Dünyadan Futbol Galatasaray'ın rakibi olabilirdi... Böyle bir takım dünyada yok! Elektrikçi kaleci, pizzacı golcü, polis antrenör

Galatasaray'ın rakibi olabilirdi... Böyle bir takım dünyada yok! Elektrikçi kaleci, pizzacı golcü, polis antrenör

06.09.2023 - 09:21 | Son Güncellenme:

Bu sezon Şampiyonlar Ligi Elemeleri’nde Galatasaray’ın muhtemel rakiplerinden biri olan ve tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında gruplarda mücadele etme hakkı elde eden Faroe Adaları’nın 5 bin nüfuslu küçük balık kasabasının medarı iftiharı olan Klaksvik tüm dikkatleri üzerine çekiyor.

Galatasarayın rakibi olabilirdi... Böyle bir takım dünyada yok Elektrikçi kaleci, pizzacı golcü, polis antrenör

Bu küçük kasaba kulübü, yarı zamanlı futbolcularla donanmış yarı profesyonel sınıfta mücadele ediyor. Takımdaki birçok oyuncunun da farklı meslek gruplarında çalıştığı bilinmektedir. Faroe Adaları’nda futbola ilgi bir hayli yüksek. Ancak futbol, bir kazanç kapısı olmaktan ziyade daha çok sosyal aktivite ve hobi olarak değerlendiriliyor.

Haberin Devamı

EN BAŞARILI İKİNCİ TAKIM

Faroe Adaları Ligi’nde toplamda 20 lig şampiyonluğu bulunan Kİ Klaksvik, 24 şampiyonluğa sahip olan HB Torshavn’ın ardından en fazla şampiyon olan ikinci takım pozisyonunda. Avrupa kupaları elemelerinden tanıdığımız B36 Torshavn ise 11 şampiyonlukla ülkenin 3. büyük takımı konumunda.

Galatasarayın rakibi olabilirdi... Böyle bir takım dünyada yok Elektrikçi kaleci, pizzacı golcü, polis antrenör

PROFESYONELLEŞMEK İSTEMİYORLAR

Kİ Klaksvik kulübünün başkanı Tummas Lervig’in beyanına göre, kulüpteki kimse takımın tamamen profesyonelleşmesini istemiyor. Hem futbolcular hem kulüp yönetiminden sorumlu olan insanlar, futbol dışındaki işlerinden ve işverenlerinden oldukça memnun.

İŞLERİN AKSAMAMASI İÇİN TEK YOL GALİBİYET

Klaksvik’te taraftarların da maçlara ilgisi hayli yoğun. Takım kazandığında bölgede yer alan balık fabrikasında işler hızlı ve iyi ilerliyor. Ancak takım kaybederse, çalışma oranı daha kötüye gidiyor.

Haberin Devamı

FUTBOLA VE TAKIMINA AŞIK BİR KASABA

Takıma ilgi öylesine yüksek ki, geçen yıl B36 Torshavn’a karşı oynanan şampiyonluk maçı için kasabanın %70’i takımlarına destek olmak için Torshavn’a gitmişti.

Galatasarayın rakibi olabilirdi... Böyle bir takım dünyada yok Elektrikçi kaleci, pizzacı golcü, polis antrenör

STATLARI UEFA KRİTERLERİNİ KARŞILAMIYOR

Lig maçlarını 524 oturma kapasitesine sahip olan fakat maç günlerinde ayaktakilerle birlikte 2600 seyirciye kadar çıkan Vid Djupumyrar’da oynayan Klaksvik, stadının UEFA kriterlerini karşılayamadığı için Avrupa kupası maçlarını Faroe Adaları Milli Takımı’nın da kullandığı Torsvollur’da oynuyor.

AVRUPA GELİRLERİ AKADEMİYE VE KADIN FUTBOLUNA

Tarihinde ilk kez Avrupa kupası gruplarında mücadele edecek olan Klaksvik, bu sezonki yol haritasını da çizdi. Avrupa Konferans Ligi karşılaşmalarından elde edilecek gelir, oyunculara daha fazla maaş yerine kulübün akademisine ve kadın futboluna yatırım amaçlı kullanılacak.

Kulüpteki yarı profesyonel oyuncuların aylık maaşları da 1000 ila 6000 dolar arasında değişkenlik gösteriyor. Tavan maaş 6000 dolar iken, hem ligin hem de takım ortalaması 3000 dolar civarında.

En merak edilen husus hiç şüphe yok ki kulüpteki personelin ve futbolcuların saha dışındaki meslekleri... Avrupa Konferans Ligi gruplarında Lille, Olimpija Ljubljana ve Slovan Bratislava ile karşılaşacak olan Faroe Adaları ekibinde kim ne iş yapıyor, neyle meşgul? İşte Fanatik'in derlediği haberin ayrıntıları...

