Galatasaray Galatasaray'da iki ayrılık birden! Teklif yapıldı, İstanbul'da transfer zirvesi

Galatasaray'da iki ayrılık birden! Teklif yapıldı, İstanbul'da transfer zirvesi

13.03.2023 - 14:34 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de Kasımpaşa'yı Zaniolo'nun golüyle 1-0 mağlup eden ve ligde üst üste en fazla galibiyet alan takım unvanını eline geçiren Galatasaray'da transferde de önemli gelişmeler yaşanıyor. Kadroya katılacak isimler için çalışmalar yapılırken yeni sezon öncesi takımda olmayacak isimler de netlik kazanmaya başladı. Sarı-kırmızılıların iki oyuncusu için teklif yapıldı. İstanbul'da transfer için yeni bir görüşme gerçekleştirilecek.

Galatasarayda iki ayrılık birden Teklif yapıldı, İstanbulda transfer zirvesi

Spor Toto Süper Lig'de Kasımpaşa'yı 1-0 mağlup eden sarı-kırmızılılarda transfer çalışmaları da son hızıyla sürüyor. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Sportif A.Ş Başkanvekili Erden Timur, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmenin planlarını yaparken bu doğrultuda transfer çalışmaları yürütülüyor. Galatasaray'da kadroya yapılacak takviyeler kadar gelecek sezon takımda düşünülmeyen isimler de büyük önem taşıyor. Bu anlamda Galatasaray beklediği teklifleri aldı. Gelecek haftta İstanbul'da transfer görüşmesi gerçekleşecek. İşte Galatasaray'daki son gelişmeler ve transferin ayrıntıları...

Haberin Devamı

OKAN BURUK'TAN TARİHİ DOKUNUŞ

Galatasaray, Kasımpaşa’yı da 1-0 devirerek, ligde üst üste 14. maçını kazanıp, tarihi bir rekora imza attı. Bu başarının arkasında Florya’daki pozitif tablonun payı büyük oldu.

Cim-Bom ile anlaşmak için yurt dışından gelirken, gülümsemesi ile adeta aylar öncesinden büyük değişimin sinyalini veren Teknik Direktör Okan Buruk, bu pozitif ruhu Florya’ya da taşıdı. Geçen sezonki travmaya rağmen çok çabuk toparlanan sarı-kırmızılılarda teknik kadro ile oyuncular arasındaki sıcak ve samimi ilişki, başarının temellerini attı. Yine futbolcuların kendi arasında da son derece iyi bir ilişkinin kurulması, kötü görünen tabloyu değiştirdi. Florya’daki mutluluk sahaya taşındı ve Türk Futbol Tarihi’ne geçecek bir başarı yakalandı.

Haberin Devamı

Zaniolo’nun gol atıp, damga vurduğu ilk maçtan sonra sergilediği sevinç gösteri de bunun bir örneği oldu. Galatasaraylı futbolcular, Kasımpaşa müsabakasından sonra topluca sevinmiş ve ortaya çok şık görüntüler çıkmıştı.

Galatasarayda iki ayrılık birden Teklif yapıldı, İstanbulda transfer zirvesi

2.5 PURAN ORTALAMASI

Okan Buruk yönetiminde rekorları alt üst eden sarı-kırmızılar, 24 hafta sonunda 60 puana ulaştı. Sarı-kırmızılılar maç başına 2.5 puan ortalamasına ulaşarak önemli bir başarıya imza attı. Cim-Bom, bu 24 maçta 19 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi aldı.

'MANCINI IŞİMDİ GÜLÜMSEYEBİLİR'

Cim-Bom’da Nicolo Zaniolo’nun daha ilk maçta gol atması, Avrupa basınında da gündeme oturdu.

İtalyan basınından La Gazetta dello Sport, “Nicolo Zaniolo girdi ve golünü attı. Daha ilk maçtan tabelayı belirledi. Roberto Mancini şimdi gülümseyebilir” diye yazdı. Goal’ün İtalya hesabında ise şu ifadeler kullanıldı: “Eski Roma forveti, Türkiye Süper Ligi’ndeki ilk maçında Galatasaray formasıyla gol attı: ikinci yarıda sahada, sadece 11 dakika sonra golü attı. Zaniolo’nun Türkiye Süper Ligi macerası bundan daha güzel başlayamazdı.”

