Galatasaray Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor'dan yardım kampanyası

Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor'dan yardım kampanyası

06.02.2023 - 12:43 | Son Güncellenme:

Galatasaray ve Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor kulüpleri yaptığı açıklamalarla depremzedeler için yardım kampanyası düzenleyeceklerini açıkladı.

Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspordan yardım kampanyası

Kahramanmaraş'ta merkezli 7,4 büyüklüğündeki deprem; Doğu, Güneydoğu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgesinde birçok ili etkiledi.

Haberin Devamı

Süper Lig'in köklü kulüpleri Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor depremzeler için harekete geçti. Dev kulüpler depremden etkilenen vatandaşlar için yardım çalışması başlattı.

Galatasaray, depremzedeler için yardım kampanyası başlattığını şöyle belirtti:

"Galatasaray Spor Kulübü olarak merkezi Kahramanmaraş olan ve tüm ülkemizi etkileyen depremle ilgili gelişmeleri üzülerek takip etmekteyiz. AFAD iş birliğinde resmi derneklerimiz, spor okullarımız ve taraftar grubumuz vasıtasıyla Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu ve Taçspor Tesisleri'nde toplanacak yardımlar ihtiyaç olan bölgelere ulaştırılacaktır. Tüm sporseverlerin desteğini bekliyoruz.

YARDIM SEFERBERLİĞİ 

Yardım malzemeleriyle birlikte Nef Stadyumu'na gelen vatandaşlarımız, depremzede yurttaşlarımıza desteğini gösteriyor. Siz de malzemelerinizi, Nef Stadyumu P1 Otopark Alanı'nda bulunan yardım merkezimize teslim ederek kampanyaya katılabilirsiniz."

Haberin Devamı

Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspordan yardım kampanyası

Beşiktaş Kulübü, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve çevre illerde de hissedilen depremden etkilenen vatandaşlar için AFAD’ın başlattığı kampanyaya destek olmak amacıyla Yardım Komisyon Komitesi oluşturduğunu duyurdu.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklama şöyle;

"Kulübümüz, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve çevre illerde de hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını sarmak üzere AFAD’ın düzenlediği yardım kampanyasını desteklemektedir.

Kulübümüz bünyesinde AFAD’ın başlattığı kampanyaya destek olmak amacıyla Yardım Komisyon Komitesi oluşturulmuştur.

Taraftarlarımızdan ve vatandaşlarımızdan aşağıda belirtilen listedeki kullanılmamış ihtiyaç malzemelerini, AFAD tarafından deprem bölgesindeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gönderilmek üzere; Vodafone Park’a ulaştırmalarını rica ederiz.

Türk Kızılay’a ait kan bağış aracının da depremden yaralı olarak kurtulan vatandaşlarımızın tedavilerinde kullanılmak üzere Vodafone Park’ta kan bağışı toplayacağını kamuoyunun bilgisine sunarız.

İhtiyaç listesi:

1. Çadır İçi Soba
2. Uyku Tulumu
3. Standart ve Termal Battaniye
4. Cep Isıtıcısı
5. Yedek Şarj Üniteleri ve Powerbank
6. Termal İçlik (Bebek/Çocuk/Yetişkin)
7. Kışlık Eldiven/ Bere/ Atkı (Bebek/Çocuk/Yetişkin)
8. Polar Battaniye, Polar Ara Katman
9. Kalın Kazak
10. Kışlık Bot (Yetişkin/Çocuk)
11. Kışlık Çorap
12. Bebek Maması
13. Hijyen Malzemeleri
14. El Feneri, Kalem Pil
Vodafone Park: Vişnezade Mahallesi Kadırgalar Caddesi No:1 Vodafone Park Otopark Girişi Kat:1 34357 Beşiktaş – İstanbul
Not: Yardım malzemeleri, Vodafone Park sporcu girişi alanının yanında bulunan deprem yardım merkezinde toplanacaktır."

