Galatasaray Galatasaray'dan orta sahaya çifte bomba! Transfer için görüşmeler başladı

Galatasaray'dan orta sahaya çifte bomba! Transfer için görüşmeler başladı

05.07.2022 - 08:53 | Son Güncellenme:

Galatasaray'da en çok merak edilen konuların başında orta saha transferi geliyor. Sarı Kırmızılılarda orta saha transferi çözüme kavuşuyor. İki yıldızla transfer görüşmeleri başladı.

Galatasaraydan orta sahaya çifte bomba Transfer için görüşmeler başladı

Galatasaray'da orta saha transferi netlik kazanmaya başlıyor. Geride kalan sezonda en çok sorun yaşadığı orta saha bölgesine henüz transfer yapamayan Sarı Kırmızılılar çifte bomba patlatmanın planlarını yapıyor. 

Haberin Devamı

Berkan Kutlu, Taylan Antalyalı ve Alexandru Cicaldau'dan istediği verimi alamayan; Aytaç Kara ve Atalay Babacan'ı kiralık olarak takımdan göndermeye çalışan Sarı Kırmızılılar bu bölgeye en az 3 transfer yapmayı planlıyor. Transferde şu ana kadar Abdülkerim Bardakcı ve Kazımcan Karataş'ı kadrosuna dahil eden Galatasaray, orta saha kurgusunu yeniden şekillendirecek.

Galatasaraydan orta sahaya çifte bomba Transfer için görüşmeler başladı

ON NUMARAYA JOAO PEDRO

Galatasaray'da on numara bölgesi için düşünülen isimlerin başında Cagliari'den Brezilya asıllı İtalyan on numara Joao Pedro geliyor. Geride kalan sezonda Cagliari formasıyla 37 karşılaşmada görev yapan Joao Pedro 13 gol 4 asistle forma giydi. 

Sarı Kırmızılılar, Joao Pedro ile prensip anlaşmasına varırken Cagliari ile görüşmeler sürüyor. Galatasaray, Cagliari'nin 5 milyon euroluk bonservis beklentisinde indirime gitmesini bekliyor. Galatasaray'ın Joao Pedro için Cagliari'ye teklifi ise 3 milyon euro...

Haberin Devamı

Galatasaraydan orta sahaya çifte bomba Transfer için görüşmeler başladı

MARCAO BELİRSİZLİĞİ

Galatasaray'da takımdan ayrılması beklenen Marcao için gelen teklifler düşük bulunarak reddedildi. Son olarak Rusya'dan Zenit kulübü 11 milyon Euroluk bir resmi teklifte bulundu fakat Galatasaray bu teklifi geri çevirdi. İspanya'dan Sevilla'nın da Marcao ile yakından ilgilendiği biliniyor. İspanyol ekibi ise Marcao için Galatasaray'a 8 milyon euro bonservis bedeli ve 3 milyon euroluk bonuslar içeren bir teklifte bulundu. Galatasaray, Sevilla'dan gelen bu teklifi de reddetti. Brezilyalı futbolcu için gelen teklifler beklentilerin altında kalırken Marcao'nun kısa süre içinde takıma katılması ve çalışmalara başlaması bekleniyor.

Galatasaraydan orta sahaya çifte bomba Transfer için görüşmeler başladı

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Marcao'nun transferi hakkkında şu ifadeleri kullanmıştı

Marcao bizim oyuncumuz ve ondan çok memnunuz ama tabii ki talipleri de var. Kulübümüzün istediği teklif gelmediği veya anlaşılmadığı sürece bizim oyuncumuz olarak göreceğiz. Marcao'yla da konuşmamızda anlaşma olmadığı sürece buraya gelerek görevini yapmaya devam etmek istediğini belirtti.

Haberin Devamı

BOTHEIM, SALERNITANA YOLCUSU

Haberin Devamı

Galatasaray'ın forvete düşündüğü isimlerin başında gelen Norveçli Erik Botheim, Salernitana'ya imza atıyor. Di Marzio'nun haberine göre Norveçli oyuncu bugün sağlık kontrolünden geçerek İtalyan ekibiyle resmi sözleşme imzalayacak.