Haberin Devamı

Galatasarayın rakibi olabilirdi... Böyle bir takım dünyada yok Elektrikçi kaleci, pizzacı golcü, polis antrenör

BALIKÇILIK YAYGIN MESLEKLERİN BAŞINDA

Roi Clementsen – Yönetim Kurulu üyesi ve İş Geliştirme Müdürü

Clementsen, Kasım 2022’den beri balıkçılık endüstrisindeki önemli tedarikçilerden KBI şirketinin genel müdürü (CEO) olarak çalışıyor. Uzun yıllar satış ve pazarlama işleriyle haşır neşir olmuştur.

Magne Hoseth – Klaksvik’in teknik direktörü

Eski bir Molde efsanesi olan Hoseth, futbol dışında bir iş yapmıyor. Magne Hoseth’in yakın dönemde yerel medyaya verdiği bir röportajda ilgimizi çeken en önemli husus, futbolcuların çalıştıkları ana işlerinden dolayı planlayamadıkları yeme içme düzeni. Hoseth; "Herkesin antrenmana gelmeden önce ne yediğini ve ne zaman yediğinden emin değilim." demişti. Oyuncular, antrenmanlara mesai çıkışı geldikleri için antrenman verimliliği konusunda da endişelerini dile getirmişti. Hoseth aynı zamanda futbolculuk yıllarında Molde’nin Eliteserien’de en çok gol atan futbolcusu unvanına da sahip.

Haberin Devamı

Galatasarayın rakibi olabilirdi... Böyle bir takım dünyada yok Elektrikçi kaleci, pizzacı golcü, polis antrenör

ESKİ ANTRENÖR NARKOTİK POLİSİYDİ

Kulübün bir önceki teknik direktörü olan Mikkjal Thomassen, takımdan geçtiğimiz yıl ayrıldı. 7 yıl boyunca takımı çalıştıran Thomassen, 14 yıl boyunca eski narkotik polisi olarak görev yaptı. Antrenörlükte kendini geliştiren Thomassen, şu anda Norveç’in Fredrikstad kulübünü çalıştırıyor.

TAM ZAMANLI YÖNETİCİ YARI ZAMANLI GOLCÜ

Arni Frederiksberg – Forvet

Takımın en önemli gol ayağı olan Frederiksberg, Mart 2023’ten bu yana Norveç patentli dondurulmuş pizza ürünlerini satan bir şirketin genel müdürü (CEO) olarak çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde bir röportajında 08:00-16:00 saatleri arasında çalıştığını, 17:00-20:00 saatleri arasında da antrenmanlara gittiğini söylemişti. Finans alanındaki deneyimleri bankacılık geçmişine dayanıyor. Öncesinde 11 yıllık bankacılık deneyimi var. İki yıl stajyer kredi danışmanlığı yaptı. Sonrasında da 5.5 yıl boyunca Banka Yatırım Danışmanlığı yaptı.

Haberin Devamı

DAVALIK SOL BEK

Patrick Da Silva - Sol bek

Annesi Brezilyalı babası Danimarkalı olan Patrick Da Silva, 2020 yılında sosyal medya uygulaması olan Snapchat üzerinden 14 yaşındaki bir kıza müstehcen görüntülerini göndermesinin ardından kızın ailesiyle davalık olup kulübü Lyngby tarafından gönderilmişti. Taciz suçundan hüküm yiyen futbolcu, 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Sonrasında denetimli serbestlikle tahliye oldu. 8 ay boyunca resmi maç yapmadı. Şimdi ise Klaksvik adına mücadele ediyor.

Galatasarayın rakibi olabilirdi... Böyle bir takım dünyada yok Elektrikçi kaleci, pizzacı golcü, polis antrenör

DEVLERİ REDDEDEN BÜYÜK OLAYLARIN ADAMI

Vegard Forren – Stoper

Molde efsanesi olan 35 yaşındaki tecrübeli Norveçli’yi, bir dönem AC Milan, Newcastle United, Liverpool, Hoffenheim, Lazio ve Kopenhag istedi. 2011'de Belçika ekibi Club Brugge'ü tam iki kez reddetti. 2012'de Norveç'in en iyi savunmacısı oldu. Ardından Ocak 2013'te Premier Lig ekiplerinden Southampton'a 4 milyon pound karşılığında transfer oldu. 3.5 yıllık bir sözleşme imzalasa da Temmuz 2013'te tekrar Molde'ye döndü. Mart 2017'de Brighton'a gitti ancak Temmuz'da tekrar Molde'ye döndü. Forren, kulüpte oyuncuların para cezalarından toplanan parayı kumar borcundan dolayı çalmasından ötürü Mayıs 2020'de kulüpten gönderildi. Haziran 2020'de Brann'la anlaştı. Ağustos 2021'de stadyumda bir gece gizlice takım arkadaşlarıyla parti düzenledi. Partide bir kadına tecavüz etmekle suçlandı. Suçlamaları reddetti ve Ekim 2021'de yetersiz delil nedeniyle davası düştü. Brann'la da sözleşmesi feshedildi. Deneyimli isim, kariyerinin son dönemlerinde Klaksvik’le beyaz bir sayfa açtı.

