Galatasaray Galatasaray'a piyango! Olimpiu Morutan'a çılgın bonservis...

Galatasaray'a piyango! Olimpiu Morutan'a çılgın bonservis...

28.12.2022 - 18:23 | Son Güncellenme:

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'ın sezon başında İtalya Serie B ekibi Pisa'ya kiraladığı Olimpiu Morutan konusunda sürpriz bir gelişme yaşandı. Rumen oyuncu için çılgın bonservis bedelinin gözden çıkarıldığı öğrenildi.

Galatasaraya piyango Olimpiu Morutana çılgın bonservis...

Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon başında Rumen ekibi Steaue Bükreş'ten kadrosuna kattığı Olimpiu Morutan, inişli çıkışlı bir performans sergiledi. Sarı-kırmızılılar, bu performansının ardından Rumen oyuncuyu Serie B ekibi Pisa'ya kiraladı. Olimpiu Morutan konusunda sıcak bir gelişme yaşandı.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılılarda geçtiğimiz sezon Fatih Terim'in yerine Domenec Torrent'in göreve getirilmesiyle birlikte forma şansı bulmakta zorlanan Rumen oyuncu, sezon başında Okan Buruk yönetiminde antrenmanalara başladı. Okan Buruk yönetiminde farklı bir planlamaya giden Galatasaray'da Alexandru Cicaldau ve Olimpiu Morutan kiralık olarak takımdan ayrıldı.

Galatasaraya piyango Olimpiu Morutana çılgın bonservis...

Galatasaray, Olimpiu Morutan'ı Serie B ekibi Pisa'ya kiralarken bir kiralama bedeli aldı. Sarı-kırmızılılar aynı zamanda anlaşmaya satın alma opsiyonu maddesi de dahil etti. Pisa'nın Olimpiu Morutan'ı sezon sonunda 5 milyon 500 bin euroya kadrosuna katabileceği açıklandı.

Olimpiu Morutan'ın sözleşmesinde yer alan opsiyon maddesinin, Pisa'da 25 maçta en az 45 dakika sahada kalması halinde zorunlu hale geleceği kaydedildi. Rumen gazetesi Emanuel Roşu, Twitter hesabından Olimpiu Morutan'la ilgili sıcak gelişmeyi duyurdu.

Haberin Devamı

Galatasaraya piyango Olimpiu Morutana çılgın bonservis...

Emanuel Roşu'nun haberine göre; Galatasaray ile Pisa, Olimpiu Morutan'ın sözleşmesindeki 5 milyon 500 bin euroluk satın alma opsiyonu konusunda anlaşma sağladı. Serie B ekibi Pisa'nın oyuncunun performansından çok mutlu olduğu kaydedildi.

23 yaşındaki on numara Pisa formasıyla bu sezon Serie B'de 17 müsabakada forma şansı buldu. Olimpiu Morutan bu mücadelelerde rakip fileleri 4 kez havalandırdı. Olimpiu Morutan takım arkadaşlarına da 7 gol pası verdi. Rumen oyuncunun güncel piyasa değeri 5 milyon euro olarak gösteriliyor.

Yazarlar