Galatasaray, Botheim ile ilgilenmiş fakat Norveçli oyuncunun Krasnodar ile feshettiği sözleşmesi transferde ağır adımlar atılmasına neden olmuştu. Salernitana kulübü ise Krasnodar ile sözleşmesini fesheden Botheim'i renklerine bağlamak üzere...

Galatasaraydan orta sahaya çifte bomba Transfer için görüşmeler başladı

GALATASARAY'DAN ORTA SAHAYA ÇİFTE BOMBA

Teknik direktör Okan Buruk'un isteğiyle transferde önceliği orta sahaya veren ve bu bölgeye en az iki takviye yapmayı hedefleyen Galatasaray , rotayı Fransa'ya çevirdi. PSG forması giyen 32 yaşındaki futbolcu İdrissa Gueye ile bir süredir temas halinde olan Sarı-Kırmızılılar'ın, gerçekleşen son görüşmede prensip anlaşmasına vardığı öğrenildi. Kulübe yakın kaynaklar, Senegalli orta saha ile henüz ücret konusunda değil fakat olası bir transfer ve çeşitli detaylar üzerinde el sıkışıldığını, yıllık maaş konusunda da mutabakatın çok uzak olmadığını belirtiyor. Galatasaray Yönetimi'nin ise Gueye'den gelen yeşil ışık sonrası PSG ile temasa geçtiği ve 1 yıllık sözleşmesi kalan deneyimli futbolcunun bonservisi için pazarlıkların başladığı bildirildi.

Haberin Devamı

8 NUMARAYA DÜŞÜNÜLÜYOR

Okan hoca ile yöneticilerin Florya'da yaptığı son görüşmede İdrissa Gueye transferini masaya yatırdıkları ve olası imza halinde saha içi planının da hazır olduğu öğrenildi. Buna göre Gueye, yeni sezon planlamasında daha çok 8 numara olarak düşünülüyor. Tecrübeli futbolcunun yanına bir de ön libero alınması hedefleniyor. Böylece geçen sezonun en zayıf karnı olan orta sahada, rakiplere karşı ciddi bir üstünlük kurulmasının hesapları yapılıyor.

Galatasaraydan orta sahaya çifte bomba Transfer için görüşmeler başladı

30 YAŞINDA EN BÜYÜK İMZA

Adı Galatasaray'ın orta saha adayları arasında ilk sıraya kadar çıkan İdrissa Gueye, kariyer basamaklarını nispeten geç tırmanması ve son olarak PSG'de ortaya koyduğu performansla dikkat çekmiş bir isim. 19 yaşında Senegal'den Fransa'ya gelen Gueye, Lille Kulübü’nün altyapısında Avrupa futboluna adım attı ve 26 yaşında 9 milyon Euro'ya Aston Villa'ya, 27 yaşında ise 8.5 milyon Euro'ya Everton'a transfer oldu. PSG, Gueye'yi 30 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer ettiğinde, tecrübeli futbolcu tam 30 yaşındaydı.

CARVALHO'DA SONA DOĞRU

Galatasaray 'da transfer işleriyle bizzat uğraşan Erden Timur'un, "Görüşmelerimiz sürüyor" dediği Willam Carvalho'nun transferinde de önemli gelişmeler yaşanıyor. Bir süredir Fenerbahçe 'nin de transfer gündeminde yer alan 30 yaşındaki Portekizli ön libero ile görüşmelerin olumlu geçtiği, kulübü Real Betis'le de arada sadece ufak pürüzler kaldığı öğrenildi.

Galatasaraydan orta sahaya çifte bomba Transfer için görüşmeler başladı

İspanyol kulübüyle 1 yıllık sözleşmesi kalan Carvalho'nun Galatasaray'a, "Evet" demiş olması, temasları somut bir zemine taşırken, futbol direktör Cenk Ergün'ün bu hafta çıkacağı Avrupa seferinde transfere nokta koymayı planladığı belirtiliyor.

Sarı-Kırmızılılar, her iki transferin de gerçekleşmesi halinde orta sahanın merkezini Willam Carvalho - İdrissa Gueye ikilisiyle oluşturmayı hedefliyor.