Börge Petersen – Stoper

Takımın ana rotasyon parçalarından biri olan Petersen, stoper mevkiinde oynuyor. Börge Petersen de saha dışında makinist olarak dikkat çekiyor.

KÜLTÜR BAKANININ OĞLU

Pall Klettskard - Forvet

Klettskard’ın annesi politikacı ve 2008 yılında ülkenin eski Kültür Bakanı olarak görev yapmıştı. Pall, ana işi olmasa da koyun gütme ve balina avcılığı aktivitelerine katılıyor. Evli olan oyuncunun, Oluvu isminde 4 yaşında bir oğlu var.

Galatasarayın rakibi olabilirdi... Böyle bir takım dünyada yok Elektrikçi kaleci, pizzacı golcü, polis antrenör

GÜNDÜZLERİ BOŞ GEZENLER KULÜBÜ

Luc Kassi - Orta saha

10 yıl Stabaek forması giyen Kassi, oranın figür isimlerinden birisiydi. Bu yıl Klaksvik’e transfer olan Luc Kassi de futbol dışında bir başka işle iştigal etmeyenlerden. Takım arkadaşlarının bir kısmı gündüz mesai yaparken, Kassi ve birkaç arkadaşı da gündüzleri geziyor, kafeteryalarda oturup kahve içiyor veya evlerinde sinema keyfi yapıyor.

İSRAİLLİ BABA, FAROELİ ANNE

Rene Shaki Joensen - Orta saha

Kariyeri ve hayatı Danimarka ve Faroe Adaları'nda geçse de sık sık İsrail'e de ziyaret gerçekleştiren Joensen’in babası İsrailli. 2017'de babasına yaklaşabilmek için İsrail'de şansını denedi. Üç farklı kulüpte denendi ama kulüplerin mali durumları sebebiyle işler istediği gibi gitmedi. Babasının İsrail'de bir başka kadından kızı yani üvey kardeşi de olan Joensen’in vücudunda İbranice 'Önce Aile' dövmesi bulunuyor. Futbol dışında da kulübün ana sponsorlarından olan EL-IN firmasında elektrikçi olarak çalışıyor.

GURBETTE BÜYÜMÜŞ BİR FAROELİ

Oddmar Faroe - Stoper

17 yaşına kadar İskoçya'da yaşayan Odmar, sonrasında Faroe Adaları'na taşındı. Babası İskoçya'da diş hekimliği yaptığından ötürü 3 yıl İskoçya'da futbol oynadı. Bu sürede İskoçya'da Robert Gordon Üniversitesi'nde spor akademisinde okudu. 2014'te temelli Faroe Adaları'na döndü. KSS Klaksvikar Sleipidtod isimli tekne ve gemi tamiratı yapan bir şirketin 4 yıldır satış temsilciliğini yapıyor.

BİRAZ FİNANS BİRAZ FUTBOL

Oli Poulsen - Orta saha

Saha dışındaki mesleği muhasebecilik olan Oli Poulsen, Danimarka'da Aarhus Üniversitesinden mezun oldu. Tam 5 yıldır da Klaksvik takımının bir parçası olan Poulsen, solak ve oyunu hem ofansif hem defansif olarak iki yönüyle de oynuyor.

VEFALI EVLAT

Mads Boe Mikkelsen - Ofansif orta saha

Aslen Danimarkalı olan Mikkelsen, anne tarafından da Faroeli. Büyükannesi Karen'ın evi, Klaksvik'ten 10 dakika uzaklıkta bir mesafede. Klaksvik’e transferi gerçekleştiğinde farklı bir eve çıkacak durumu olmasına rağmen bir süre büyükannesinde yaşadı ve ona destek oldu. Faroe Adaları'nda kuzenleri ve bir amcası da yaşıyor. Mikkelsen de saha dışında elektrikçi olarak çalışıyor.

AĞABEY-KARDEŞ DAYANIŞMASI

Takım kaptanı Jakup Andreasen (25) ve kardeşi David Andreasen (19)

Takım kaptanı olan Jakup Andreasen, işletme ve bakım mühendisi olarak çalışmaktadır. Jakup aynı zamanda otomasyon mühendisliği okuyor. Babaları da 20 yıl futbolculuk yaptı. Hatta Faroe Adaları'nda nüfusun takribi %10'u (Ortalama 5.000) futbolla iştigal ettiğinden aktif her futbolcunun aile geçmişinde mutlaka bir futbol hikayesi barınır.

