Galatasaray Galatasaray, Icardi'yi KAP'a bildirdi! Fenerbahçe'ye gönderme

Galatasaray, Icardi'yi KAP'a bildirdi! Fenerbahçe'ye gönderme

30.07.2023 - 14:27 | Son Güncellenme:

Transfer bombalarını art arda açıklayan Galatasaray, geçtiğimiz günlerde İstanbul'a gelen Mauro Icardi'nin transferini KAP'a bildirdi. Arjantinli golcünün maliyeti belli olurken sarı-kırmızılı ekip ezeli rakibi Fenerbahçe'ye de göndermede bulundu. İşte detaylar...

Galatasaray, Icardiyi KAPa bildirdi Fenerbahçeye gönderme

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'a gelen Arjantinli yıldız Mauro Icardi resmen Galatasaray'ın futbolcusu oldu. Yıldız golcü sarı-kırmızılı ekibe resmi imzayı attı. Galatasaray, Mauro Icardi'nin transferinin detaylarını KAP'a bildirdi.

Haberin Devamı

3 YILLIK SÖZLEŞME İMZALANDI

Geçen sezon takıma geldikten sonra Galatasaray'ın şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan Arjantinli golcü, sarı-kırmızılı ekip ile 3 yıllık anlaşmaya vardı.

MALİYETİ BELLİ OLDU

Galatasaray'dan KAP'a yapılan açıklamada Icardi'nin transferi için PSG'ye 4 sezona yayılmış taksitlerle, 10 milyon euro bonservis ödeneceği belirtilirken, 3 yıllık anlaşmaya varılan Icardi'nin ise yıllık 6 milyon euro kazanacağı duyuruldu. 

Galatasaray, Icardiyi KAPa bildirdi Fenerbahçeye gönderme

Galatasaray'dan yapılan açıklama şu şekilde: 

"Profesyonel futbolcu Mauro Emanuel Icardi Rivero ve kulübü SAS Paris Saint Germain Football ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır.

Buna göre, futbolcunun eski kulübüne, 4 sezona yayılmış taksitlerle, 10.000.000 EUR transfer bedeli ödenecektir. Futbolcu ile 2023-2024 sezonundan başlayarak 3 sezon için anlaşmaya varılmış olup her bir futbol sezonu için net 6.000.000 EUR sezonluk ücret ödenecektir."

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'YE GÖNDERME

Galatasaray, Icardi'nin transferini duyurduğu videosunda ezeli rakibi Fenerbahçe'ye de göndermede bulundu. Videonun bir kısmında Kadıköy İskelesi'in gözükmesi dikkatleri çekti çekti.

FORMA NUMARASI BELLİ OLDU

Geçtiğimiz sezon 99 numarayı giyen Arjantinli yıldız, bu sezon ise 9 numaralı forma ile mücadele edecek.

Galatasaray, Icardiyi KAPa bildirdi Fenerbahçeye gönderme

'ÇOK MUTLUYUM'

Galatasaray'a imza atmasının ardından Icardi, şu şekilde duygularını paylaştı: Çok mutluyum. Ben zaten kendimi bu grubun bir parçası olarak hissediyordum. Taraftarımız gerçekten çok büyük sevgi gösterilerinde bulundular bizim için. Biz de hem saha içinde hem de saha dışında elimizden geleni yapmaya çalışacağız.

TOPLU İMZA TÖRENİ YAPILACAK

Galatasaray, sosyal medya hesabı üzerinden 30 Temmuz Pazar günü saat 19.05'te toplu imza töreni gerçekleştirileceğini açıkladı. Icardi, Zaha, Angelino, Halil Dervişoğlu'nun yanı sıra geçtiğimiz sezonun devre arasında takıma katılan Zaniolo ve Kaan Ayhan'ın Rams Park’ta taraftarın önünde imzalayacağı açıklanırken, şu ifadelere yer verildi: “Yıldızların, şanlı Galatasaray formasıyla taraftarımızın önünde ışıldayacağı imza töreninin ardından Futbol A Takımımızın antrenmanında hep birlikte olacağız!”

Haberin Devamı