Galatasaray Galatasaray - Molde maçı sonrası yazdı: Kimse küçümsemesin

Galatasaray - Molde maçı sonrası yazdı: Kimse küçümsemesin

30.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Molde'yi saf dışı bırakarak Şampiyonlar Ligi gruplarına kalmayı başardı. Milliyet'in usta kalemlerinden Osman Şenher, Galatasaray'ın Molde'yi 2-1 mağlup ettiği karşılaşmayı değerlendirdi.

Galatasaray - Molde maçı sonrası yazdı: Kimse küçümsemesin

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde play-off turu rövanş maçında temsilcimiz Galatasaray, Norveç ekibi Molde'yi 2-1 mağlup ederek adını Şampiyonlar Ligi gruplarına yazdırdı. Milliyet'in usta kalemlerinden Osman Şenher, Galatasaray'ın Molde'yi 2-1 mağlup ettiği karşılaşmayı değerlendirdi. Yıldız ismi eleştiren Şenher, "Rakibin süratine ayak uyduramadı" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Osman Şenher'in "Galatasaray zorlanarak turu geçti" başlıklı yazısı şu şekilde:

"MOLDE KONDİSYON OLARAK GALATASARAY'IN ÜSTÜNDEYDİ"

Kolay değil uzun seneler sonra Şampiyonlar Ligi’ne gitmek. Okan Buruk’un bütün hayali, hedefi Avrupa’nın bir numaralı kupasında takımını mücadele ettirebilmekti. Sonunda muradına erdi ama şunu da görmemezlikten gelemeyiz, dün maçta çok iyi bir hakem vardı. Molde’nin fizik gücü mükemmeldi. Tekniği biraz zayıf ama kondisyon olarak sarı-kırmızılıların çok üstündeydiler.

Galatasaray - Molde maçı sonrası yazdı: Kimse küçümsemesin

"KEREM DEMİRBAY'IN ALIŞMASI LAZIM"

Taraftarlar, televizyon başında karşılaşmayı seyreden milyonlar herkes hop oturdu, hop kalktı. İlk maçta olduğu gibi yine orta sahadan gelen çok büyük açıklar verdik. Bu açıklar da kalemizde epey tehlikeler yarattı. Öncelikle çok önemli kurtarışlar yapan Muslera’yı alkışlamak lazım. Nelsson, Abdülkerim resmen savaştı, buna rağmen Molde çok gol pozisyonuna girdi. Orta sahada Torreira ve Kerem Demirbay da ellerinden geldiği kadar mücadele ettiler. Torreira’nın futbolunu ve stilini biliyoruz. Önemli de hamleler yaptı. Kerem’in ise biraz daha takım arkadaşlarına alışması lazım.

Haberin Devamı

Galatasaray - Molde maçı sonrası yazdı: Kimse küçümsemesin

"MERTENS RAKİBİN SÜRATİNE AYAK UYDURAMADI"

Tete sağ tarafta çabuk bir futbolcu ama çok etkili oldu mu derseniz o da hazır değil. Molde karşısında o da etkili olamadı. Rakibi iyi geçiyor, final paslarında başarısız. Mertens de o bildiğimiz Mertens değildi. Rakibin süratine ayak uyduramadı. Norveç ekibi Galatasaray’ın üzerine çok gelince Belçikalı futbolcu da çok geriye gelmek zorunda kaldı.

Galatasaray - Molde maçı sonrası yazdı: Kimse küçümsemesin

"İYİ TOP OYNAYAMADILAR, TEDİRGİNDİLER"

Altın çocuk Icardi topla buluşamıyor. Herhalde Ziyech takıma katılınca bu problem bitecek. Buna rağmen altıncı dakikada biri formasından, biri kolundan iki stoper asılınca hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Tabii bu maçın stresi var, bir terslik olsa Şampiyonlar Ligi’ne gidemeyeceksin, mali olarak zorlanacaksın, futbolcular da bunun bilincinde dün gece iyi top oynayamadılar, çok tedirgindiler.

Haberin Devamı

"PLAY-OFF'UN TELAFİSİ YOKTU"

Sonuçta uzatmalarda Angelino’nun duran top vuruşu rahat bir nefes aldırdı. Hem Galatasaray galip geldi hem de ülkemize puan kazandırdı. Perşembe günü kuralar çekilecek. Herhalde gruptaki rakipler belli olunca Okan Buruk, oynanan futbola mutlaka bir el atacak. Gruplar bu kadar gergin olmayacak. Orada puan kaybetsen de telafisi var ama bu play-off turunun telafisi yoktu.

