Galatasaray Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu alev aldı! Emre Belözoğlu şokta, bir ilki yaşadı

Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu alev aldı! Emre Belözoğlu şokta, bir ilki yaşadı

12.11.2022 - 21:52 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 14. haftasında Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, deplasmanda Emre Belözoğlu'nun çalıştırdığı Başakşehir ile kozlarını paylaştı. Sarı-kırmızılılarda Kerem Aktürkoğlu ve Icardi yıldızlaşırken, Başakşehir'de beklemediği bir mağlubiyet alan Emre Belözoğlu kariyerinde bir ilki yaşadı.

Galatasarayda Kerem Aktürkoğlu alev aldı Emre Belözoğlu şokta, bir ilki yaşadı

Spor Toto Süper Lig’in 14. haftasında Medipol Başakşehir, sahasında Galatasaray ile karşı karşıya geldi. Haftanın maçında Kerem Aktürkoğlu ve Icardi yıldızlaşırken, Emre Belözoğlu yönetimindeki Başakşehir beklemediği bir yenilgi aldı.

Haberin Devamı

Baştan sona etkili bir oyun sergileyen ve rakibini adeta gol yağmuruna tutan Galatasaray 3 puana farklı bir skorla uzanırken, Emre Belözoğlu ise kariyerinde bir ilki yaşadı. 

TEK DEĞİŞİKLİK

Hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası’nda Ofspor ile oynadıkları maçta rotasyon yapan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Başakşehir maçında ligde son oynadıkları Beşiktaş derbisine göre tek değişiklik yaptı. Buruk, Barış Alper Yılmaz’ın yerine Kerem Aktürkoğlu’na görev verdi.

Galatasaray’da Yunus Akgün, Patrick van Aanholt ve Metehan Baltacı ile sakatlıkları bulunan Yusuf Demir ile Mathias Ross 21 kişilik maç kadrosunda yer almadı.
Galatasaray, Başakşehir maçına Fernando Muslera, Sacha Boey, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Emre Taşdemir, Lucas Torreira, Sergio Oliveira, Milot Rashica, Dries Mertens, Kerem Aktürkoğlu ve Mauro Icardi 11’i ile sahaya çıktı.

Haberin Devamı

Galatasarayda Kerem Aktürkoğlu alev aldı Emre Belözoğlu şokta, bir ilki yaşadı

Yedeklerde Okan Kocuk, Leo Dubois, Fredrik Midtsjö, Haris Seferovic, Bafetimbi Gomis, Berkan Kutlu, Emin Bayram, Barış Alper Yılmaz, Juan Mata ve Kazımcan Karataş bekledi.
Bu sezon iç saha maçlarında takımlarını yalnız bırakmayan Galatasaray taraftarı, Başakşehir deplasmanın da tribündeki yerini aldı.

İLK KEZ RAKİP OLDULAR

Bu müsabaka iki takımın teknik direktörleri için de ayrı bir önem sahipti. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, antrenörlük kariyerinde ilk kez karşılaştı.

Futbolculuk kariyerlerinde takım arkadaşlığı yapan Okan Buruk ile Emre Belözoğlu, Galatasaray altyapısında yetişmişti. 2000-2001 sezonuna kadar sarı-kırmızılılarda forma giyen ve UEFA Avrupa Kupası dahil burada birçok başarılar kazanan Buruk ve Belözoğlu, 2001-2002 sezonunda da İtalya'nın köklü kulüplerinden Inter'e transfer olmuştu.

Galatasarayda Kerem Aktürkoğlu alev aldı Emre Belözoğlu şokta, bir ilki yaşadı

EN ERKEN DEPLASMAN GOLÜ

14. dakikada Galatasaray, Kerem Aktürkoğlu'nun golüyle 1-0 öne geçti. Sergio Oliveira ile yaptığı verkaçın ardından topu önünde bulan Kerem, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Bu gol sarı-kırmızılı ekibin bu sezon bulduğu en erken deplasman golü oldu.

