Galatasaray Galatasaray'da Okan Buruk'tan radikal karar! İlk ayrılacak isim belli oldu

Galatasaray'da Okan Buruk'tan radikal karar! İlk ayrılacak isim belli oldu

03.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'da transfer bombalarının ardından takımdan ayrılacak futbolcular için de harekete geçildi. Tecrübeli teknik direktörün sezon başında transfer edilen yıldız futbolcunun üstünü çizdiği ve ayrılmasına izin verdiği belirtildi.

Galatasarayda Okan Buruktan radikal karar İlk ayrılacak isim belli oldu

Okan Buruk'un transfer raporu doğrultusunda çalışmalarına devam eden ve planlamasına buna orantılı olarak devam eden Galatasaray'da takımdan ayrılması beklenen oyuncular da netlik kazandı. Sarı-kırmızılıların sezon başında kadrosuna kattığı yıldız futbolcunun ayrılığına Okan Buruk'un onay verdiği vurgulandı. İşte Galatasaray'daki kadro planlamasının ayrıntıları...

Haberin Devamı

Deprem nedeniyle verilen arada Antalya'da hazırlıklarını sürdüren Galatasaray İstanbul'a dönmüştü. Sarı-kırmızılı takım bu haftayı BAY geçecek. O nedenle Galatasaray İstanbulspor'la hazırlık maçında karşı karşıya gelecek. Galatasaray ile İstanbulspor arasındaki mücadele 4 Mart Cumartesi günü saat 17.00'de Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı'nda oynanacak. Mücadeleye taraftar alınmayacak.

Galatasarayda Okan Buruktan radikal karar İlk ayrılacak isim belli oldu

KEREM İÇİN GELEN TEKLİFE RET

Galatasaray, ara transfer döneminde Kerem Aktürkoğlu için bir transfer teklifi aldı. Başarılı oyuncusu için 8 milyon ruro düzeyinde bir teklif alan Galatasaray, bu bonservis önerisini yetersiz buldu ve görüşmeleri sonlandırdı. Sarı-kırmızılıların, Kerem Aktürkoğlu için 15 milyon euro düzeyinde bir bonservis teklifi beklediği ifade edilmekte.

Haberin Devamı

BOEY'A YENİ KONTRAT TEKLİFİ

Galatasaray, Avrupa kulüplerinin radarına giren Sacha Boey ile yeni sözleşme imzalamaya hazırlanıyor. 22 yaşındaki sağ bekle görüşmelere başlayan sarı-kırmızılılar, hem oyuncunun ücretinde iyileştirmeye gidecek hem de kontrata 25 milyon euroluk bir çıkış maddesi ekleyecek. Şu ana kadarki temasların olumlu sonuç verdiği öğrenildi. Galatasaray, genç futbolcuyu Rennes'ten sadece 1 milyon euro bonservis bedeliyle kadrosuna katmıştı.

Galatasarayda Okan Buruktan radikal karar İlk ayrılacak isim belli oldu

İTALYA'DA NELSSON GÜNDEMİ

İtalya Serie A kulüplerinin Galatasaraylı oyunculara olan ilgisi artarak devam ediyor. Sarı-kırmızılı formayla müthiş bir yükseliş yaşayan Victor Nelsson bu oyuncuların başını çekiyor. Milan, Atalanta, Fiorentina ve Sampdoria, genç Danimarkalı savunmacıyı yakından takip ediyor. Sezon başında Sevilla'ya transferi son anda yatan Nelsson için Galatasaray cephesinde 20-25 milyon euro bandında bir gelir beklentisi var. Özellikle yaz döneminde Galatasaray'ın kapısının ciddi tekliflerle çalınması bekleniyor.

MATA İLE VEDA KARARI

Galatasaray, İspanyol oyuncusu Juan Mata ile sezon sonunda yolları ayırma kararı aldı. Manchester United ile yolları ayırdıktan sonra Galatasaray ile 1+1 yıllık sözleşme imzalayan Juan Mata, sarı-kırmızılı takımda sınırlı süre bulabildi.

Haberin Devamı

Galatasarayda Okan Buruktan radikal karar İlk ayrılacak isim belli oldu

34 yaşındaki oyuncu, fazla forma şansı bulamasa da Florya'daki liderlik kabiliyeti, sınırlı süredeki katkısıyla alkış topladı. Ancak, hücum hattındaki oyuncu fazlalığı nedeniyle Juan Mata ile ayrılık kararı alındı.

Hücum hattında Nicolo Zaniolo, Dries Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Yunus Akgün, Milot Rashica, Barış Alper Yılmaz, Yusuf Demir gibi seçenekler olması nedeniyle Juan Mata'nın opsiyonu kullanılmayacak. Juan Mata, bu sezon Galatasaray formasıyla çıktığı 12 resmi maçta 424 dakika süre buldu ve 3 gol atıp 2 asist yaptı.

Galatasarayda Okan Buruktan radikal karar İlk ayrılacak isim belli oldu

MERTENS'İN SÖZLEŞMESİ UZUYOR

Galatasaray'ın sezon öncesinde 1 yıl artı 1 yılı şartlara bağlı opsiyonlu 2 yıllık sözleşme imzalayan Dries Mertens'in mukavelesi uzayacak. Galatasaray'da 22 maçta süre alan, 25 karşılaşmada oynaması halinde sözleşmesindeki opsiyon geçerli olacak Mertens'e teknik heyetten güzel haber geldi. Galatasaray yönetimi, teknik heyetin olumlu raporu doğrultusunda sezon sonunu beklemeden Mertens'in artı 1 opsiyon maddelerini devreye sokmaya karar verdi.

Haberin Devamı