Galatasaray Galatasaray'da Okan Buruk tarih yazdı! Direkler maçın hikayesi oldu

Galatasaray'da Okan Buruk tarih yazdı! Direkler maçın hikayesi oldu

29.01.2024 - 22:25 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında Galatasaray, kendi sahasında Gaziantep FK'yı konuk etti. Sarı-kırmızılılar mücadeleden 2-1 galip ayrılsa da direkten dönen topla karşılaşmaya damgasını vurdu. Aynı zamanda Okan Buruk tarih yazmayı başardı. İşte detaylar...

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray ile Marius Sumudica yönetimindeki Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında kozlarını paylaştı.

Haberin Devamı

Nefes kesen maçta 1-0 geriye düşen sarı-kırmızılılar mücadeleden 2-1 galip ayrılmayı başardı. Galatasaray'ın galibiyet golleri 72. dakikada Zaha ve 89. dakikada Barış Alper'den gelirken sarı-kırmızılı ekip mücadelede adeta direkleri dövdü.

4. DAKİKADA DİREĞE TAKILDI

Karşılaşmanın 4. dakikasında Galatasaray gole yaklaştı. Kullanılan frikikte Mertens ortayı yaptı, ceza sahası içinde Icardi topa dokundu, meşin yuvarlak üst direğe çarpıp auta çıktı.

KEREM VE MERTENS DİREĞE TAKILDI

42. dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazdan kullanılan frikikte Kerem Demirbay sert vurdu, top üst direkten döndü. 57. dakikada sol kanattan ceza sahasına giren Mertens sağa ayağıyla vuruşunu yaptı, önce üst direğe ardından yan direğe çarpan top oyun alanına geri geri döndü.

Haberin Devamı

Galatasarayda Okan Buruk tarih yazdı Direkler maçın hikayesi oldu

DİREKLER ART ARDA

78'de Zaha hafif çaprazdan kaleye vurdu, savunmadan seken top üst direkten döndü. Ardından kale sahasında Halil Dervişoğlu kafayı vurdu, kaleci Nita topu çıkardı. Daha sonra Halil dar açıdan bir kez daha vurdu. Meşin yuvarlak bu kez yan direğe çarpıp auta çıktı.

SEZON REKORU

Opta'nın verilerine göre bu sezon en fazla Süper Lig maçında 5+ şutu direkten dönen takım Galatasaray oldu.

Öte yandan Galatasaray'ın bu sezon direkten dönen şut sayısı 22 oldu.

OKAN BURUK TARİH YAZDI

Bu galibiyetle birlikte Okan Buruk, Galatasaray'la ligde iç sahada üst üste 15 galibiyet alan ilk Türk teknik direktör oldu.

11 MAÇTIR YENİLMİYOR

Sarı-kırmızılılar böylece puanını 60’a çıkardı ve yenilmezliğine de devam etti. Son olarak Hatayspor’a kaybeden Aslan daha sonra oynadığı 11 müsabakada yenilgi yüzü görmedi. Cimbom bu süreçte Alanyaspor, Pendikspor, Adana Demirspor, Fatih Karagümrük, Konyaspor, Kayserispor, Trabzonspor, İstanbulspor ve Gaziantep FK müsabakalarını kazanırken, Fenerbahçe ve Sivasspor ile de berabere kaldı.

Galatasaray, 24. haftada deplasmanda Samsunspor ile oynayacak.