Galatasaray Galatasaray'dan deprem bölgesine 300 konut!

Galatasaray'dan deprem bölgesine 300 konut!

08.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Galatasaray Kulübü arasında, “Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş Deprem Konutları Yapım Protokolü” imzalandı.

Galatasaraydan deprem bölgesine 300 konut

Ankara’da imzalanan protokole göre Galatasaray tarafından 6 Şubat depremlerinden etkilenen Adıyaman’a 100, Hatay’a 100 ve Kahramanmaraş’a 100 adet konut yapılması için 50 milyon lira bağışlandı.

Haberin Devamı

Bakan Mehmet Özhaseki, “Biz devlet olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Bu noktada hayırseverler de ilk günden itibaren yardımda bulunuyor. Bu konuda spor kulüplerimiz içerisinde ilk ortaya çıkan değerli başkanımız Dursun Özbek, kendisi yardım teklif etti. Beraber bölgeye gittik ve temeller attık. Üç tane şehrimizde 100’er konutun yapımı üzerine bir iş başlattık” dedi.

Başkan Özbek ise “30 milyon taraftarımız var, kişi başı 20 lira toplasak bu parayı karşılıyoruz. Peki biz neden harekete geçmeyelim; herkesin katkı verebileceği bir rakam. Özellikle Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Kayserispor, bunlar yarışmacı kulüpler. Yeşil sahalarda yarıştığımız gibi hayır işinde de yarışalım” diye konuştu.

Haberin Devamı

TOKİ Genel Müdürü Ömer Bulut ise yapılan konutlarda bir mahalleye Galatasaray isminin verileceğini söyledi. Dursun Özbek, Bakan Özhaseki’ye Galatasaray Lisesi plaketi ve Kayseri’nin plaka kodu olan 38 numaralı Galatasaray forması hediye etti.

Yazarlar