Galatasaray Galatasaray - Konyaspor maçı sonrası büyük övgü! 'Liderliğini bir kez daha gösterdi'

Galatasaray - Konyaspor maçı sonrası büyük övgü! 'Liderliğini bir kez daha gösterdi'

17.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 7'nci haftasında Galatasaray, Konyaspor'u 2-1'le geçti. Sarı-kırmızılılar bu galibiyetle birlikte maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Konyaspor'a Süper Lig'de bu sezon ilk mağlubiyetini yaşatan Galatasaray'ın oyununu spor yazarları değerlendirdi. İşte Galatasaray - Konyaspor müsabakasının ardından spor yazarlarının görüşleri...

Galatasaray - Konyaspor maçı sonrası büyük övgü Liderliğini bir kez daha gösterdi

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 7'nci haftasında Konyaspor'la karşı karşıya geldi. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu'ndaki mücadeleyi 2-1 kazanan sarı-kırmızılılar, Süper Lig'de maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Galatasaray'ın galibiyetini spor yazarları köşelerine taşıdı.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

İşte Galatasaray - Konyaspor maçının ardından yapılan değerlendirmeler...

GALATASARAY ZORLANDI AMA KAZANDI / OSMAN ŞENHER

Konyaspor Galatasaray karşısına lider çıktı. Önce şunu söyleyeyim, kesinlikle bugüne kadar kazandıkları puanlar tesadüf değil. İlhan Palut takımına sistem futbolu oynatıyor ve sarı kırmızılıları çok zorladılar. İlk yarıda iki topları direkten döndü. Ama ne olursa olsun kendi sahasında 50 bin taraftarı önünde kötü gününde de olsalar taraftarlarına galibiyet hediye etmek için bütün futbolcular neleri varsa sahaya koyuyorlar. Konyaspor karşısında da taraftarın büyük desteğiyle bilhassa son 20 dakika rakip kaleye epey yüklendiler.

Haberin Devamı

Sonuçta Calvo’nun hatası ve kendi kalesine attığı gol Cim Bom’a üç puanı ve liderliği getirdi. İki takımı da kutlamak lazım. Olağanüstü bir mücadele seyrettik. Zaman zaman sinirler gerilmesine rağmen kazasız belasız maç bitti. Golden sonra bilhassa Konyasporlu futbolcular sinirlerine hakim olamadı. Kaleci Sehic kontrolünü kaybetti ve sonunda 89. dakikada takımını eksik bıraktı.
Galatasaray geçen hafta Kasımpaşa karşısında daha başarılıydı. Bilhassa orta sahada Torreira ve Oliveira çok etkiliydi. Dün gece defansın önünü boş bırakıp daha çok gol atmak için hücuma çıkınca Konyaspor bu alanda ev sahibi ekibin ceza sahası dışından da olsa çok sert şutlar çektiler. Biri gol oldu, ikisi direkten döndü. Yeşil-beyzlıların attığı golde Muslera iki metre önde kaldı. Biraz geride olsa bu topu kolay kurtarırdı. Emin Bayram iyi mücadele ediyor ama kendi sahasında top kaybı yapıyor. Daha dikkatli olmalı.

Galatasaray - Konyaspor maçı sonrası büyük övgü Liderliğini bir kez daha gösterdi

Kerem hep ağır kaldı. Ahmet, Adil ve Calvo’nun yerinde müdahaleleri Galatasaray’ın final paslarını engelledi. Hadziahmetovic ise savunmanın önünde hatasız oynadı. Sarı-kırmızılıların her atağında ilk müdahale eden oyuncu oldu. Yunus’un biraz daha temposunu artırması lazım, ağır kalıyor. Kulübede o mevkinin oyuncusu Rashica hazır bekliyor ama yabancı kuralından dolayı oynayamıyor. Yunus’un bunu düşünüp daha tempolu futbol oynaması gerekir. Gomis ilk yarı uzun bir topa depar yaptı. Biraz daha temposu olsa Sehic ile karşı karşıya kalacaktı. Ama maalesef o da 37 yaşında, fazla eleştirecek halimiz yok.
Icardi devamlı ilk 11’de oynamaya başlayınca eminim gol yollarında takımının sıkıntısına ilaç olacak. Sonuçta çok keyifli çok güzel bir maç oldu. İki takım da kazanmak istedi ama kesin olan bir şey var, bu maçta şans sarı-kırmızılılardan yanaydı.