Galatasarayda iki ayrılık birden Teklif yapıldı, İstanbulda transfer zirvesi

AVRUPA'DA TÜM TAKIMLARI GERİDE BIRAKTI

Bu sezon adım adım şampiyonluğa giden ve durdurulamayan Galatasaray, önceki gün tarihi bir rekorun altına imza attı. Kasımpaşa karşısında sahadan 1-0’lık zaferle ayrılan Aslan, üst üste 14. maçını kazandı. Cim Bom böylece Süper Lig tarihinde üst üste en çok kazanan takım unvanını Beşiktaş’ın elinden aldı. Bundan önceki seri 1959- 1960 sezonunda 13 maç kazanan Beşiktaş’a aitti. Bu arada Cim Bom, sadece Türkiye’de değil Avrupa’da da rekorları kırdı. Ligde 14 maçlık galibiyet serisi bulunan Sarı- Kırmızılılar, bu alanda bu sezon Avrupa’nın zirvesinde yer aldı.

Haberin Devamı

Yani tüm kıtada Aslan’dan fazla maç kazanan takım yok! Ayrıca tüm kulvarlar baz alındığında Okan Buruk’un öğrencileri, 17 maçtır tek bir yenilgi yüzü bile görmedi. Yine Avrupa baz alındığında yenilmezlik serisi konusunda Galatasaray’dan iyisi yok.

 

ÖZBEK VE TİMUR YENİ TRANSFERLER İÇN YOĞUN UĞRAŞ VERİYOR

Galatasaray'da tüm hesaplar Süper Lig şampiyonluğu ve sonrasında Şampiyonlar Ligi'ne katılım olarak yapılıyor. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Sportif A.Ş Başkanvekili Erden Timur, yeni sezon öncesi transfer çalışmalarına şimdiden başladı. Bu sezon kadrosunu Mauro Icardi, Dries Mertens, Lucas Torreira, Sergio Oliveira ve Nicolo Zaniolo gibi dünyaca ünlü isimlerle güçlendiren Galatasaray'ın yine benzer profilde isimleri kadrosuna katması bekleniyor.

Haberin Devamı

Galatasaray'da kadroya yapılacak takviyeler kadar takımda düşünülmeyen isimlerin de geleceği belli olacak. Sarı-kırmızılılarda birçok ismin gelecek sezon takımdan bonservisiyle ayrılması bekleniyor.

Galatasarayda iki ayrılık birden Teklif yapıldı, İstanbulda transfer zirvesi

ANKARAGÜCÜ, EMRE KILINÇ VE TAYLAN ANTALYALI'NIN BONSERVİSİNİ ALIYOR

Ajansspor'dan Salim Manav'ın haberine göre Ankaragücü, sezon başında Galatasaray'dan kiraladığı Taylan Antalyalı ve Emre Kılın.'ın bonservislerini almak için harekete geçti.

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e Taylan Antalyalı ve Emre Kılınç'ın bonservisini almak isteklerini sözlü bir şekilde iletti. Taraflar önümüzdeki günlerde İstanbul'da yeniden görüşecek.

Galatasarayda iki ayrılık birden Teklif yapıldı, İstanbulda transfer zirvesi

"GUARDIOLA, TAYLAN'I BEĞENDİ"

Galatasaray'ın eski teknik direktörü Domenec Torrent, geçtimiz hafta yaptığı açıklamada Barcelona ile oynanan UEFA Avrupa Ligi son 16 turu maçlarından sonra Manchester City Menajeri Pep Guardiola'nın kendisini aradığını ve tebrik ettiğini söyledi. Torrent ayrıca Guardiola'nın Taylan Antalya'yı çok beğendiğini söyleyerek, "Guardiola, Barcelona maçından sonra beni aradı tebrik etti. Ayrıca Taylan için 'Kim bu oyuncu, çok beğendim. Dikkatimi çekti. Marcao ve Nelsson'u da çok beğendim' dedi." ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

Galatasarayda iki ayrılık birden Teklif yapıldı, İstanbulda transfer zirvesi

TAYLAN ANTALYALI VE EMRE KILINÇ'IN ANKARAGÜCÜ PERFORMANSI

Taylan Antalyalı 20 maçta 2 gol ile 2 asist yaptı ve 4 gole katkı sundu. Emre Kılınç ise 21 karşılaşmada 2 defa rakip fileleri havalandırdı ve 4 kez de gol pası hazırladı. Taylan'ın Haziran 2026, Emre'nin ise Haziran 2024'e kadar Galatasaray ile sözleşmesi bulunuyor.