Fenerbahçe Mesut Özil çıkışı! "Hakikati söylemek 'düşmanlık' oldu"

Mesut Özil çıkışı! "Hakikati söylemek 'düşmanlık' oldu"

12.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'ye dev derbide 2-0 mağlup olan Galatasaray'da gözler bir yandan da seçim sürecine çevrildi. Sarı-kırmızılı takımda Burak Elmas ve yönetiminin ibra edilmemesinin ardından yeni gelecek yönetimi bekleyen zor sınavı Şansal Büyüka aktardı. Fenerbahçe'de kadro dışı kalan Mesut Özil ile ilgili dikkat çeken sözler sarf etti. İşte Milliyet Gazetesi'nin duayen yazarının 'Dobra Dobra'daki yazısından satır başları...

Mesut Özil çıkışı Hakikati söylemek düşmanlık oldu

Galatasaray Kulübü'nde Burak Elmas ve kurmayları, genel kurul tarafından ibra edilmedi. Sarı-kırmızılılarda Eşref Hamamcıoğlu ve Metin Öztürk'ün aday olduğu süreçte Şansal Büyüka, 'Dobra Dobra'da sarı-kırmızılı takım ve Süper Lig'e dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Şansal Büyüka, her iki başkan adayını da ilgilendiren sıcak gelişmeyi duyurdu. 

Haberin Devamı

İşte Şansal Büyüka'nın yazısından satır başları:

"Sahte dostlar"

Fenerbahçe, Mesut Özil’i aldığında, “11 ay oynamamış futbolcu alınır mı?” diyenler Fenerbahçe düşmanı ilan edildi. Galatasaray’ın aldığı iki Romen oyuncu Cicaldau ve Morutan için, “10 milyon euro bonservis ücreti ödenir mi?” diye tepki koyanlan, Galatasaray düşmanı oldular. Ama zaman geçti, hakikati yazıp söyleyenler haklı çıktı. Hakikati söyleyip yazmak, bizde uzunca bir zamandır “düşmanlık” oldu. Sahte dostları bırakın, hakikati bağıranları “düşman” ilan etmek yerine, dikkate alın.

Mesut Özil çıkışı Hakikati söylemek düşmanlık oldu

"Mert Hakan ayar çekmeli"

Fenerbahçeli Mert Hakan, özellikle son maçlarda her tartışmalı pozisyonun içinde, hep hakemin yanında... Bu anlayışın, bu tavrın, ne Mert Hakan’a ne de Fenerbahçe’ye bir yararı yok, aksine zararı var. Mert Hakan, hırsını, kazanma arzusunu törpülemeden kendine bir ayar çekmeli...

Haberin Devamı

Mesut Özil çıkışı Hakikati söylemek düşmanlık oldu

"Siz olsanız ne yaparsınız?"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un yerinde olsanız ne yaparsınız? Fenerbahçe’ye müthiş bir ivme kazandıran İsmail Kartal’la mı devam edersiniz, Löw gibi, Jesus gibi dünya markası isimlerden birini mi getirirsiniz?Mantık “İsmail Kartal’la devam” diyor. Ancak yeni sezon başlar, takım kötü giderse, bu defa Ali Koç’a “Parana kıyıp hoca getiremedin” diye saldırı başlayacak.Eğer Löw ya da Jesus gelip işler beklenenin gerisinde kalırsa, bu defa, “İsmail Kartal ne güzel gidiyordu, niye devam etmedin?” diye Ali Başkan’a başka bir cephe açılacak.Hangi tercihi yaparsa yapsın, Ali Koç’un işi zor...

"Yine pişman olmasın"

- Fenerbahçe, Aykut Kocaman’ı gönderdi, pişman oldu.- Fenerbahçe, Emre Belözoğlu’nu gönderdi, pişman oldu.- Fenerbahçe, şimdi de İsmail Kartal’ı gönderip, sonra pişman olmasın.

Mesut Özil çıkışı Hakikati söylemek düşmanlık oldu

"Yakışır"

Fenerbahçe Divan Kurulu Başkanlığını, Vefa Küçük’ün elinden, Uğur Dündar dışında kimse alamazdı. Uğur Dündar, saygınlığı, inanılırlığı, duruşu, hitabet gücü ve en önemlisi özgül ağırlığı ile, kulüp içindeki grupçuları, kulisçileri ve Divan Kurulu’nda haklı olarak kök-budak salmış Vefa Küçük’ü mağlup etmeyi başardı. Tebrik ederim... Uğur Dündar’a yakışır.

