Galatasaray Galatasaray'da Okan Buruk'un planlarını altüst eden ayrılık! Görüşmeler başladı

Galatasaray'da Okan Buruk'un planlarını altüst eden ayrılık! Görüşmeler başladı

24.06.2023 - 13:02 | Son Güncellenme:

2022-2023 sezonunu şampiyon tamamlayan Galatasaray'da yeni sezonun kadro planlaması yapılmaya başlandı. Gündemine birçok önemli yıldızı alan sarı-kırmızılılarda bazı futbolcularla yollar ayrılacak. Galatasaray'da sezona damga vuran yıldız da ayrılığın eşiğinde. Transfer için kulüp ve oyuncuyla görüşmeler başladı.

Galatasarayda Okan Burukun planlarını altüst eden ayrılık Görüşmeler başladı

Süper Lig'de geride kalan sezonu şampiyon olarak tamamlayan sarı-kırmızılılarda yeni sezonun kadro planlaması yapılıyor. Sarı-kırmızılılar öncelikle sol bek, orta saha, on numara ve forvet transferlerini 8 Temmuz'da başlaması planlanan Avusturya kampına yetiştirmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

Galatasaray'da ilk hedef teknil heyetin belirlediği bu bölgelere transfer yapmak. Takımdan ayrılacak isimlere göre transfer planlamasında değişikliğe gidilecek. 

Galatasaray'da Nicolo Zaniolo, Victor Nelsson ve Sacha Boey'e Avrupa'dan ilgi sürüyor. Bu isimler dışında Galatasaray'da bir ayrılık daha yaşanabilir. Hem kulüp hem oyuncuyla görüşmelerin başladığı ve transferin yakın zamanda olumlu sonuçlanabileceği belirtildi. İşte Galatasaray'daki son gelişmeler ve sürpriz ayrılığın ayrıtnıları...

Galatasarayda Okan Burukun planlarını altüst eden ayrılık Görüşmeler başladı

AVRUPA'DAN BARIŞ ALPER'E BÜYÜK İLGİ

Geride kalan sezonda Galatasaray forması ile büyük bir çıkış yakalayan Barış Alper Yılmaz, Avrupa devlerini peşine taktı. Müthiş bir gelişim kaydeden genç futbolcu için art arda teklifler geldi.

Haberin Devamı

Gösterdiği performans ile dikkat çeken genç futbolcu için İtalya’dan Lazio’nun yanı sıra, Hollanda’dan Ajax ve PSV Eindhoven ekiplerinin devreye girdiği öğrenildi. Teknik Direktör Okan Buruk’un yeni sezonda daha fazla süre vermeyi düşündüğü, Barış Alper’in gitmesine sıcak bakmadığı belirtildi.

Galatasarayda Okan Burukun planlarını altüst eden ayrılık Görüşmeler başladı

BOEY YERİNE FALAYE SACKO

Transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray'da listede yer alan isimlerden Falaye Sacko ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Fransız basınında yer alan habere göre; Montpellier'de forma giyen sağ bek oyuncusunun bu yaz takımından ayrılabilir.

Sacko'nun kulübünde mutlu olduğu ancak menajerinin bazı takımlar ile görüşmelerde bulunduğu belirtilirken bu takımların Celta Vigo ve Galatasaray olduğu kaydedildi.

Galatasarayda Okan Burukun planlarını altüst eden ayrılık Görüşmeler başladı

LUKA JOVIC İDDİASI

Yeni sezon çalışmalarının başlamasına sayılı günler kala forvet transferini henüz tamamlayamayan Galatasaray’da rota yeniden Luka Jovic’e çevrildi. Fiorentina ile 1 yıllık sözleşmesi kalan 25 yaşındaki Sırp golcüye ilk teklifin kısa süre içinde yapılacağı belirtiliyor.

Yıldız futbolcunun kontratında 2 yıllık opsiyon bulunmasına rağmen, tarafların yolları ayırma ihtimalinin yüksek olduğu ifade edildi. Özellikle İtalyan gazetelerinde yer alan haberlerde, Real Madrid dönemi sonrasında düşüşe geçen Jovic’in, yeniden şampiyonluk iddiası olan bir takımda oynamak istediği vurgulandı.

Haberin Devamı

2019 yazında 63 milyon Euro karşılığında Real Madrid'e transfer olan ancak beklentileri karşılayamayan Jovic, 2022 yazında bedelsiz olarak Fiorentina'ya gönderilmişti. İtalyan ekibinde geçtiğimiz sezon 50 maçta görev alan Sırp forvet, 13 gol, 5 asistle skora katkı sağladı. Piyasa değeri 8 milyon Euro olarak gösterilen 25 yaşındaki Sırp golcünün Fiorentina ile 1+2 yıllık daha sözleşmesi bulunuyor.