Haberin Devamı

OKAN HOCA KAZANDI / ATTİLA GÖKÇE

Maç başlar başlamaz Konyaspor’un fiyakasını bozmak güzel de… Sonrasındaki cakasız, çalımsız gösterişsiz ve sıkıntılı oyun Galatasaray’ın nesi oluyor?
Süper Lig’in seyircisi tarafından en çok desteklenen takımlarından biri Galatasaray… Transfer zenginliği ve çeşitliliği gerçekten heyecan yaratıyor. Maç başlar başlamaz heyecan tavan yaptı. Daha birinci dakika dolar dolmaz Oliveira’nın golü geldi. Aut çizgisi üzerindeki itiş-kakıştan topu söküp kale ağzındaki Oliveira’ya aktaran Boey’di. Gösteriye geçen hafta bıraktığı yerden devam ediyordu Fransız. Altı haftadır gol yemeyen Konyaspor, maç başlar başlamaz teslim olmuştu sanki.

Haberin Devamı

Galatasaray - Konyaspor maçı sonrası büyük övgü Liderliğini bir kez daha gösterdi

Evet, çok fiyakalı bir açılış yapmıştı Galatasaray… Sonrasında oyunun şekli değişti. Konyaspor yediği gole aldırmadan, hatta o golü yok sayarak hiç de beklenmeyen bir oyun sergiledi. Sahanın tamamını kullanıyorlardı. Kanatlardan ortadan hem bireysel becerilerle hem de takım kararlarıyla maça ortak oldular. İlk yarıda büyük ortak onlardı.
Kaleci Sehiç ve dörtlü savunmanın soğukkanlı, sert ve dayanıklı oyunlarına merkezde Hadziahmetoviç ve Soner, çabuk ve etkili çıkışlarla farklı bir zenginlik katıyordu. Paz, Çekici ve Bytyqi Galatasaray’ı tehdit eden ataklar yaptılar. Direkten dönen Muslera’nın güçlükle kurtardığı toplar sıkıntı yaratıyordu. Endri Çekici en az 25 metre uzaktan beklenmeyen vuruşuyla beraberliği sağladı.

Galatasaray’ın hücum etkinliğinde durağanlık vardı… Hareketli ve hızlı golcü Gomis rakip ceza alanının dışında görünüyordu bu defa. Gelişen ataklarda yeterince o bölgeye girdiğini göremedik. Golcü top alamıyordu. Yusuf ve Kerem kanatlardan içeri sızarak ellerinden geleni yaptılar. Ancak Konyaspor’un çok adamlı baskısı karşısında etkili olamadılar.
Okan Buruk etkisiz ve durgun oyuna 62’de İcardi, Yusuf Demir, 78’de Dubois ile dokunuyor… İşte transfer zenginliğinin tabelaya yansıyan fotoğrafı… Dubois’in soldan ortası ve İcardi’nin topla buluşma hamlesine Calvo müdahale ediyor ama… Kendi kalesine atmaktan kurtulamıyor. Galatasaray liderliğe çıkıyor.

Galatasaray - Konyaspor maçı sonrası büyük övgü Liderliğini bir kez daha gösterdi

Maçın gergin anları var… Sehic-İcardi arasındaki gerginlikte Konyaspor kalecisi ikinci sarıdan oyun dışı kalıyor. En çok üç defa değişiklik hakkını kullanan Konyaspor’da kaleciliğe Adil Demirbağ vekalet (!) ediyor.
Heyecan dakikalarını ve skoru geride bırakıp oyuna bakarsak…
Okan Buruk, yerinde dokunuşlarla hem liderliğini hem de hocalığını bir kez daha gösterdi.
Galatasaray transferde çok zengin bir kadro kurdu. O zenginliğin karşılığını dün almış gibi göründü ama, bu kadro derinliği sisteme dönüşürse Galatasaray çok büyük güç kazanacak.. Gecikirlerse sıkıntılı maçlar ve kayıp haftaları yaşanabilir dikkat!

TRAVMADAN LİDERLİĞE / NEVZAT DİNDAR

Ve lider maç fazlasıyla olsa Galatasaray... Çok değil aylar önce büyük travma yaşayan ama yaz dönemindeki transferleriyle taraftarını umutlandıran Cim-Bom Konyaspor’u 2-1 yenerek dün puan tablosunda zirveye çıktı. Cuma günü olmasına tribünler tıklım tıklım dolarken sansasyonel transfer Icardi de ilk kez formayı giydi. Arjantinli forvet istediği topları alamasa istekli görüntüsüyle dikkat çekti. Henüz ilk dakikada Galatasaray’ın Oliveira ile golü geldi. Boey’in harika pasında Portekizli yakın mesafeden sadece topa dokundu ve dört direğin arasından topu gönderdi: 1-0

Galatasaray - Konyaspor maçı sonrası büyük övgü Liderliğini bir kez daha gösterdi