OYUNA DEVAM EDEMEDİ

Haberin Devamı

12. haftada Karagümrük karşısında ilk kez şans bulan ve maçı 1 gol, 1 asistle tamamlayınca performansıyla beğeni kazanan Emre Taşdemir, Beşiktaş derbisinin ardından Başakşehir mücadelesine de ilk 11'de başladı. Ancak 27 yaşındaki oyuncu 23. dakikada bir anda kendisini yere bıraktı ve kenara değişiklik işareti yaptı. Teknik direktör Okan Buruk da Emre'yi oyundan alıp, genç sol bek Kazımcan Karataş'ı sahaya sürdü.

PENALTI KARARI, ICARDİ YİNE SAHNEDE

Orta alanda kaptığı topla ceza alanına giren Torreira, Youssouf Ndayishimiye'nin müdahalesi ile yerde kaldı. Hakem Atilla Karaoğlan penaltı kararı verdi. Pozisyonun ardından Youssouf Ndayishimiye sarı kart gördü. Topun başına geçen Icardi fileleri havalandırdı.

Bu golün yalnızca birkaç dakika sonrasında Galatasaray bir kez daha fileleri havalandırdı. Milot Rashica'nın sağ kanattan getirdiği top Youssouf Ndayishimiye'ye çarparak ağlarla buluştu.

Galatasarayda Kerem Aktürkoğlu alev aldı Emre Belözoğlu şokta, bir ilki yaşadı

BU SEZON BİR İLK

Galatasaray ilk yarıda 3-0 öne geçerek bu sezon bir ilki başardı. Sarı-kırmızılı ekip bu sezon ilk defa bir deplasman maçının ilk yarısında 3 gol birden kaydetti. Başakşehir ise bu maça kadar ilk yarıda 3 gol yememişti.

Haberin Devamı

KEREM YİNE SAHNEDE

Galatasaray, Kerem Aktürkoğlu'nun golüyle durumu 4-0'a getirdi. Kerem'in pasıyla savunma arkasına sarkan Icardi, şık bir topuk pasıyla yeniden Kerem'i gördü. Kerem topu boş ağlara gönderdi.

FARK AÇILDI, HAT-TRİCK

Galatasaray, Dries Mertens'in golüyle farkı 5'e yükseltti. Hızlı hücumda Rashica'nın pasında ceza alanında yerden sert vuran Mertens, durumu 5-0'a getirdi.

Galatasaray, Kerem Aktürkoğlu ile 6. golü attı. İlk başta ofsayt bayrağı kaldırılırken, VAR'dan gelen uyarı ile Kerem'in attığı gol geçerli sayıldı. Kerem Aktürkoğlu hat-trick yapma başarısı gösterdi.

Galatasaray, Abdülkerim Bardakçı'nın golü ile durumu 7-0'a getirdi.Mata'nın ortasında kafa vuruşunu yapan Abdülkerim, farkı 7'ye yükseltti.

GALATASARAY DİREKLERİ AŞAMIYOR

Mücadelede 2 kez topu direkten dönen Galatasaray'ın istatistiği dikkatleri çekti. Bu sezon toplam 13 kez direklere takılan sarı-kırmızılı ekip, bu alanda zirvede yer aldı.

Haberin Devamı

EMRE BELÖZOĞLU ŞOKTA

Mücadeleden beklemediği bir şekilde 7-0 mağlup ayrılan Başakşehir'de Emre Belözoğlu, kariyerinde bir ilki yaşadı.Başakşehir'in başında 56, Fenerbahçe ile 10 maça çıkan Belözoğlu, teknik adamlık kariyerindeki 66'ncı maçında ilk kez sahadan 7 farklı mağlubiyetle ayrıldı. Belözoğlu kariyerinde daha önce 3, 4, 5 ya da 6 farklı mağlubiyetler de yaşamamıştı.

ICARDİ YILDIZLAŞTI

Sezon başında Galatasaray'a transfer olan ve sezonun başlarında ismi sıkça özel hayatıyla gündeme gelen yıldız futbolcu Mauro Icardi, son maçlarda adeta kendine geldi. Arjantinli futbolcu Galatasaray'ın son 4 maçında 4 gol ve 1 asistlik performansla yıldızlaştı.

 

Yazarlar