Galatasaray Galatasaray'ın dinamosu Sacha Boey için dev bonservis! İşte o rakam

Galatasaray'ın dinamosu Sacha Boey için dev bonservis! İşte o rakam

29.01.2023 - 11:48 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de son 10 maçını kazanarak yoluna doludizgin devam eden lider Galatasaray'da Fransız sağ bekin talipleri gün geçtikçe artıyor. Teknik direktör Okan Buruk'un vazgeçilmezi olan Sacha Boey için Sporting Lizbon'un ardından bir Avrupa devi daha teklif yaptı.

Galatasarayın dinamosu Sacha Boey için dev bonservis İşte o rakam

Süper Lig'de 10'da 10 yaparak müthiş bir galibiyet serisi yakalayan lider Galatasaray'da transfer hareketliliği sürüyor. Sassuolo'dan Kaan Ayhan'ı zorunlu satın alma opsiyonu ile kiralık olarak kadrosuna katan ve ocak döneminin ilk hamlesini yapan sarı-kırmızılı takımın birçok oyuncusuna talip var. Sacha Boey'a Sporting Lizbon'un ardından bu kez Fransa'dan talip çıktı.

Haberin Devamı

KAAN AYHAN TAKVİYESİ

Teknik direktör Okan Buruk'un raporu doğrultusunda ilk hamle stoper tandemine yapıldı. Serie A ekibi Sassuolo'da forma giyen Kaan Ayhan'ın kiralanması konusunda Sassuolo ile anlaşma sağlandı.

Galatasarayın dinamosu Sacha Boey için dev bonservis İşte o rakam

MALİYETİ BELLİ OLDU

DHA'nın haberine göre 400 bin euro bedelle sezon sonuna kadar kiralanacak Kaan Ayhan'ın sözleşmesinde zorunlu satın alma maddesi de bulunuyor. Sarı-kırmızılı ekip, 2 milyon 800 bin euro karşılığında Kaan Ayhan'ın bonservisini de alacak. Öte yandan Galatasaray, 2 milyon 800 bin euroyu 4 yıla bölünmüş taksitler halinde ödeyecek.

BAŞKAN DURSUN ÖZBEK AÇIKLADI: TALİPLER VAR

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek futbol takımının başarısının ardından Avrupa'daki çok sayıda kulübün devreye girdiğini açıkladı. Başkan Özbek konuşmasında, "Futbol takımımızın başarılı yürüyüşü çerçevesinde, futbol assetimiz (varlık) giderek değerleniyor. Sezon başında dünya piyasalarından 1 futbolcumuza talep vardı. O da çok büyük bir rakam değildi. Bugün 5-6 futbolcumuza hatırı sayılır transfer talepleri var. Onlar bizim değerimiz olduğuna göre, görünmeyen varlıklar çerçevesinde burada da değerimiz artmaktadır" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

SPORTING LIZBON ANLAŞTI AMA...

Sporting'in Sacha Boey'e olan ilgisi ile ilgili Portekiz basınında haberler çıkmaya devam ediyor. İddialara göre; yeşil-beyazlı takım, sarı-kırmızılı oyuncu ile anlaştı. Ancak Galatasaray cephesi bu bilgileri doğrulamadı. 

10 MİLYON EURO SEVİYELERİNE ÇIKTILAR

G.Saraylı idareciler başarılı sağ bekin bonservis bedelini 15 milyon euro olarak belirledi. Lizbon ise şu anda 10 milyon euro seviyelerine çıkmış durumda. İtalyan ekibi Udinese'nin 8 milyon euroluk teklifi geri çevrilmişti. Şampiyonluk yarışındaki sarı-kırmızılı takım bu transfer için sezon sonunu bekliyor.

 

UDINESE 8 MİLYON EURO TEKLİF ETTİ

Sezon başında Serie A ekibi Udinese Sacha Boey'la çok yakından ilgilendi. Ancak Galatasaray yönetimi İtalyan ekibinin yaptığı 4.5 milyon Euro'luk teklifi kabul etmedi. İtalyan kulübü devre arası için de 8 milyon Euro'yu gözden çıkardı ancak Galatasaray masaya dahi oturmadı. Udinese dışında bazı Alman ekipleri de Boey'un performansını yakından takip ediyor.

Haberin Devamı

Galatasarayın dinamosu Sacha Boey için dev bonservis İşte o rakam

LYON, 15 MİLYON EUROYU GÖZDEN ÇIKARDI 

Fransız yıldıza son olarak ülkesinin ekiplerinden Lyon talip oldu. 19 yaşındaki Malo Gusto'un transferi için Chelsea ile anlaşan Ligue 1 ekibi Sacha Boey'u kadrosuna katmak istiyor. Fransızlar şimdi görüşmek istese de Galatasaray sezon sonunu işaret etti. Lyon, Sacha Boey için 15 milyon euro bütçe şimdiden ayırmış durumda.

1.2 MİLYON EUROYA GELMİŞTİ

Galatasaray geçen sezon başında Fransız ekibi Rennes'den kadrosuna kattığı Sacha Boey için 1.2 milyon Euro bonservis bedeli ödemişti. Bu sezon takıma geç katılan Boey Okan Buruk tarafından yaz kampına dahil edilmemişti. Antalyaspor maçı öncesi Dubois sakatlanınca rezerv takımdan çağrılan Boey bir daha formayı kaptırmamıştı.

PİYASA DEĞERİ 6.5 MİLYON EURO

Boey'in G.Saray ile olan sözleşmesi 2025 yılının haziran ayında bitiyor. 22 yaşındaki oyuncunun transfermarkt verilerine göre; güncel piyasa değeri ise 6.5 milyon euro. Boey, bu sezon oynadığı 19 maçta bin 559 dakika sahada kaldı. Başarılı sağ bek, bu süre içinde 2 asist yaptı.

Haberin Devamı