Galatasaray Galatasaray transferleri KAP'a bildirdi! Tanguy Ndombele, İstanbul'a geldi

Galatasaray transferleri KAP'a bildirdi! Tanguy Ndombele, İstanbul'a geldi

04.09.2023 - 21:49 | Son Güncellenme:

Taraftarın tepkisi üzerine Vecino transferinden vazgeçen Galatasaray, Tottenham'da forma giyen iki yıldızla anlaşma sağladı. Sarı-kırmızılı ekip transferleri KAP'a bildirirken Tanguy Ndombele de İstanbul'a geldi.

Şampiyonlar Ligi'ne tarihinde 17. kez adını yazdıran Galatasaray, bu kulvarda başarılı olmak için transfer çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Sarı-kırmızılı takım, Premier Lig'in güçlü ekibi Tottenham'da forma giyen Tanguy Ndombele ve Davinson Sanchez'i renklerine kattı.

Haberin Devamı

VECINO'DAN VAZGEÇİLDİ

Orta sahaya en az 2 isim alması beklenen Galatasaray yönetiminin bir de stoper transfer etmesi bekleniyordu. Sarı-kırmızılılar sürpriz bir şekilde Lazio'dan Uruguaylı orta saha Matias Vecino'yu gündemine aldı.

200 BİNDEN FAZLA MESAJ ATILDI

Uruguaylı oyuncu ile anlaşıldığı yönünde çıkan haberler sonrası sarı-kırmızılı taraftarlar ayaklandı. Sosyal medyada "Vecinoİstemiyoruz" hashtagini gündeme girerken, X platformunda tam 200 binden fazla mesaj atıldı. Galatasaray’ın anlaşmaya vardığı Uruguaylı futbolcunun normal şartlarda bugün saat 11.00’da İstanbul Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali’nde olması bekeniyordu. Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre Galatasaray’ın sağlık kontrolü için İstanbul’a getirmeyi planladığı Matias Vecino adına planlanan bu uçuş iptal edildi.

Haberin Devamı

NDOMBELE'Yİ RENKLERİNE BAĞLADI

Şampiyonlar Ligi için listeyi en geç bu gece vermesi gereken Galatasaray yönetimi, Tottenham'da forma giyen Davinson Sanchez ve Tanguy Ndombele'yi transfer etti. Ndombele için Tottenham'a herhangi bir kiralama bedeli ödenmeyecek. Zorunlu satın alma opsiyonu yok.

Galatasaray transferleri KAPa bildirdi Tanguy Ndombele, İstanbula geldi

İSTANBUL'A GELDİ

Tanguy Ndombele ile anlaşmaya vardı. 26 yaşındaki Fransız orta saha sağlık kontrolünden geçmek ve resmi sözleşmeye imza atmak için Atatürk Havalimanı Özel Havacılık Terminali'ne geldi. Ndombele, sağlık kontrolü detayları ve sözleşmesi bu gece yetişirse UEFA listesinde yer alabilecek. Aksi takdirde 26 yaşındaki futbolcu Süper Lig ve Türkiye Kupası maçlarında görev yapabilecek.

KAP'A BİLDİRİLDİ

Galatasaray, İstanbul'a gelen Ndombele'nin transferini KAP'a bildirdi. Sarı-kırmızılı ekipten yapılan açıklama şu şekilde: Profesyonel futbolcu Tanguy Ndombele Alvaro’nun geçici transferi konusunda futbolcu ve kulübü Tottenham Hotspur Football & Athletic Company Limited ile resmi görüşmelere başlanmıştır.

Galatasaray transferleri KAPa bildirdi Tanguy Ndombele, İstanbula geldi

KİRALIK OLARAK TRANSFER EDİLDİ

Galatasaray, Ndombele'nin 2023-2024 sezonu için satın alma opsiyonlu bedelsiz geçici transferi konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu.

2025 yılından başlamak üzere 5 sezona yayılmış taksitlerle 15 milyon Euro satın alma opsiyonu bulunacak. Futbolcuya ise 2023-2024 sezonu için net 3.136.000 euro sezonluk ücret ödenecek

Haberin Devamı

Galatasaray'ın açıklaması şu şekilde: 

"Profesyonel futbolcu Tanguy Ndombele Alvaro ve kulübü Tottenham Hotspur Football & Athletic Company Limited ile oyuncunun 2023-2024 sezonu için satın alma opsiyonlu bedelsiz geçici transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır.

Futbolcunun transfer bedeli 15.000.000 euro olup 2025 yılından başlamak üzere 5 sezona yayılmış eşit taksitler ile ödenmesi konusunda anlaşılmıştır.

Futbolcuya ise 2023-2024 sezonu için net 3.136.000 euro sezonluk ücret ödenecektir."

SANCHEZ DE GALATASARAY'DA

Sarı-kırmızılı yönetim, Kolombiyalı savunmacı Davinson Sanchez'i de renklerine bağladı. Galatasaray'ın transferini bitirdiği Davinson Sanchez, milli aradan sonra İstanbul'a gelecek. 

KAP AÇIKLAMASI

Galatasaray, Davinson Sanchez'in transferini de duyurdu. Sarı-kırmızılı ekibin KAP'a yaptığı açıklama şu şekilde: Profesyonel futbolcu Davinson Sanchez Mina'nın transferi konusunda futbolcu ve kulübü Tottenham Hotspur Football & Athletic Company Limited ile resmi görüşmelere başlanmıştır.

Haberin Devamı

4 YILLIK SÖZLEŞME

Galatasaray, Davinson Sanchez ile 4 yıllık sözleşme imzalandığını TFF'ye bildirdi.

MALİYETİ DE AÇIKLANDI

Davinson Sanchez'in maliyeti de belli oldu. Galatasaray tecrübeli futbolcu için 5 sezona yayılmış taksitlerle 9.5 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek. Sanchez ise 3.2 milyon euro yıllık ücret alacak.

Galatasaray'ın açıklaması şu şekilde: 

"Profesyonel futbolcu Davinson Sanchez Mina ve kulübü Tottenham Hotspur Football & Athletic Company Limited ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, Futbolcunun eski kulübüne, 5 sezona yayılmış taksitlerle, 9.500.000 EUR transfer bedeli ödenecektir.

Futbolcu ile 2023-2024 sezonundan başlayarak 4+1 sezon için anlaşmaya varılmış olup her bir futbol sezonu için net 3.200.000 EUR sezonluk ücret ödenecektir."

Yazarlar