HAALAND’LA BİRLİKTE OYNADI

Sivert Gussias - Forvet

Molde akademisinden yetişen Gussias, bir dönem Haaland'ın yedeğiydi. Efsane futbolcu ve şimdilerin teknik adamı olan Ole Gunnar Solskjaer'le birlikte çalıştı. Norveçli oyuncu, forvet mevkiinde oynuyor. O da saha dışında gündüzleri gezmeyi tercih eden grubun bir ferdi.

TAKIMIN POPÜLER MESLEĞİ ELEKTRİKÇİLİK

Hannis Jansson Matras - Kaleci

Takımın yedek kalecisi olan Matras da, kulübün ana sponsorlarından olan ev tekstili ve dekorasyon firması EL-IN'in elektrik işlerinden sorumlu personel olarak çalışıyor.

Joannes Kalsö Danielsen - Sağ bek

Danielsen de bazı takım arkadaşları gibi kulübün sponsoru olan EL-IN firmasında elektrikçi olarak çalışıyor.

Jonathan Johansson - Kaleci

Takımın en kıdemli isimlerinden ve as kalecisi olan İsveçli file bekçisi Johansson, 2021 yılında futbolu bırakıp Klaksvik'te elektrikçi olarak çalışmaya başlamıştı. 2023’ün Nisan ayında bir arkadaşının ricasıyla hobi olarak bir amatör kulüpte stoper olarak oynaması istendi. Klaksvik’te kısa süreli bir kaleci krizi yaşanınca teknik direktör Magne Hoseth’in çağrısıyla Haziran’da tekrar Klaksvik’e döndü. Kız arkadaşı Amalie de Norveç'te itfaiye personeli olarak çalışıyor. Çift, çalışma hayatından kalan zamanlarda Norveç fiyortlarında kamp yapmayı tercih ediyor.

DAĞITIM ONUN GÖREVİ

Heini Vatnsdal - Stoper

Takımın tecrübeli isimlerinden biri olan Vatnsdal, stoper mevkiinde oynuyor ve saha içinde pasör kimliğiyle dikkat çekiyor. Saha dışında da kamyonet şoförlüğü yapan deneyimli oyuncu, saha içinde de dışında da servis ve dağıtımla uğraşıyor.

Galatasarayın rakibi olabilirdi... Böyle bir takım dünyada yok Elektrikçi kaleci, pizzacı golcü, polis antrenör

HANIMCILIĞIN ZİRVESİ

Claes Kronberg - Sağ bek

Gerçek mevkisi sağ bek olan fakat kanat forvet olarak da görev alabilen, takımın adeta joker oyuncusu olan Danimarkalı futbolcunun gerçek ismi Claes Phillip Jorgensen. Aktris eşi Simone Kronberg'in soy ismini almayı tercih eden Danimarkalı sağ bek, 2014’ten beri eşinin soyadıyla kariyerine devam ediyor. Futbol harici zamanlarında da eşine ait olan ve mücevherat satışı yaptığı bir e-ticaret girişimine destek olup ona eşlik ediyor.

MARKA ELÇİLİĞİ YAPIYOR

Hallur Hansson - Orta saha

Hansson, kariyerinin önemli bir bölümünü Danimarka'da geçirdiği için ünlü futbolcu Christian Eriksen'in de marka elçiliğini yaptığı Danimarka üretimi olan enerji içeceği markası State'in temsilci yüzlerinden birisi olarak görev yapıyor.

TEK İŞİ KESİCİLİK

Simun Kalsö – Stoper

Takımın rotasyon parçalarından biri olan Kalsö de, saha dışında marangozluk yapıyor. Saha dışındaki zamanlarında ahşap kesen savunmacı, futbol sahasında da rakip atakları kesmek için mücadele ediyor.

SANAT FUTBOL İÇİNDİR

Johan Josephsen - Forvet

Takımın genç isimlerinden olan Josephsen de, resimle uğraşıyor. Futboldan kalan zamanlarında portreler çizen genç santrafor, sanatla futbolu birlikte yürüten nadir sporculardan.

GENÇLER BİLİME MERAKLI

Takımın genç oyuncuları olan Olaf Hansen, Jonn Johannesen, Roi Hentze ve Silas Gaard yakın dönemde teknik okuldan mezun oldular. Geçtiğimiz Mart ayında okulun organize ettiği bilim yarışmasına katıldılar. Jürilerin belirlediği 42 takımdan biri olarak Nisan'da ülkelerini Güney Afrika’nın Cape Town şehrinde temsil ettiler. Takımın gençlerinin bilime olan ilgisi, umarım dünyadaki tüm genç sporculara ilham olur.

Yazarlar