"GALATASARAY'IN MOLDE'Yİ ELEMESİ BÜYÜK BİR BAŞARI"

50 bin taraftar, müthiş bir uğultu, rakip kim olursa olsun bu atmosferden etkilenmemesi mümkün değil. Şampiyonlar Ligi grup aşamasında bunu daha çok göreceğiz. Son sözüm de Molde’ye... Sakın bu Norveç takımını kimse küçümsemesin, kendi liglerinde sezon ortası maçlarını oynadılar. Şu anda Türkiye’de hiçbir takımın fizik gücü, Molde ayarında değil. İşin doğrusu Galatasaray’ın, kazaya uğramadan bu takımı elemesi büyük bir başarı.

Haberin Devamı

ICARDİ VE MUSLERA... - ERMAN ÖZGÜR / FANATİK
Molde’nin golle başlayabilmek adına hücum iştahı yüksek başlangıcına İcardi’nin cevabı çabuk geldi. Kalitesi hücum bölgesinde gol bulmaya yetmeyen Molde’ye, kazandırdığı penaltı ve attığı golle futbolda yıldız oyuncunun önemini hatırlattı İcardi. Torreira’nın dönüşü ve rotasyondan gelen Kerem Demirbay ile enerjik bir orta saha ile oynayan Galatasaray ilk maçtaki kadar pas yapma şansı vermese de Molde zaman zaman orta sahayı çabuk geçerek 3-4 tane gol olabilecek fırsatlar buldu. Ama futbolun altın kuralı atan ve tutan meselesi Galatasaray’dan yanaydı ve İcardi’den sonra Muslera da sahne alarak Galatasaray’ın İcardi ile ikiye katladığı avantajını korumasını sağladı.

İkinci yarıya Galatasaray tempolu başladı. Boey ve Angelino’nun savunma performansı Torriera’nın temposu ve İcardi’nin istasyon olarak yaptığı doğru paslarla daha iyi bir oyun oynarken, kaybedecek birşeyi kalmayan Molde 66’da golü buldu. Maçın son bölümü bu gol ile stresli geçti. Pas kalitesi ve dayanıklılığı iyi bir takım olan Molde tehdit etti, Muslera ve savunma bloğu direndi. Angelino uzatmalarda son düdük gelmeden frikikten attığı gol ile Galatasaray’ın adını Şampiyonlar Ligi’ne yazdırdı. Maçın ve turun kahramanları ise kesinlikle İcardi ve Muslera oldu.

EN PAHALI MAÇ! - SERKAN AKCAN / FANATİK
Şampiyonlar Ligi gruplarına bir adım mesafedeki Galatasaray’da tarihinin en pahalı maçlarından birine çıkacak olmanın stresi Okan Buruk’tan başlayarak tüm kadroyu sarmış gibiydi. Maça yine Molde şaşırtıcı şekilde beklenenden hızlı başladı. Molde’nin hızı karşısında Galatasaray’ın topun ritmini ayarlamak için tempoyu ele geçirmesi Icardi’nin penaltıdan attığı erken gole rağmen mümkün olmadı. İlginç şekilde Galatasaray yüzde 70’lerde topa sahip oldu ama ceza sahası aksiyonlarında Molde’nin üstünlüğünü izledik. Icardi ilk yarıda büyük bir çarpışmanın arasında kalmasına rağmen oyuna devam edebildi. Ama sırtının üzerine düşmesi yürekleri ağızlara getirdi. Buna rağmen Icardi’nin ikinci yarıdaki pergel santrfor rolü etkileyici hücum setlerine dönüştü.

Ne var ki Kerem Aktürkoğlu’nun yanlış pas tercihleri birçok pozisyonu doğru bitirmenin önünde engeldi. Oyunun kurulumunda 3 metre yanındaki Kerem Demirbay’a veremediği pası işleyen Moldelileri bu kez Muslera da durduramayınca topu ağlardan çıkardık. Okan Buruk, oyuna 72’de Kaan ve Barış’ı alarak planı değiştirmek istedi. Ama Kaan orta sahada kaldı, savunmada dörtlüye devam edildi. Galatasaray iç koridorları kapatamadığı için pozisyon yedikçe Kaan’ın üçüncü stoper olması kaçınılmaz hale geldi ve bu pahalı maçı yürekler ağızda da olsa bitirmeyi başardık, üstelik Angelino’nun golüyle kazanarak...