Galatasaray Galatasaray'dan Paris'e çıkarma! Mauro Icardi'nin bonservisi ve transfer gündemde

Galatasaray'dan Paris'e çıkarma! Mauro Icardi'nin bonservisi ve transfer gündemde

25.02.2023 - 18:23 | Son Güncellenme:

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'da tüm gözler transfer çalışmalarına çevrildi. Sarı-kırmızılılar sezon başında Paris Saint Germain'den kiraladığı Mauro Icardi'nin bonservisini almak için harekete geçti. Paris Saint Germain'in "Yazın görüşelim" teklifini kabul etmeyen sarı-kırmızılılar, Ligue 1 devinden tecrübeli futbolcuyu da gündemine dahil etti.

Galatasaraydan Parise çıkarma Mauro Icardinin bonservisi ve transfer gündemde

Spor Toto Süper Lig'de lider konumda bulunan Galatasaray'da kurmaylar transfer çalışmalarını hızlandırdı. Okan Buruk'un raporu doğrultusunda gelecek sezon için de harekete geçen sarı-kırmızılılar, Paris Saint Germain'le masaya oturma kararı aldı.

Haberin Devamı

Süper Lig devinin Paris Saint Germain'le sadece Mauro Icardi'nin bonservisi konusunda görüşmeyeceği öğrenildi. Galatasaray'ın Ligue 1 devinden tecrübeli futbolcuyu da kadrosuna katmayı hedeflediği vurgulandı.

Galatasaraydan Parise çıkarma Mauro Icardinin bonservisi ve transfer gündemde

KİRALAMA BEDELİ ÖDENMEDİ

Galatasaray sezon başında forvet hattına Mauro Icardi'yi dahil etti. Paris Saint Germain'de mutsuz olan Arjantinli santrfor, satın alma opsiyonu maddesi olmadan sarı-kırmızılılara kiralandı.

Galatasaray, Mauro Icardi'nin kiralanması konusunda Paris Saint Germain'e herhangi bir bedel ödemedi. Süper Lig devi oyuncunun sezon sonuna kadar alacağı maaşın 750 bin eurosunun ödeneceğini Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

Galatasaraydan Parise çıkarma Mauro Icardinin bonservisi ve transfer gündemde

SON HAFTALARDA KENDİNİ BULDU

Galatasaray'ın yıldızı Mauro Icardi sezona yaşadığı sakatlık nedeniyle istediği gibi başlayamadı ancak daha sonra performansıyla parmak ısırttı. 30 yaşındaki santrfor, Süper Lig'de 12 maçta forma şansı buldu. Mauro Icardi, sarı-kırmızılı formayla 9 gol ve 6 asist üretti.

Haberin Devamı

BONSERVİSİNİ ALMAK İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

Fanatik Gazetesi'nin haberine göre; Galatasaray gösterdiği performansla alkış toplayan Mauro Icardi'nin bonservisini almak için harekete geçti. Sarı-kırmızılıların Paris Saint Germain'le görüşmelere başlamak için Ligue 1 devinin kapısını çaldığı aktarıldı.

Galatasaraydan Parise çıkarma Mauro Icardinin bonservisi ve transfer gündemde

Sarı-kırmızılıların "Yazın görüşelim" teklifini kabul etmediği ve Mauro Icardi'nin bonservisini almak için pazarlıklarına hemen başlamak istediği vurgulandı. Süper Lig devinin, Milan ve Inter gibi Serie A devlerinin Mauro Icardi için devreye girmesinin endişesini yaşadığı ve transferi bir an önce sonuçlandırmayı planladığı aktarıldı.

"BEN İMZAYA HAZIRIM"

Galatasaray'ın özel hayatında yaşadığı sıkıntılara rağmen kucak açtığı Mauro Icardi'nin kararının da transferde etkili olacağı belirtildi. Arjantinli golcünün sarı-kırmızılılara daha önce vermiş olduğu "Siz kulübümle anlaşın, ben imzaya hazırım" sözünün transferde Galatasaray'ın en büyük avantajının olduğu vurgulandı.

Galatasaraydan Parise çıkarma Mauro Icardinin bonservisi ve transfer gündemde

Galatasaray'da sezon başında 30 milyon eurolar konuşulurken, geçtiğimiz günlerde Mauro Icardi transferine ayrılan bütçenin 15 milyon euroya kadar düşürüldüğü belirtildi. Paris Saint Germain'de yeni sezon kadrosunda kesin olarak düşünülmeyen Arjantinli golcü için Milan ve Inter gibi devlerin resmi teklif yapmaması halinde, sarı-kırmızılıların çok daha düşük bir bedelle bu operasyonu bitirebileceği konuşulmaya başlandı.

Haberin Devamı

Süper Lig devine yakın kaynakların, Mauro Icardi'nin sıfıra yakın bir bonservisle alma ihtimalinin ortaya çıktığını belirttiği kaydedildi.

GELECEK SEZON SERBEST KALACAK

Mauro Icardi'nin Paris Saint Germain'le olan sözleşmesi 30 Haziran 2024'te sona erecek. Sarratea altyapısında futbola başlayan Mauro Icardi daha sonra Vecindario, Barcelona ve Sampdoria altyapısında forma giydi. Başarılı oyuncunun bonservisi için 300 bin euro ödeyen Sampdoria, 2013-2014 sezonu başında Arjantinli golcüyü 13 milyon euro bedelle Inter'e gönderdi. Inter'de harika bir performans sergileyen Mauro Icardi, 2019-2020 sezonunda Paris Saint Germain'e kiralandı. Ligue 1 devi sonraki sezon 50 milyon euro bonservis bedeli ödeyerek 30 yaşındaki santrforu kadrosuna kattı.

Haberin Devamı

Galatasaraydan Parise çıkarma Mauro Icardinin bonservisi ve transfer gündemde

Arjantinli oyuncu milli takımda 8 maçta oynadı ve 1 gol atma başarısı gösterdi. Mauro Icardi'nin güncel piyasa değeri 17 milyon 500 bin euro.

DİĞER HEDEF RENATO SANCHES

Galatasaray'ın transferdeki bir diğer hedefinin Renato Sanches olduğu öğrenildi. Portekizli orta saha için sarı-kırmızılıların devrede olduğu belirtildi. Süper Lig devinin Paris Saint Germain'le yapacağı görüşmede Renato Sanches konsuunda da hamle yapmayı planladığı vurgulandı.

25 yaşındaki orta saha bu sezon 18 maçta forma şansı buldu ve 2 kez rakip fileleri havalandırdı. Renato Sanches'in güncel piyasa değeri 25 milyon euro. Benfica altyapısında yetişen Renato Sanches daha sonra Bayern Münih, Swansea City ve Lille formaları giydi. Portekizli orta saha için şu ana kadar 78 milyon 500 bin euro harcandı. Paris Saint Germain, Renato Sanches'i sezon başında 15 milyon euro karşılığında kadrosuna kattı.

Galatasaraydan Parise çıkarma Mauro Icardinin bonservisi ve transfer gündemde

Tecrübeli futbolcu, Portekiz Milli Takımı'nda 32 maçta oynadı ve 3 gol atma başarısı gösterdi.

Haberin Devamı