Galatasaray Galatasaray'dan penaltı tepkisi! Tartışma yarattı

Galatasaray'dan penaltı tepkisi! Tartışma yarattı

05.04.2023 - 23:05 | Son Güncellenme:

Türkiye Kupası Çeyrek Final maçında Galatasaray, Başakşehir ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu maçta 2 gol VAR'dan dönerken, sarı-kırmızılı ekibin yoğun penaltı itirazları ve hakem kararları dikkat çekti.

Galatasaraydan penaltı tepkisi Tartışma yarattı

Galatasaray, Türkiye Kupası Çeyrek Final maçında Başakşehir'i konuk etti. Kritik maç NEF Stadyumu'nda oynandı. Gollerin yağmur gibi geldiği maça, VAR kararları damga vurdu.

Haberin Devamı

MAÇA YOĞUN İLGİ

Bu sezon oynanan maçlarda takımını yalnız bırakmayan Galatasaray taraftarı, Başakşehir karşılaşmasında da tribünleri doldurdu. Sarı-kırmızılı taraftarlar, müsabaka öncesinde tezahüratlarla takımlarını maça hazırladı.

Galatasaraydan penaltı tepkisi Tartışma yarattı

ZANIOLO İLK KEZ 11'DE BAŞLADI

Galatasaray, ikinci transfer döneminde İtalyan ekibi Roma'dan kadrosuna kattığı İtalyan futbolcu Nicolo Zaniolo, Başakşehir maçıyla birlikte sarı-kırmızılılarda ilk kez 11'de sahaya çıktı.

Okan Buruk, Başakşehir karşısına şu ilk 11'le çıktı: Muslera, Boey, Kaan Ayhan, Abdülkerim Bardakcı, Kazımcan Karataş, Midtsjö, Torreira, Zaniolo, Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Icardi

GALATSARAY OFSAYTA TAKILDI, BAŞAKŞEHİR ATTI

5. dakikada Galatasaray'ın Kerem Aktürkoğlu ile bulduğu gol VAR incelemesi sonucu ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Ardından karşılaşmanın 12. dakikasında . Serdar Gürler pasında topla buluşan Szysz, ceza sahası içi sol çaprazdan uzak köşeye yaptığı vuruşta topu ağlara gönderdi.

Haberin Devamı

Galatasaraydan penaltı tepkisi Tartışma yarattı

KAAN AYHAN İLK GOLÜNÜ ATTI

Müsabakanın 20. dakikasında Galatasaray, Kaan Ayhan'ın attığı golle 1-1'lik eşitliği yakaladı. Sağ taraftan Kerem Aktürkoğlu’nun kullandığı köşe vuruşunda ön direkte bulunan Icardi, kafa vuruşuyla topu içeri çevirdi. Kale önünde müsait pozisyonda Kaan Ayhan’ın yaptığı kafa vuruşunda top ağlara gitti.

ALEKSIC TAKIMINI ÖNE GEÇİRDİ

30. dakikada Başakşehir, Aleksic'in attığı golle 2-1 öne geçti. Serdar Gürler’in pasında sol kanattan içeri giren Figueiredo, topu kale önünde Aleksic’e aktardı. Aleksic boş kaldığı pozisyonda düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

Haberin Devamı

KIRMIZI KART KARARI

Karşılaşmanın 38. dakikasında Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu’na, hakem Hakan Ceylan yoğun itirazları nedeniyle direkt kırmızı kart gösterdi.

Haberin Devamı

GOL TEKRAR VAR'A TAKILDI

40. dakikada Galatasaray'ın Dries Mertens ile bulduğu gol VAR incelemesinin ardından elle oynama gerekçesiyle iptal edildi.

Galatasaraydan penaltı tepkisi Tartışma yarattı

HAKEME YOĞUN İTİRAZ

Müsabakanın 45+6. dakikasında Galatasaray penaltı bekledi. Sarı-kırmızılı futbolcular, Ömer Ali Şahiner'in Başakşehir ceza sahasında topa eliyle müdahale ettiğine yönelik yoğun itirazda bulundu. Hakem Kadir Sağlam, VAR ile konuştu ancak herhangi bir izleme tavsiyesi gelmedi.

ZANIOLO'DAN ASİST, ICARDI'DEN GOL

Heyecan dolu maçın 51. dakikasında Galatasaray'ın yıldızlar sahneye çıktı. Savunmadan seken topu ceza sahası içi sağ çaprazında önünde bulan Nicolo Zaniolo yerden ortaladı, ön direkte bulunan Mauro Icardi topa sol ayağıyla dokundu ve meşin yuvarlak yakın köşeden ağlara gitti.

Öte yandan Galatasaray'ın Nef Stadyumu'ndaki 600. golünü Mauro Icardi kaydetti.

GALATSARAY PENALTI BEKLEDİ

55. dakikada Galatasaray tekrar elle oynama gerekçesiyle penaltı bekledi. VAR kontrolü sonrası oyun devam etti.

Haberin Devamı

Galatasaraydan penaltı tepkisi Tartışma yarattı

SZYSZ BİR KEZ DAHA SAHNEDE

Gollerin yağmur gibi geldiği maçın 66. dakikasında Başakşehir tekrar öne geçti. Sol kanattan savunma arkasına sarkan Aleksic ceza sahası içi sol çaprazından topu içeriye çevirdi. Ön direğe yönelen Mahmut'un tek vuruşunda Muslera topu çıkardı. Daha sonra kale sahası içi sağ çaprazında topu önünde bulan Szysz sol ayağıyla dokunarak topu kaleye gönderdi.

Galatasaray, bu sezon ilk kez resmi bir maçta 3 gol yedi.

BİR İTİRAZ DAHA

88. dakikada Galatasaray bir kez daha penaltı itirazında bulundu. Sarı-kırmızılı ekipte Icardi, Başakşehir ceza sahasının içinde yerde kaldı ve hakem Kadir Sağlam oyunu devam ettirdi. Bunun üzerine Galatasaraylı futbolular maçın hakemine yoğun itirazlarda bulundu.

Heyecan dolu maçı Başakşehir 3-2 kazandı ve yarı finale yükseldi.