Haberin Devamı

"Şipşak aşk!"

Bir teknik direktör, yeni takımını bir haftada ayağa zor kaldırır. Valerien Ismael, bir hafta içinde hem Beşiktaş takımını, hem Beşiktaş camiasını ayağa kaldırdı. Valerien Ismael, Alanya maçında hem sahadaki takımını yönetti hem de tribünlerdeki 40 bin kişilik dev koroya orkestra şefliği yaptı. Süper başlangıç... Şipşak aşk bu olmalı...

Mesut Özil çıkışı Hakikati söylemek düşmanlık oldu

"Farklı bir Beşiktaş"

Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien Ismael’in bir açıklamasını okudum. Ismael bu açıklamada ünlü İtalyan hoca Conte ile Atletico Madrid’in hocası Simeone’nin oyun felsefesine çok önem verdiğini söylüyor. Beşiktaş için bu şahane... Conte de, özellikle Atletico Madrid’de daha mütevazi bütçeler ve kadrolarla Barcelona ve Real Madrid’e meydan okuyan Simeone’nin oyun felsefesi de Beşiktaş’a yerleşirse, sahada çok agrasif, çok farklı bir Beşiktaş izleriz.

"520 milyonu kim bulacak?"

Galatasaray’da başkan kim olursa olsun, 4 ay içinde yaklaşık 520 milyon liralık ödeme kendisini bekliyor. Yeni transfer için gereken parayı saymıyorum bile... Bu koşullarda iki adayı tebrik ederim. Mangal gibi yürek varmış. Ama kuru cesaret yetmiyor. Para nerede para?
Galatasaray kongrelerine çok hakim sıkı dostlarıma, son seçimde, “Kim kazanır?” diye sormuştum, “Kim kazanırsa kazansın bir yıl geçmeden seçim olur” demişlerdi.Şimdi gene sordum. Bu defa, “Geçen seçimde bir yıl demiştik, şimdi kim kazanırsa kazansın, kasım ayında seçim olur” dediler.İlginç bir iddiaları da var.Bu iddiaya göre; geçen seçimde Burak Elmas’a kaybeden Metin Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu‘nun yönetim kurulu listeleri, şimdi Divan Kurulu’na teslim ettikleri yönetim kurulu listelerine oranla çok daha iyiydi.En önemlisi; İstanbul Valiliği’nin, Galatasaray mali genel kurulunda usulsüzlük olduğu gerekçesiyle iptal istemi var. Bir bakarsınız, genel kurul iptal edilir, Burak Elmas devam eder. Bu da Galatasaraylı dostlardan gelen haber...Ayrıca Galatasaray’ın mayıs ayının sonuna kadar futbolculara 22 milyon euro (320 milyon lira) ödemesi var. Seçildikten sadece 30 gün sonra...Devamı; ağustos ayında, Bankalar Birliği ile yapılan “yeniden yapılandırmanın” tahmini 200 milyon lira ilk faiz ödemesi yapılacak. Bu taksitlendirilir mi, henüz çok belli değil...  Sonuçta, başkanlık makamına gelecek iki adaydan birini, 320 milyonu seçimden 30 gün sonra ödemeli 4 ay içinde yaklaşık 520 milyon liralık bir ödeme bekliyor. Yeni sezon transferleri için gerekli parayı saymıyorum bile...Kim olursanız olun, ne olursanız olun, hangi yönetimi kurursanız kurun; bu paraları ödemek kolay değil... Belki de mümkün değil... Para nasıl bulunacak, kaynak nasıl yaratılacak, gerekirse kredi nasıl alınabilecek?

Haberin Devamı

Mesut Özil çıkışı Hakikati söylemek düşmanlık oldu

Haberin Devamı

"Diğerleri ne yaptı?"

Galatasaraylı Berkan için sezon geneli adına yapılan eleştirilere katılırım. Ancak Fenerbahçe maçı ile ilgili olanlara katılmam. Berkan, Fenerbahçe karşısında takımının en etkili üç pozisyonunu hazırlayan adamdı. İlk ikisinde soldan gelip ceza alanına çok etkili kesti. İlk topu Kim Min-Jae, ikinci kritik ortayı Ferdi son hamlede önledi. Berkan’ın merkezden savunmanın arkasına bıraktığı topta ise Kerem, kaleci Altay’la karşı karşıya kaldı. Galatasaray’ın maç boyu en etkili bu üç hücumunun başlangıcında da Berkan vardı. Berkan’ı bırakın, diğerleri ne yaptı?

