Şampiyonlar Ligi Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakipleri belli oldu

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakipleri belli oldu

31.08.2023 - 17:54 | Son Güncellenme:

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup kuraları Monaco'da çekildi. Temsilcimiz Galatasaray'ın grubu belli oldu.

Galatasarayın Şampiyonlar Ligindeki rakipleri belli oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup kuraları Monaco'da çekildi. Temsilcimiz Galatasaray'ın grubu belli oldu. Sarı-kırmızılılar, A Grubu'nda Bayern Münih, Manchester United ve Kopenhag ile karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasının ilk maçları 19-20 Eylül tarihlerinde oynanacak.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE GRUPLAR BELLİ OLDU

A GRUBU

Bayern Münih

Manchester United

Kopenhag

GALATASARAY

Galatasarayın Şampiyonlar Ligindeki rakipleri belli oldu

B GRUBU

Sevilla

Arsenal

PSV Eindhoven

Lens

C GRUBU

Napoli

Real Madrid

Braga

Union Berlin

D GRUBU

Benfica

Inter

Salzburg

Real Sociedad

E GRUBU

Feyenoord

Atletico Madrid

Lazio

Celtic

F GRUBU

Paris Saint Germain

Borussia Dortmund

Milan

Newcastle United

G GRUBU

Manchester City

Leipzig

Kızılyıldız

Young Boys

H GRUBU

Barcelona

Porto

Shakhtar Donetsk

Antwerp

GALATASARAY'IN DEVLER LİGİ YOLCULUĞU

Trendyol Süper Lig'i 2022-2023 sezonunda şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne 2. ön eleme turundan başladı. Sarı-kırmızılılar, 2. ön elemede Litvanya temsilcisi Zalgiris ile eşleşti. Zalgiris ile Litvanya'da sürpriz bir şekilde 2-2 berabere kalan Cimbom, RAMS Park'ta Dries Mertens'in golüyle rakibini 1-0 mağlup ederek adını 3. ön eleme turuna yazdırdı ve Slovenya'nın Olimpija Ljubljana takımıyla eşleşti.

Haberin Devamı

Zalgiris maçlarına oranla daha zor geçmesi beklenen Olimpija Ljubljana eşleşmesi Galatasaray için beklenenden kolay oldu. Slovenya'daki ilk maçı 3-0 kazanan Galatasaray, RAMS Park'ta Mauro Icardi'nin golüyle rakibini 1-0 mağlup ederek UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turuna katılmaya hak kazandı.

Şampiyonlar Ligi play-off turunda Norveç temsilcisi Molde ile eşleşen Galatasaray her iki maçta da zorlandı fakat turu geçmeyi bildi. Sarı-kırmızılılar, Norveç'teki ilk maçta rakibini 3-2 mağlup ederken İstanbul'da sahadan 2-1 galip ayrıldı ve adını Şampiyonlar Ligi gruplarına yazdırdı.

Galatasarayın Şampiyonlar Ligindeki rakipleri belli oldu

GALATASARAY'A DEV ŞAMPİYONLAR LİGİ GELİRİ

Icardi, Zaha, Tete ve Ziyech gibi marka isimleri kadrosuna katan Cim Bom, Molde'yi saf dışı bırakıp Şampiyonlar Ligi gruplarına kalarak en az 25 milyon Euro'luk (720 milyon TL) bir gelir elde etti. Aslan bu doğrultuda Devler Ligi'ne ayak bastı parası 15 milyon 640 bin; katsayı geliri 7 milyon 959 bin; market geliri olarak da 1.5 milyon olmak üzere en az 25 milyon Euro'yu kasasına koyacak.

Üstelik Aslan artık Şampiyonlar Ligi'nde alacağı galibiyet ve beraberliklerde de kasasını dolduracak. Kupa 1'deki her türlü galibiyet için UEFA kulüplere 2.8 milyon Euro (80.6 milyon TL), beraberlikte ise 900 bin Euro (26 milyon TL) ödüyor. Gruptan çıkma ve ardından turları geçmenin de ödülleri bulunuyor.

Haberin Devamı

Galatasarayın Şampiyonlar Ligindeki rakipleri belli oldu

Yazarlar