Galatasaray Galatasaray, Beşiktaş'ın rekorunu kırdı! Okan Buruk tarihe geçti

Galatasaray, Beşiktaş'ın rekorunu kırdı! Okan Buruk tarihe geçti

11.03.2023 - 22:47 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 25'inci haftasında lider Galatasaray, Kasımpaşa karşısında hata yapmadı. Sarı-kırmızılılar, rakibini mağlup ederek Beşiktaş'ın rekorunu kırdı.

Galatasaray, Beşiktaşın rekorunu kırdı Okan Buruk tarihe geçti

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 25'inci haftasında Kasımpaşa ile karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar kritik maçta rakibini 1-0'lık skorla devirmeyi başardı.

Haberin Devamı

Galatasaray rakibini mağlup ederek Süper Lig'de bir rekora imza attı. Sarı-kırmızılılar, Beşiktaş'ın 1959-1960 sezonundaki Süper Lig rekorunu geride bıraktı.

Galatasaray, Beşiktaşın rekorunu kırdı Okan Buruk tarihe geçti

ZANIOLO ATTI, GALİBİYET GELDİ

Galatasaray - Kasımpaşa maçında fileleri havalandıran isim Nicolo Zaniolo oldu. Milot Rashica'nın asistinde 57'nci dakikada rakip ağları sarsan İtalyan futbolcu, sarı-kırmızılılara galibiyeti getirdi. Nicolo Zaniolo'nun golüyle birlikte Süper Lig devi hanesine 3 puanı yazdıran taraf oldu.

ASLAN'IN BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR

Kasımpaşa karşısında da puan kaybetmeyen Galatasara'ın Spor Toto Süper Lig'deki galibiyet serisi 14 maça çıktı. Sarı-kırmızılılar bu süreçte şu takımları mağlup etti:

Karagümrük
Beşiktaş
Başakşehir
İstanbulspor
Sivasspor
Ankaragücü
Fenerbahçe
Hatayspor
Antalyaspor
Giresunspor
Ümraniyespor
Trabzonspor
Gaziantep FK (Hükmen)
Kasımpaşa

Haberin Devamı

Galatasaray, Beşiktaşın rekorunu kırdı Okan Buruk tarihe geçti

G.SARAY REKOR KIRDI

Opta'nın verilerine göre; Süper Lig'deki son 14 maçını kazanan Galatasaray, Beşiktaş'ı (1959/60) geride bırakarak lig tarihinin en uzun galibiyet serisini yakaladı.

İstanbul takımlarıyla karşılaştığı son dokuz Süper Lig maçını kazanan Galatasaray, lig tarihinin en uzun serisinin sahibi olan Fenerbahçe'nin rekorunu egale etti (9; 1962)

F.BAHÇE İLE FARK AÇILDI

Kasımpaşa'yı mağlup eden Galatasaray, Süper Lig'de zirvedeki yerini sağlama aldı. Sarı-kırmızılılar ligdeki puanını 60'a yükseltti ve en yakın rakibi Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 9'a çıkardı.

Galatasaray, Beşiktaşın rekorunu kırdı Okan Buruk tarihe geçti

KUPA'DA DA ŞOV SÜRÜYOR

Galatasaray rekor kırdığı bu süreçte Ziraat Türkiye Kupası'nda da 3 maça çıktı. Sarı-kırmızılılar bu süreçte Ofspor, Ankara Keçiörengücü ve Alanyaspor'u mağlup etmeyi başardı.

BURUK TARİHE GEÇTİ

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk da kendi kulvarında bir rekora imza attı. Sarı-kırmızılıların teknik direktörü Okan Buruk, resmi maçlarda Galatasaray'ın başında en uzun süreli galibiyet serisinin sahibi olan Mustafa Denizli'nin 13 maçlık serisini geride bırakan isim oldu. Okan Buruk bu seriyi 17 maça çıkardı.

Galatasaray, Beşiktaşın rekorunu kırdı Okan Buruk tarihe geçti

Okan Buruk, Galatasaray ile Süper Lig'de üst üste 10 galibiyet yaşayan sarı-kırmızılı takımın efsane teknik direktörü Fatih Terim'i geçmişti. Buruk, bu rekoru da geliştirmeyi sürdürüyor. Okan Buruk, Süper Lig tarihinde tek sezonda en uzun galibiyet serisine sahip yerli teknik direktörler olan Şenol Güneş ve Ziya Doğan'ın 11 maçlık rekorlarını da kırmış oldu.

Haberin Devamı