Mesut Özil çıkışı Hakikati söylemek düşmanlık oldu

"Alanyaspor’un oyun anlayışı"

Alanyaspor, şubat ayında kendi sahasında Trabzonspor’dan 4 yedi. Mart ayında gene kendi sahasında Fenerbahçe’den 5 yedi. Nisan ayında, yani geride bıraktığımız hafta İstanbul’da bu kez Beşiktaş’tan 4 yedi.Alanya’ya önde basarsanız, sezonun en farklı galibiyetini alacağınızdan kuşkunuz olmasın. Alanya‘nın elbette farklı kazandığı maçlar da var ama bu oyun anlayışı ile 4 büyükler karşısındaki gücünü ve etkinliğini büyük ölçüde yitirdi.

"Josef dua etsin"

Ghezzal (Beşiktaş): Batshuayi’nin ilk golünde bu sezonun en iyi asistlerinden birini yaptı.
Batsuhayi (Beşiktaş): Bu defa karavana yok. İki şut çekti, iki gol attı.
Josef de Souza (Beşiktaş): Alanyalı Umut’un arkadan aşil tandonuna bastı. Dua etsin bu pozisyonda hakem ile VAR uyudu.
Deniz Türünç (Başakşehir): Sezonun en iyi maçını oynadı. Haftanın golünü attı. Volesi üst direkten dönmese yılın golünü de atacaktı.
Yunus Akgün (Adana Demirspor): Yeniden formunu yakaladı. Seneye yuvaya, Galatasaray’a dönüşün hazırlığı içinde...
Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray): Sakat sakat oynayınca sahada sakata geldi.

"Son pişmanlık fayda etmiyor"

Yıllarca Türk hakemliğine danışmanlık yapan Uilenberg, “Mevcut MHK giden ve kalan hakemler için çok tehlikeli” diyerek, görevi bırakıp gitti. Elin oğlu gerçeği görüp arkasına bakmadan kaçıyor, bizim bazı kulüpler ve başkanlar bu MHK’nin peşine takılmış gidiyor. Son pişmanlık fayda etmiyor, haberiniz olsun.

"Yöneticiler de istifa etselerdi"

TFF Başkanı Nihat Özdemir istifa etti. Kendi seçmediği, atanmış bir yönetim kurulu ve atanmış diğer kurulları ile buraya kadar gene iyi dayandı. Başkan’ın peşinden iki yönetici daha istifa etti. Etik olan bu... Gönül isterdi ki, başkanın istifasından sonra yönetim kurulu üyeleri de istifa etsin ve haziran ayında yapılacak seçime kadar geçici olarak göreve devam etsinler. Ama onlar seçilmedikleri, atandıkları için tek başlarına karar veremezler. Ayrıca koltuk tatlı... Zaten bizim ülkede, hangi alanda olursa olsun, koltuğa oturan kalkmasını bilmiyor.

"İzmir’in kavakları dökülür yaprakları"

Altay: İzmir’in kavakları, dökülür yaprakları...
Rizespor: Gitmek mi zor, kalmak mı zor...
Göztepe: Kendim ettim, kendim buldum.
Malatya: Dertler benim olsun...

"Lis’i alan kazanır"

- Göztepe’nin ara transferlerini kim yaptıysa, bir daha kulübün kapısından içeri sokmam.
- Hakem Ali Şansalan, Rize maçında Konyalı Amilton’a öyle bir kırmızı kart gösterdi ki, gene aklım karıştı.
- Giresun’un hocası Hakan Keleş 89 dakika Diabate’ye nasıl tahammül etti inanamadım. El freni gibiydi.
- Altay düştü düşüyor, buna rağmen kaleci Lis mükemmel oynuyor. Alan kazanır.
- Hakem Atila Karaoğlan, yükselen performansıyla Türk hakemliğinin zirvesine göz kırpıyor.

"Alkışlanan goller"

- Deniz Türünç: (Başakşehir)
- Emrah Başsan: (Kayseri)
- Belhanda: (Adana Demirspor)
- Traore: (Giresunspor)
- Güven: (Beşiktaş)
- Zajc: (Fenerbahçe)
- Haji Wright (1. ve 2. golü-Antalya)

Şampiyonlar Ligi’nde Real Madrid’in Chelsea zaferi

Yazarlar