha kenarı karıştı. Galatasaray kulübesinde Lucas Torreira ve Barış Alper Yılmaz, Tayfur Bingöl'ün üstüne koştu. Sarı-kırmızılılarda yedek bekleyen diğer oyuncular da Tayfur Bingöl'ün bu hareketine tepki gösterdi.

Galatasaray - Beşiktaş derbisinde gerçek ortaya çıktı PFDKya sevk edildi

TAYFUR AÇIKLADI

Beşiktaş'ın tecrübeli sağ beki Tayfur Bingöl müsabakanın ardından beIN Sports'a konuştu. Top toplayıcı çocukla arasında geçenleri anlatan Tayfur Bingöl şu ifadeleri kullandı: "Futbolcuların reaksiyonları, maç içinde yüksek olur. Karşı top toplayıcı çocuk, 'Ayağımdan topu al' dedi, 15-20 metre var. Biz bir arma taşıyoruz. Böyle seviyede futbol oynanan yerlerde bunun eğitimi verilmeli, azaltılmalı. Oyunu duraklatmak amaçlı top verilmiyor."

Haberin Devamı

Galatasaray - Beşiktaş derbisinde gerçek ortaya çıktı PFDKya sevk edildi

NİHAT KAHVECİ SERT ÇIKTI

Beşiktaş'ın eski futbolcularından Nihat Kahveci dev derbinin ardından Tayfur Bingöl'e sert çıkmıştı. Siyah-beyazlıların tecrübeli futbolcusunu eleştiren Nihat Kahveci, "Beni en çok üzen; O arma itmez o çocuğu. Tayfur Bingöl hiç kusura bakmayacak. 5 saniye geçirdi. Ne oldu? Maçı mı alacaktın Tayfur? Vallahi çok üzülüyorum ya. Hem armadan bahset, orada çocuğu itmek mi o Türk bayraklı Beşiktaş armasının karşılığı?" diye konuştu.

Tayfur Bingöl bu sözler sonrası Nihat Kahveci'ye yanıt verdi. Tottenham'ın Olympiakos ile oynadığı müsabakada top toplayıcı çocuğun oyunu hızlı başlatmasının ardından atılan golü paylaşan Tayfur Bingöl, "5 saniyenin önemi" yazısının yanına kahve emojisi koydu.

Galatasaray - Beşiktaş derbisinde gerçek ortaya çıktı PFDKya sevk edildi

GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Ajansspor'un haberine göre; Galatasaray'ın 2-1 kazandığı derbi maçta Beşiktaşlı Tayfur Bingöl'ün top toplayıcı çocuğu itmiş ve bu olay gündem olmuştu. Karşılaşmada çok tartışılan Galatasaray altyapısında da forma giyen top toplayıcı Mert Efe Basmas'ın oyundan atıldığı ortaya çıktı. Dördüncü hakem Kadir Sağlam'ın Galatasaray U16 takımında oynayan top toplayıcı Mert Efe Basmas'ı oyundan attığı ortaya çıktı. Basmas, Sağlam'ın direktifiyle sahadan çıkarıldı.

Haberin Devamı

Galatasaray - Beşiktaş derbisinde gerçek ortaya çıktı PFDKya sevk edildi

Oyundan atılan Mert Efe Basmas, otomatik olarak PFDK'ya sevk edildi. 16 yaşındaki Basmas, Galatasaray 'ın U16 Gelişim Ligi'ndeki Sarıyer karşılaşmasında forma giyemedi.