Galatasaray Galatasaray'dan ayrıldı, Süper Lig'i sallıyor!

Galatasaray'dan ayrıldı, Süper Lig'i sallıyor!

09.05.2022 - 17:24 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de son olarak Başakşehir ile 0-0 berabere kalan Galatasaray'da taraftarlar büyük hayal kırıklığı yaşıyor. Fatih Terim döneminde transfer edilen Cicaldau ve Morutan performansları memnun etmedi. Sarı-kırmızılı takımdan ayrılan yıldız isim ise attığı gollerle Süper Lig'e damga vuruyor.

Galatasaraydan ayrıldı, Süper Ligi sallıyor

Galatasaray Spor Toto Süper Lig'de bu sezon performansıyla büyük hayal kırıklığı yaratırken, taraftarlarını üzdü. Cumartesi günü Medipol Başakşehir'le golsüz berabere kalan sarı-kırmızılı takım geride kalan 36 hafta sonunda 48 puanla 13. sırada yer aldı.

Haberin Devamı

11 HAZİRAN'DA YENİ BAŞKAN BELLİ OLACAK

Sarı-kırmızılı kulüp 11 Haziran'da kongreye gidecek ve yeni başkanını seçecek. İki aday başkanlık için yarışacak: Metin Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu. Ardından yeni sezon için transfer çalışmaları başlayacak.

RUMENLER DÜŞÜŞTE
Galatasaray'ın sezon başında kadrosuna kattığı Rumen futbolcular; Alexandru Cicaldau ve Olimpiu Morutan, Fatih Terim'in teknik direktörlükten ayrılmasının ardından düşüş yaşamaya başladı.

Ligin ilk 20 haftasında görev yapan Terim döneminde Cicaldau lig ve Avrupa'da 4 gol atıp, 2 asist üretirken, Rumen oyuncunun rakamları Domenec Torrent ile ise bir hayli altta kaldı. Cicaldau, Torrent döneminde lig ve Avrupa'da olmak üzere çıkılan 15 maçta 1 gol, 2 asistte kaldı.

Haberin Devamı

Galatasaraydan ayrıldı, Süper Ligi sallıyor

MORUTAN UYUM SAĞLAYAMADI
Fatih Terim'in gidişi en çok ise Olimpiu Morutan'ı sarstı… Takım içerisinde İngilizce konuşamadığı için arkadaşları ile iletişim kurmakta zorlandığı belirtilen Morutan, Terim sonrası forma şansı bulmakta zorlanmıştı. Terim döneminde 3 gol atıp, 4 asist yaparak 7 gole direkt katkı sağlayan Morutan, Domenec Torrent ile adeta dip yaptı. Genç futbolcu, Torrent döneminde sadece 1 asist ile takımına katkı verebildi.

Galatasaraydan ayrıldı, Süper Ligi sallıyor

EMRE AKBABA FIRTINASI
Galatasaray'ın geçtiğimiz yaz Alanyaspor'a kiralık olarak gönderdiği Emre Akbaba, sergilediği başarılı performansla alkış topladı. Bu sezon yükselen performansıyla dikkat çeken Emre Akbaba, sezon sonu bonservisini elinde bulunduran sarı-kırmızılılara geri dönecek.

ALANYASPOR'DA YÜKSELİŞE GEÇTİ
Galatasaray'da Emre Akbaba, geçtiğimiz yaz aylarında Süper Lig ekiplerinden Alanyaspor'a kiralık olarak gönderilmişti. Alanyaspor'da sergilediği başarılı performansla çıkış yakalayan Emre Akbaba, büyük beğeni topladı. Sarı-kırmızılılar ise 29 yaşındaki orta sahanın yerini dolduramadı.

14 GOLE KATKI
Süper Lig 'de Alanyaspor formasıyla 30 maça çıkan 29 yaşındaki futbolcu 10 gol, 4 asistlik performans ortaya koydu. Akbaba ayrıca Türkiye Kupası'nda yarı finalde yer alan Alanyaspor'la çıktığı 5 maçta 3 gol, 2 asistlir performans sergiledi.

Haberin Devamı

Galatasaraydan ayrıldı, Süper Ligi sallıyor

GALATASARAY'DA 3 MAÇA ÇIKTI
Emre Akbaba Akteniz ekibi ile toplamda 35 maçta 13 gol, 6 asistlik performansa imza attı. Sezon sonuna kadar kiralık olan Emre Akbaba Galatasaray'la UEFA Avrupa Ligi dahil 3 maça çıkmış 88 dakika süre almıştı.

ARAP TAKIMLARI İLGİLENİYOR
Fanatik'in haberine göre; Galatasaray'a dönmeye sıcak bakmayan Emre Akbaba ile Arap takımları yakından ilgileniyor. Sarı-Kırmızılı takımda uzun süren sakatlıklar geçiren ve bu nedenle performansını yansıtamayan Emre'nin de yurt dışına sıcak baktığı ve Galatasaray'a dönmek istemediği gelen haberler arasında.

EMRE AKBABA'DAN GALATASARAY İTİRAFI
Sakatlığın ardından Galatasaray’da forma şansı bulma zorluğunda ritmi yakalayamayacağını söyleyen Emre Akbaba, “2 tane ağır sakatlık yaşadım. Ondan sonrada bu sene tekrar Alanyaspor’a döndüm. Ben buraya oynamak için geldim. Daha çok oynayıp o ritmi yakalamak istedim. Orada kalsaydım 2 maç oynar, 2 maç oynayamasam bu ritmi yakalayamazdım. Gelmemin ilk nedeni futbolu sevmem. Sakatlıklar beni futboldan çok uzak tuttu” dedi.

Haberin Devamı

Galatasaraydan ayrıldı, Süper Ligi sallıyor

'EMRE AKBABA BU YÜZDEN GİTTİ'
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 1-0 kaybettikleri Aytemiz Alanyaspor maçı sonrası "Ömer Bayram'a küfürler, Babel'e yuhlar... Ne oluyor? Sosyal medyada herkes antrenör anladık ama biz bu oyuncuları kazanamayız. Emre Akbaba bu yüzden gitti" açıklamasını yapmıştı.

Yazarlar