Beşiktaş Galatasaray'a transfer çalımı! Beşiktaş, Milot Rashica'yı KAP'a bildirdi

Galatasaray'a transfer çalımı! Beşiktaş, Milot Rashica'yı KAP'a bildirdi

15.08.2023 - 23:26 | Son Güncellenme:

Transfer döneminin sessiz takımlarından Beşiktaş, suskunluğunu bozdu ve büyük bir transfer bombası patlattı. Halil Dervişoğlu'nu Galatasaray'a kaptıran siyah-beyazlı ekip, bu transfer rekabetinin rövanşını aldı. Beşiktaş kurmayları, sarı-kırmızılı takımın bir süredir transfer için uğraş verdiği Milot Rashica'nın transferini KAP'a bildirdi.

Galatasaraya transfer çalımı Beşiktaş, Milot Rashicayı KAPa bildirdi

Bu sezon Trendyol Süper Lig'de şampiyonluk hedefleyen Beşiktaş, flaş bir transfer bombası patlattı. Siyah-beyazlı ekip Galatasaray'a kaptırdığı Halil Dervişoğlu rövanşını, listesinde olan yıldız futbolcuyu kadrosuna katarak aldı. Beşiktaş, Milot Rashica'nın transferini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi.

Haberin Devamı

Beşiktaş, TFF 2. Lig ekibi Somaspor'dan Emrecan Bulut'la kadrosunu güçlendirdi. Siyah-beyazlılar, 20 yaşındaki sol kanat için ödenen bonservis bedelini açıklamadı. Süper Lig devi genç oyuncuyla 30 Haziran 2027'ye kadar sözleşme imzaladı. Şenol Güneş yönetimindeki siyah-beyazlıların ikinci hamlesi Daniel Amartey oldu. Leicester City'den ayrılan başarılı stoperle 30 Haziran 2026'ya kadar anlaşma sağlandı. Daniel Amartey'in güncel piyasa değeri 12 milyon euro.

Siyah-beyazlılar, orta saha kurgusuna Lens'ten Jean Onana'yı dahil etti. Süper Lig devi, Kamerunlu oyuncuyla 4 yıllık sözleşme imzaladı. Jean Onana'nın bonservisi için Lens'e 4 milyon 37 bin 500 euro bonservis bedeli ödendi. Beşiktaş'ta kanat rotasyonuna dahil edilen son isim Ante Rebic oldu. Tecrübeli oyuncuya imza parası olarak 280 bin euro ödendi. Ante Rebic'le 2 yıllık sözleşme imzalayan siyah-beyazlılar, Hırvat yıldızın senelik 2 milyon 500 bin euro garanti ücret alacağını duyurdu. Ante Rebic'e maç başı 10 bin euro ödeneceği kaydedildi. Beşiktaş, son olarak da Alex Chamberlain'i kadrosuna kattı.

Haberin Devamı

Galatasaraya transfer çalımı Beşiktaş, Milot Rashicayı KAPa bildirdi

BEŞİKTAŞ'A TRANSFER ÇALIMI

Galatasaray, Halil Dervişoğlu'nu Beşiktaş'ın elinden alarak yılın çalımını attı. Yıldız futbolcu Beşiktaş ile sözleşme yapması beklenirken, Galatasaray ile anlaştı.

Galatasaray'dan KAP'a yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Profesyonel futbolcu Halil İbrahim Dervişoğlu ve kulübü Brentford FC Limited ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun eski kulübüne net 500.000 Euro tutarında transfer ücreti ödenecektir. Futbolcu ile 2023-2024 sezonundan başlayarak 4 sezon için sözleşme imzalanmıştır. Buna göre, futbolcumuza 2023-2024 sezonu için net 20.000.000 TL sezonluk ücret ödenecek olup, sonraki sezonlarda ödenecek ücretler TÜİK’in açıklayacağı TEFE-TÜFE oranında artış yapılarak belirlenecektir."

GALATASARAY'IN RASHICA ISRARI

Geride kalan sezonu Süper Lig şampiyonu olarak tamamlayan Galatasaray, gelecek sezon için de aynı başarıyı yakalamak istiyor. Transfer çalışmalarını hızlandıran sarı-kırmızlı ekip, takım içi planlamalarını da devam ettiriyor. Geride kalan sezon başında Norwich'ten kiralık olarak takım gelen Rashica'nın bonservisini almak için yoğun mesai harcayan kurmaylar, İngiliz ekibi ile iletişim halinde olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Galatasaraya transfer çalımı Beşiktaş, Milot Rashicayı KAPa bildirdi

BEŞİKTAŞ, KAP'A BİLDİRDİ

Beşiktaş, Kosovalı futbolcu Milot Rashica'nın transferi konusunda, futbolcu ve kulübü Norwich City FC ile görüşmelere başlandığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi.

Siyah-beyazlı ekipten gelen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Profesyonel futbolcu Milot Rashica'nın transferi konusunda, Futbolcu ve Kulübü Norwich City FC ile görüşmelere başlanmıştır."

İSTANBUL'A GELDİ

Beşiktaş'ın prensipte anlaşma sağladığı Milot Rashica, gece saatlerinde sağlık kontrolü ve resmi imzalar için İstanbul'a geldi.

GALATASARAY PERFORMANSI

Norwich City ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2025 yılına kadar devam eden ve geçen sezon Galatasaray'da kiralık olarak mücadele eden 27 yaşındaki sağ kanat oyuncusu, sarı-kırmızılı takım ile çıktığı 30 karşılaşmada 6 gol ve 7 asist kaydetti.

Haberin Devamı

Galatasaraya transfer çalımı Beşiktaş, Milot Rashicayı KAPa bildirdi