15’te ise Çekici’nin fantastik golü geldi. 30-35 metreden doksana giden bu topta Muslera’nın da hatası vardı elbette. 22’de Emin’in büyük hatasında Muhammet Hadziahmetovic’i gördü. Onun vuruşunda top direkten döndü. 26’da ise Endri Çekici direğe takıldı. 44’de Soner’in şutunda Muslera soluna çok iyi uzandı.İlk yarı böyle bitti. 62’de Okan Buruk Icardi ve Yusuf Demir’i oyuna soktu. Bu değişiklikler taraftarı hem coşturdu hem de umutlandırdı. 71’de Oliveira’nın vuruşunda Sehic başarılıydı. Buruk Aanholt-Dobuis hamlesi ise belkide maçın kırılma anıydı. Sol beke geçen Fransız oyuncunun 81’deki ortasında Calvo topu kendi ağlarına gönderdi. 89’da Sehic ikinci sarıdan atıldı ve Konya 10 kişi kaldı. Konya değişikleri tamamladığı için kaleye Adil geçti. Maç 2-1 bitti.

 

OKAN BURUK'UN HAMLELERİ... - ERMAN ÖZGÜR (FANATİK)

Sarı-Kırmızılılar, gol yemeyen Konyaspor karşısında neredeyse soyunma odasından 1-0 önde çıktı. Endri'nin golü dengeyi getirdi. İkinci yarı Galatasaray üretkenlik sağlayamadı. Ancak Okan Buruk'un hamleleri karşılığını buldu ve Sarı Kırmızılılar zor da olsa kazandı.

Galatasaray son haftaların formda ismi Boey'nin hazırladığı, Oliveira'nın bitirdiği pozisyonda attığı gol ile neredeyse soyunma odasından 1-0 önde çıktı! Ancak bu sezon ilk kez gol yiyen Konyaspor bu gole rağmen hiç demoralize olmadı. Neredeyse İbrahim Sehiç'i de işin içine soktukları pas trafiği, kaliteli hücumlar getirdi. Endri Çekici'nin 15 dakika içerisinde yaptığı 3. şut denemesinde de golü buldu ve oyununu taçlandırdı.

Direklere takıldılar

Galatasaray'ın topu ayağında daha çok tutan Konyaspor'a özellikle sağ kenarından etkili olma çabası karşılığını çok fazla bulmazken, Konyaspor yine Çekici, Hadziahmetoviç, Muhammet ve Soner ile net fırsatlar üretmeyi başardı ancak Muslera ve direkler konuk takımın belki de farklı galibiyetle soyunma odasına gitmesini önledi. Diğer taraftan iyi niyetli mücadelesine rağmen Mertens'in rakip kaleye uzaklığı Galatasaray'ın hücumdaki finali yapmasını zorlaştırdı. 2. yarının başında da senaryo pek değişmedi.

Maçın yıldızı Boey

Konyaspor yüksek pas kalitesi ile Galatasaray'ın işini zorlaştırmaya devam edince Okan Buruk hamleleri geldi. Önce İcardi ve Yusuf Demir, sonrasında ise Dubois oyuna girdiler. İlk yarıya göre iki takımın da pozisyon üretkenliğinde yaşadığı kısırlığa Galatasaray'da Dubois'nın ortasında kendi kalesine golü atan Calvo son verdi. Okan Buruk'un doğru hamleleri karşılığını buldu. Galatasaray bana göre bu sezonun en zorlu maçlarından birinde oyun kalitesi yüksek Konyaspor'u zor da olsa geçmeyi başardı. Maçın yıldızı hem Bytyqi ile boğuşan ve üstünlük sağlayan hem de hücum katkısı yapan Boey oldu.

 

KEREM'İN İLK KARTI YANLIŞ - DENİZ ÇOBAN (FANATİK)

Maçın hakemi Abdulkadir Bitigen, zor geçmeye aday olan maçı kolay tamamladı. Ekibiyle uyumluydu. Oyunun gidişatını etkileyecek önemli bir hatası olmadı.

67’de Kerem, Cebrail’e faul yapınca 2. sarı kart beklentisi oluştu. Burada sportmenlik dışı bir faul yok. Umut vadeden ataktan söz etmek için pozisyon hem kaleye uzak hem de henüz top Konyalı oyuncunun kontrolünde değil. Ben hakemin ikinci sarı kartı göstermemesini doğru buluyorum. Ayrıca Kerem’in Bruno’ya faulünde çıkan sarı kart da hatalıydı.

88’de Konyaspor kalecisi Sehic topu oyuna sokacakken, hakem Torreira’nın faul yaptığı gerekçesiyle faul düdüğü çaldı. Sinirlerine hakim olamayan Sehic, Torreira ve Icardi’yi iterek ortamı gerdi. Burada Sehic’e çıkan ikinci sarı kart ve kırmızı kart doğruydu. Diğer çıkan sarı kartlar da doğruydu. Bir sarı kart da Torreira’ya gerekirdi.