Galatasaray Galatasaray'da Wilfried Zaha'ya müjde! Açıkladı: Geri dönebilir

Galatasaray'da Wilfried Zaha'ya müjde! Açıkladı: Geri dönebilir

22.02.2024 - 20:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın yıldızı Wilfried Zaha'nın yeniden Fildişi Sahili Milli Takımı'na seçilebileceği öğrenildi. Fildişi Sahili Milli Takımı'nın teknik direktörü Emerse Fae, yıldız oyuncunun yeniden milli takıma geri dönebileceğini aktardı.

Galatasarayda Wilfried Zahaya müjde Açıkladı: Geri dönebilir

Afrika Uluslar Kupası'nda şampiyon olan Fildişi Sahili Milli Takımı'nda aday kadro açıklandığı dönemde Wilfried Zaha'nın yer almaması tepki çekmişti. Fildişi Sahili'nin grubunu 3'üncü bitirmesi sonrası Jean-Louis Gasset'in teknik direktörlüğü sona ermiş ve yerine yardımcı antrenör Emerse Fae ile devam edilmişti.

Haberin Devamı

Emerse Fae yönetimindeki Fildişi Sahili Milli Takımı, Afrika Uluslar Kupası'nda şampiyon olarak dikkat çekmişti. Fildişi Sahili Futbol Federasyonu, şampiyonluk sonrası Emerse Fae ile devam kararı almıştı.

Galatasarayda Wilfried Zahaya müjde Açıkladı: Geri dönebilir

Fildişi Sahili Milli Takımı Teknik Direktörü Emerse Fae, tüm oyunculara kapısının açık olduğunu dile getirdi: "Seçim herkese açık, kulüpte iyi performans gösterdiğiniz andan itibaren herkes seçilebilir."

Ruh halinin her şeyden önemli olduğunu belirten Emerse Fae, "Bizim için, personel için, en önemli şey ruh halidir. Kolektif olan her zaman önce gelecektir. Ruh halimiz sayesinde Afrika Kupası'nı kazandık" ifadelerini kullandı.

Wilfried Zaha'nın yeniden milli takıma geri dönebileceğini vurgulayan Emerse Fae, "Seçim herkese açık ancak kolektif kalıba uymayan oyuncular kendilerini eleyeceklerdir. Yani Wilfried Zaha geri dönebilir. Bazı oyuncularla, hatta Afrika Kupası kadrosunda yer alanlarla bile görüşmeler yapacağız ve ardından takım için en iyi seçimleri yapacağız" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Galatasarayda Wilfried Zahaya müjde Açıkladı: Geri dönebilir

Wilfried Zaha bu sezon Galatasaray'da 32 karşılaşmada forma şansı buldu. 31 yaşındaki sol kanat bu mücadelelerde 10 gol sevinci yaşadı ve 5 asist üretti.

Wilfried Zaha, Fildişi Sahili Milli Takımı'nda 31 maçta oynadı. Yıldız oyuncu bu müsabakalarda 5 kez rakip ağları sarstı.