Galatasarayda Okan Burukun planlarını altüst eden ayrılık Görüşmeler başladı

BOEY, NELSSON VE ZANIOLO, AVRUPA DEVLERİNİN RADARINDA

Galatasaray'da geride kalan sezonun en önemli isimlerinden Sacha Boey ve Victor Nelsson, Avrupa'nın önde gelen kulüplerinin radarına girdi.

Sacha Boey ile Premier Lig kulüpleri ilgileniyor. Fransız oyuncu için Arsenal ve Brighton'ın bir hamle yapması bekleniyor. Sacha Boey dışında Victor Nelsson da Premier Lig kulüpleri başta olmak üzere birçok önemli kulübün transfer listesinde yer alıyor.

Galatasaray, Sacha Boey için en az 20 milyon euro bonservis geliri hedeflerken Victor Nelsson için sözleşmesinde yer alan 25 milyon euroluk fesih bedeli talep ediliyor.

Haberin Devamı

Sacha Boey ve Victor Nelsson dışında Nicolo Zaniolo da Galatasaray'dan ayrılmaya yakın. Genç İtalyan yıldız için ülkesinin önde gelen kulüpleri Juventus ve Milan devrede. Ayrıca Premier Lig'den Tottenham ve Bournemout da Nicolo Zaniolo'yu kadrosuna katmayı planlıyor. Galatasaray, Zaniolo için sözleşmesinde yer alan 35 milyon euroluk çıkış maddesini talep ediyor.

Galatasarayda Okan Burukun planlarını altüst eden ayrılık Görüşmeler başladı

GALATASARAY'DA BİR AYRILIK DAHA: LUCAS TORREIRA

Galatasaray'da takımdan ayrılması beklenen Sacha Boey, Victor Nelsson ve Nicolo Zaniolo'nun ardından Lucas Torreira için de Lazio'nun devrede olduğu belirtildi.

İtalya'dan TuttoMercato'da yer alan habere göre Lazio, Lucas Torreira ile görüşmelere başladı. Haberde Lazio'nun Torreira'yı satın alma opsiyonlu kiralama formülüyle kadrosuna katmak isterken Galatasaray bonservisi ile göndermeyi istiyor.

"GÖRÜŞMELER YAKINDA NOKTALANACAK"

Sarri'nin takımdan ayrılması beklenen Milinkovic Savic'in boşluğunu Lucas Torreira ile doldurmayı planladığı iddia edildi. Torreira ile görüşmelere başlayan Lazio'nun Galatasaray'la da görüşmelere başladığı ve transferin kısa süre içinde sonuçlanabileceği aktarıldı.

Haberin Devamı

Galatasarayda Okan Burukun planlarını altüst eden ayrılık Görüşmeler başladı

Haberde şu ifadeler yer aldı:

"Lazio, Lucas Torreira'ya yaklaşıyor. Eski Fiorentina orta saha oyuncusu, Galatasaray'dan sadece bir sezon sonra ayrılabilir. Ayrıca Juventus'un bir süredir üzerinde çalıştığı Milinkovic-Savic'in ayrılığı göz önüne alındığında, Maurizio Sarri'nin orta sahasına kalite eklemek için mutlak bir ihtiyacı var.

Sarri, geçen yıl da transfer etmek istediği Lucas Torreira'yı beğeniyor. Galatasaray ile temaslar devam ediyor. Lazio ile kiralamayı hedefliyor. Galatasaray kalıcı bir transfer istiyor. Müzakereler devam ediyor ve görüşmelerin kısa süre içinde netleşmesi yönünde bir his var."

LUCAS TORREIRA'NIN PERFORMANSI

Galatasaray'ın bir önceki sezon Arsenal'den 6 milyon euro karşılığında transfer ettiği Uruguaylı Lucas Torreira 2022-2023 sezonuna damga vurdu. Uruguaylı yıldız Galatasaray'da toplam 34 karşılaşmada görev yaparken 1 asist üretti.

Özellikle savunma yönündeki etkileyici performansıyla büyük beğeni toplayan Lucas Torreira, Milan'ın da gündemine gelmişti. Transfermarkt verilerine göre Torreira'nın güncel piyasa değeri 15 milyon euro olarak belirlenmiş durumda.

Galatasarayda Okan Burukun planlarını altüst eden ayrılık Görüşmeler başladı

Yazarlar