Galatasaray Galatasaray'dan orta sahaya yıldız transfer! İtalyanlar duyurdu

Galatasaray'dan orta sahaya yıldız transfer! İtalyanlar duyurdu

31.07.2022 - 18:56 | Son Güncellenme:

Okan Buruk'un transfer raporu doğrultusunda kadrosuna önemli isimleri dahil eden Galatasaray'da Süper Lig'in başlamasına sayılı günler kala çalışmalar hız kazandı. Orta saha kurgusuna Sergio Oliveira'yı dahil eden, Fredrik Midtsjö'yle de anlaşma sağlayan sarı-kırmızılıların bir yıldızı daha transfer etmek için harekete geçtiği öne sürüldü. Flaş gelişmeyi İtalyan basını duyurdu.

Galatasaraydan orta sahaya yıldız transfer İtalyanlar duyurdu

Galatasaray'da kurmaylar Okan Buruk'un raporu doğrultusunda transfer çalışmalarını hızlandırdı. Kadrosuna önemli isimleri dahil etmeyi hedefleyen sarı-kırmızılıların gündemine flaş bir yıldız geldi. Galatasaray'ın tecrübeli futbolcuyu transfer etmek için ısrarcı olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

İLK HAMLE OLİVEİRA OLDU

Fatih Terim'in ayrılığı sonrası Galatasaray'da göreve gelen Domenec Torrent'in oyun planında yer alan orta sahalar tepki çekmişti. Sarı-kırmızılılarda kurmaylar bunun üzerine takımın iskeletine önemli yıldız transferler yapma kararı aldı. Orta saha bölgesine transfer edilen ilk isim Sergio Oliveira oldu. Süper Lig devi, Porto'dan tecrübeli futbolcuyla 4 yıllık sözleşme imzaladı. Sergio Oliveira için bonservis bedeli olarak 3 milyon euro ödendi.

Haberin Devamı

MİDTSJÖ İLE ANLAŞMA SAĞLANDI

Haberin Devamı

Süper Lig devinde Sergio Oliveira'nın ardından Fredrik Midtsjö transferi bitme noktasına geldi. AZ Alkmaar'la uzun süren pazarlıkların ardından Norveçli futbolcuyla da anlaşma sağlandı. Fredrik Midtsjö ile 3 yıllık sözleşme imzalanacağı öğrenildi. Öte yandan sarı-kırmızılıların bu transfer için 3 milyon 500 bin euro civarında bir bonservis bedeli ödeyeceği vurgulandı.

YENİ HAMLE AMADOU DİAWARA

Galatasaray'da bu transferlerin bitmesinin ardından gündeme gelen bir diğer isim Amadou Diawara oldu. İtalyan basınından La Gazetta dello Sport'un haberine göre; sarı-kırmızılılar tecrübeli futbolcuyu transfer etmek için yeniden harekete geçti.

PLANLAR ARASINDA YER ALMIYOR

Gineli futbolcunun Roma Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun yeni sezonda kadroda düşündüğü futbolcular arasında yer almadığı belirtildi. Roma'nın Paulo Dybala'nın ardından Georgino Wijnaldum transferinde de sona gelmesinin Amadou Diawara'nın ayrılma ihtimalini güçlendirdiği vurgulandı.

RAKİP HERTHA BERLİN

Haberin Devamı

İtalyan basını 25 yaşındaki oyuncu için Galatasaray'ın yanı sıra bir takımın daha istekli olduğunu belirtti. Hertha Berlin'in de Amadou Diawara'nın durumunu yakından takip ettiği aktarıldı. Gineli futbolcunun Roma ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2024'te sona erecek.

FORMA ŞANSI BULAMADI

Amadou Diawara geçtiğimiz sezon Roma'da forma şansı bulmakta zorlandı. Tecrübeli orta saha 8 müsabakada toplam 306 dakika sahada kaldı. Gineli oyuncu bu süreçte 1 asist üretti. Amadou Diawara'nın güncel piyasa değeri 6 milyon euro olarak gösteriliyor.

REKOR BONSERVİS

FC Sequence altyapısından yetişen Gineli futbolcu daha sonra San Marino, Bologna ve Napoli'de forma giydi. Roma, 2019-2020 sezonu başında Napoli'ye 21 milyon euro bonservis bedeli ödeyerek Amadou Diawara'yı transfer etti.