Galatasaray Galatasaray'dan Milot Rashica hamlesi! Vedat Muriqi'den Okan Buruk'a tavsiye

Galatasaray'dan Milot Rashica hamlesi! Vedat Muriqi'den Okan Buruk'a tavsiye

10.10.2022 - 08:34 | Son Güncellenme:

Galatasaray yönetimi, yaz transfer döneminin son günlerinde Kosovalı oyuncuyu kadrosuna katmıştı. Sarı-kırmızılı idareciler, 26 yaşındaki oyuncuyla ilgili flaş karar aldı. Bu arada Vedat Muriqi, Kosova Milli Takımı'ndan arkadaşı Rashica için dikkat çeken değerlendirmede bulundu.

Galatasaraydan Milot Rashica hamlesi Vedat Muriqiden Okan Buruka tavsiye

Galatasaray yaz transfer döneminde Norwich City'den Milot Rashica'yı kiralık olarak kadrosuna katmıştı. Transferle ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:  Profesyonel futbolcu Milot Rashica ve kulübü Norwich City FC ile oyuncunun bedelsiz geçici transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre 2022-2023 sezonu için futbolcuya net 1.500.000 EUR ücret ödenecektir."

Haberin Devamı

 

Galatasaraydan Milot Rashica hamlesi Vedat Muriqiden Okan Buruka tavsiye

VEDAT: G.SARAY ONDAN ÇOK FAZLA KATKI ALABİLİR 

Vedat Muriqi, Kosova Milli Takımı'ndan arkadaşı Rashica için övgü dolu ifadeler kullandı. Başarılı forvet, 26 yaşındaki oyuncunun Kosova'nın yetiştirdiği en önemli değerlerden biri olduğuna dikkat çekerek "Türk futboluna çok çabuk adapte sağlayacağını düşünüyorum. Çünkü bu konuda oldukça istekli. Galatasaray'a transfer olurken konuştuk elbette. Onun başarılı olabileceğini söylemiştim.

'OKAN HOCAYA ALTERNATİF OFANS OPSİYONLARI SAĞLAR'

Aynı şey Galatasaray için de geçerli. Galatasaray, ondan çok fazla katkı alabilir. Hücuma her zaman çeşitlilik kazandırabilecek, Okan hocaya alternatif ofans opsiyonları sağlayacak bir oyuncu karakterine sahip. Son derece profesyonel ve saha içine odaklanan bir karakter. Ben Rashica'nın Türkiye'de çok önemli işler yapabileceğini düşünüyorum. Gerektiğinde hücumun her pozisyonunda görev alabilecek düzeyde taktiksel olgunluğa sahip" değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

Galatasaraydan Milot Rashica hamlesi Vedat Muriqiden Okan Buruka tavsiye

BONSERVİS İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Milot Rashica, kısa süre içerisinde Türkiye'ye uyum sağladı. İngiltere'de 2.5 milyon euro kazanmasına rağmen sarı-kırmızılı kulüpte 1.5 milyon euro alan yıldız oyuncu için harekete geçildi. Galatasaray yönetimi, Kosovalı sağ kanat oyuncusunun bonservisini almak istiyor. Galatasaray kurmayları, bu konuda Norwich ile anlaşma sağlanamaması halinde 26 yaşındaki oyuncuyu en azından bir yıllık daha kiralık olarak kadrosunda tutmayı çok istiyor. 

TÜRKİYE'YE KALMAYA SICAK BAKIYOR

Bu doğrultuda çalışmalar başlarken, devre arasında somut adımların atılacağı öğrenildi. Öte yandan Rashica'nın da Türkiye'de kalmaya sıcak baktığı belirtildi. Teknik direktör Okan Buruk da yıldız oyuncuya daha fazla forma vermenin hesaplarını yapıyor.

TOPLAM 8 DAKİKA SÜRE ALABİLDİ

Rashica Süper Lig'de şu ana kadar 2 maçta boy gösterdi. Kasımpaşa maçında 7, Adana Demirspor karşılaşmasında ise 1 dakika süre alabilen 26 yaşındaki kanat oyuncusu, henüz gol ve asist üretemedi.