Galatasaray Galatasaray'dan Muslera kararı! Sözleşmesi sona eriyordu

Galatasaray'dan Muslera kararı! Sözleşmesi sona eriyordu

30.10.2023 - 09:20 | Son Güncellenme:

Galatasaray'da gösterdiği unutulmaz performanslar ve elde ettiği başarılarla efsaneler statüsüne adını yazdıran Fernando Muslera'nın sezon sonunda sözleşmesi bitiyordu. Galatasaray yönetimi Muslera için son kararını verdi.

Galatasaraydan Muslera kararı Sözleşmesi sona eriyordu

2011-2012 sezonundan beri Galatasaray forması giyen Fernando Muslera, sarı-kırmızılılarla birlikte 6 lig şampiyonluğu 4 Türkiye Kupası ve 5 Süper Kupa kazandı. Galatasaray'ın efsaneleri arasına giren Fernando Muslera'nın sezon sonunda sözleşmesi sona eriyor.

Haberin Devamı

Galatasaray Başkanvekili Erden Timur, Muslera ile sözleşme konusunu henüz görüşmediklerini ifade etmişti. Erden Timur, Muslera'nın kariyerinin sonunda Uruguay'da bazı planlarının olduğunu açıklamıştı.

Fernando Muslera da yeni kontrat hakkında konuşmazken sarı-kırmızılı yönetim efsane kaleci hakkında son kararını verdi.

Galatasaraydan Muslera kararı Sözleşmesi sona eriyordu

100. YILI TÜRKÇE KONUŞARAK KUTLADI

Fernando Muslera, Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında Çaykur Rizespor’u deplasmanda 1-0 mağlup ettikleri karşılaşma sonrasında yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. Sözlerine Türkçe konuşarak başlayan Nando, “Öncelikle Cumhuriyet’in 100. yılı kutlu olsun.” dedi.

MUSLERA'YA KONTRAT HAZIRLIĞI

Geçtiğimiz hafta içerisinde Aslan’ın, Fernando Muslera ile sözleşme uzatacağı öğrenilmişti. Sezon sonunda kontratı bitecek olan Uruguaylı eldivenin, bu gelişme üzerine hiçbir kulüp ile görüşmediği ve Cim Bom’u beklemeye başladığı bildirildi.

Haberin Devamı

Bu hafta 37 yaşındaki eldivenin, kontratının uzatıldığının açıklanması bekleniyor.

2011 yılında Lazio'dan transfer edilen ve tam 12 yıldır Sarı-Kırmızılılar'ın kalesini koruyan Muslera, Galatasaray'da tam 15 kupa kazandı. 6 Süper Lig şampiyonluğu gören tecrübeli eldiven şimdiden efsaneler arasına girmeyi de başardı.

Galatasaraydan Muslera kararı Sözleşmesi sona eriyordu

ERDEN TİMUR: AYRILIK KOLAY DEĞİL

Galatasaray Başkanvekili Erden Timur, A Spor'da katıldığı programda Fernando Muslera hakkında çarpıcı ifadeler kullanmıştı. Erden Timur, "Fernando Muslera ile öyle bir şey gündeme gelmedi. Futbolla ilgili planları var. Sezon sonuna doğru bakacağız. Çocukları orada okuyor, burada yaşıyor. Nando, Galatasaray'ın önemli figürü. Ayrılacaksa, kolay bir süreç değil." ifadelerini kullanmıştı.

SACHA BOEY, KEREM AKTÜRKOĞLU VE ABDÜLKERİM DE SIRADA

Galatasaray'da Fernando Muslera ile sözleşme yenilenmesinin ardından takımın önemli isimleri Sacha Boey, Kerem Aktürkoğlu ve Abdülkerim Bardakcı'nın kontratları iyileştirilecek ve sözleşmeler uzatılacak. Erden Timur geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada üç futbolcuyla da görüşmelerin sürdüğünü aktarmıştı.

Galatasaraydan Muslera kararı Sözleşmesi sona eriyordu

OKAN BURUK TAKVİYE İSTEDİ

Haberin Devamı

Bununla birlikte Cim Bom'da transfer operasyonu da erken başladı. Henüz tüm futbolculardan istediği verimi alamayan Okan Buruk, Ocak ayında takviye istedi.

Göreve geldikleri günden bu yana kadroyu güçlendiren ve yaptıkları transfer hamleleriyle camiasından alkış alan Başkan Dursun Özbek ve Başkanvekili Erden Timur da harekete geçti. Okan hocanın şimdiden liste hazırlamaya başladığı ve Özbek ile Timur'la sık sık istişareler yaptığı gelen haberler arasında.

Galatasaraydan Muslera kararı Sözleşmesi sona eriyordu

OKAN BURUK'TAN KADRO KARARI

Galatasaray’da Teknik Direktör Okan Buruk fabrika ayarlarına dönüyor. Cim-Bom’a Rize’de 3 puanı getiren golü atan Oliveira’ya ilk 11 yolu gözüktü. Bu sezon kulübeye mahkum kalan ve son haftalarda süre dahi alamayan Portekizli futbolcu, Rize’de verilen şansı iyi kullandı. 31 yaşındaki Oliveira, 8 numarada yaşanan sorun nedeniyle tekrar göze girdi.

Ndombele’nin bir türlü istenen düzeye gelmemesi ve Kerem Demirbay ile Kaan Ayhan’ın ise 8 numarada istenen katkıyı verememesi nedeniyle Okan Buruk yeniden Oliveira’ya döndü. Sezona kötü başlayan tecrübeli futbolcu, bundan sonra 11’deki yerini alacak. Okan Buruk geçen sezonki gibi orta alanda Torreira-Oliveira ikilisine dönecek.

Haberin Devamı

Orta alanda iki yabancıya dönülmesiyle beraber yerli denkleminde yaşanacak sorun da bek tercihiyle aşılacak. Angelino’dan memnun olmayan Okan Buruk, Kazımcan veya bazı maçlarda Abdülkerim Bardakçı’yı sol beke çekerek problemi çözecek.