Haberin Devamı

Fenerbahçe Kulübü, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7.7 şiddetindeki deprem nedeniyle Fenerium'dan; battaniye, kazak, atkı, bere gibi kışlık malzemeleri afet bölgesine gönderim için hazırlığın tamamlandığını açıkladı.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklama şöyle: "Ülkemizi hüzne boğan deprem felaketinden etkilenen vatandaşlarımız için halkımızın AFAD ihtiyaç listesi kapsamında deprem bölgesine yapmak istedikleri malzeme destekleri için Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'ni kullanıma açtığımızı, toplanacak tüm malzemeleri Kadıköy Belediyesi ile koordineli olarak afet bölgesine göndereceğimizi halkımızın bilgisine sunuyoruz. Fenerium'dan battaniye, kazak, atkı, bere gibi kışlık malzemeleri afet bölgesine gönderim için hazırlığımızı tamamladığımızı paylaşmak istiyoruz. Bir kez daha Türkiyemize başsağlığı, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar, deprem bölgelerindeki tüm arama kurtarma ekiplerine güç ve kuvvet diliyoruz.

Haberin Devamı

AFAD İhtiyaç Listesi: Isıtıcı, Battaniye, Nevresim Takımı, Yastık, Gıda Kolisi, Kuru Gıda, Hijyen Seti, Kadın Hijyen Seti, Temiz Kıyafet, Temiz Bebek Kıyafeti, Uyku Tulumu, Bebek Maması, Powerbank, Atkı, Bere, Eldiven.
Malzemelerin Stadımızda Bırakılacağı Adres: Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi, Şefikbey Sokak, Kuzey Tribünü Girişi, Kadıköy-İstanbul

Yönetici Can Gebetaş'tan taziye mesajı

BeIN SPORTS yayınına katılan Fenerbahçe yönetim kurulu üyesi Can Gebetaş, kulüpte kriz masası oluşturduklarını belirterek "Bu sabah çok büyük bir acıya uyandık. Ülke tarihimizin en kritik, en acılı dönemlerinden birini yaşıyoruz. Ben de sizler aracılığı ile ölenlere Allah’tan rahmet, deprem bölgesinde etkilenen tüm yurttaşlarımıza, vatandaşlarımıza da Fenerbahçe Spor Kulübü olarak geçmiş olsun mesajlarımızı bir kez daha iletmiş olayım.” dedi.

Haberin Devamı

'Titizlik ve ivedilikle çalışıyoruz'

Fenerbahçe Kulübü'nün titizlikle ve ivedilikle çalıştığını ifade eden Gebetaş, “Bizler de sabah bu acı haberleri alır almaz ciddi derecede sarsıldık. Bununla birlikte de hemen Yönetim Kurulumuz nezdinde Genel Sekreterimiz Sayın Burak Çağlan Kızılhan liderliğinde bir kriz masası oluşturduk. Şu anda Fenerbahçe Spor Kulübü’nde kriz masası toplantısı da devam etmektedir. Neler yapılabilir? Bölgeye nasıl yardımcı olabiliriz? Tüm bunları tek tek detaylar üzerinden konuşarak tartışıyoruz. Aynı zamanda devletimizin yetkilileriyle de irtibat halindeyiz. İhtiyaçlar listesinde bizler de Fenerbahçe Spor Kulübü olarak ne yapabiliriz, çalışmalara nasıl katkıda buluna biliriz tek tek, madde madde üzerinden gidiyoruz. Gerek bölgede bulunan derneklerimiz gerekse bölgede yer alan Fenerium’lar aracılığıyla, Devletimiz aracılığıyla, belediyelerimiz ve valiliklerimiz aracılığıyla, Kızılay, AFAD ve benzeri kuruluşlarla neler yapabiliriz hepsini tek tek ve büyük bir titizlikle inceliyoruz. Toplumsal olarak dayanışmanın en güçlü olması gereken günlerimizin birini yaşıyoruz. Umuyorum ki dayanışmayla bu acıları hızlı bir şekilde hafifletebiliriz” diyerek sözlerini noktaladı.

Trabzonspor'da deprem bölgesindeki vatandaşların yaralarını sarmak için yardım beklediklerini belirterek şunları kaydetti:

"Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için yardımlarınızı bekliyoruz. İhtiyaç listesindeki yardım malzemelerini Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezine teslim edebilirsiniz."

Bordo mavili kulüp, ülkeyi yasa boğan felaketten etkilenen vatandaşlara TS Club depolarında bulunan tüm giyecekler ile atkı ve battaniye gibi ihtiyaç malzemelerini göndereceğini duyurdu. Trabzonspor’dan yapılan açıklamada, “Kulübümüz; ülkemizi büyük hüzne boğan deprem felaketinden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını sarmak üzere çalışmalara başlamıştır. Bununla ilgili olarak ivedilikle AFAD'ın yardım kampanyasına destek olmak üzere TS Club depolarımızda bulunan tüm çocuk, kadın ve erkek mont, bere, eldiven, sweatshirt, yağmurluk, atkı ve battaniye gibi ürünler depremzedelere ulaştırılacaktır. TS Club TIR’ımız yarın Trabzon Valiliği’nin koordinasyonu eşliğinde depremzedelere yardım ulaştırmak için hareket edecektir. Ülkemizi yasa boğan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet; vatandaşlarımızın ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dileriz” denildi.

Ankaragücü'nden yardım kampanyası

Spor Toto Süper Lig’in 23’üncü haftasında sahasında Fatih Karagümrük’e 2-0 mağlup olan MKE Ankaragücü’nde teknik direktör Ömer Erdoğan görevinden istifa etmişti. Başkent ekibinin başkanı Faruk Koca ve teknik direktör Ömer Erdoğan, Beştepe Tesisleri’nde düzenledikleri basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7,7 şiddetindeki deprem nedeniyle üzücü bir gün yaşadıklarını ifade eden Koca, “Acımız büyük. Allah vefat edenlere rahmet eylesin. Kalanlara sağlık diliyoruz. Gelen bilgiler hasarın çok büyük olduğu yönünde. Ankaragücü camiası olacak bu sürece bütün katkılarda var olacağımızı söylüyoruz. Kızılay kan bağışı kampanyası başlattı. Başkan, yönetici, camia, taraftar ve Türkiye’deki, bütün insanlara bu kampanyaya destek olunması çağrısını yineliyoruz. Bugün aslında hocamızla beraber yaşanan süreci çok detaylı bir şekilde anlatıp bilgilendirmek istedik ama felaketten dolayı bunu uzun tutmak istemiyorum. Bugün bu meseleleri konuşma günü değil. Detaylarla ilgili ileriki zamanda acımız dindikten, yaralarımızı sandıktan sonra kafalardaki bütün soru işaretlerine cevap verecek şekilde basın toplantısı düzenleyeceğim. Bugün yalnızca bu fotoğrafı vermek için burada bulunuyorum. Bu fotoğrafın anlamı şudur, Ömer Erdoğan hoca bizi kırmadı, davetimize icabet ederek bizi çalıştırdı. Bizim kapımız her zaman Ömer hocaya açıktır” ifadelerini kullandı.

Konyaspor'dan yardım

Konyaspor da yaptığı açıklama ile  deprem felaketinin yaralarını sarmak üzere Konya Store mağaza ve depolarındaki tüm kışlık ürünleri, deprem bölgesine hareket edecek Konya Büyükşehir Belediye ekiplerine teslim ettiğini belirtti. 

Konyaspor'dan yapılan açıklama şu şekilde: "Kulübümüz; ülkemizin yaşadığı deprem felaketinin yaralarını sarmak üzere Konya Store mağaza ve depolarındaki tüm kışlık ürünleri, deprem bölgesine hareket edecek Konya Büyükşehir Belediye ekiplerine teslim etmektedir. Ülkemizi yasa boğan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz."

Antalyaspor: "Kulübümüz, deprem felaketinden etkilenen yurttaşlarımızın yaralarını sarmak üzere çalışmalara başlamıştır.
AFAD'ın yardım kampanyasına destek olmak üzere Antalyaspor Store depolarımızda bulunan tüm mont, atkı, bere, eldiven, sweatshirt, yağmurluk ve battaniye gibi ürünler depremzedelere ulaştırılacaktır. Yönetimimizin yanı sıra Antalyaspor sevdalıları ve 07 Gençlik Antalyaspor Taraftarlar Derneği'nin işbirliği ile toplanan 10 TIR yardım, afet bölgesine ulaştırılmak üzere hazırlanmaktadır. Deprem bölgelerine bireysel olarak yardım ulaştırmak isteyen taraftarlarımız: Muratpaşa Meltem Mahallesi, 3802 Sokak, No:4 adresinde yer alan Hasan Subaşı Tesislerimize yardımlarını iletebilirler."

Yazarlar