Galatasaray Galatasaray'ın Zaha transferi 'Ada'yı salladı! BBC duyurdu, Palace'ın inanılmaz teklifini reddetti

Galatasaray'ın Zaha transferi 'Ada'yı salladı! BBC duyurdu, Palace'ın inanılmaz teklifini reddetti

24.07.2023 - 11:35 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın Wilfried Zaha'yı İstanbul'a getirmesi İngiltere'de geniş yankı uyandırdı, 'şok transfer' şeklinde nitelendirildi. Fildişi Sahilli futbolcunun geri çevirdiği kulüpler sıralandı, sarı-kırmızılılardakinden daha çok kazanacağı teklifleri geri çevirdiği belirtildi.

Galatasarayın Zaha transferi Adayı salladı BBC duyurdu, Palaceın inanılmaz teklifini reddetti

Wilfried Zaha'nın Galatasaray'a transferi, İngiltere'de geniş yankı uyandırdı. Manchester United, Crystal Palace, Cardiff gibi takımların formasını giyen, 13 yıllık profesyonel futbolculuğunda hep İngiliz ekiplerinde top koşturan 30 yaşındaki oyuncunun ilk kez Ada dışına çıkıyor olması ses getirdi.

Haberin Devamı

KAP'A BİLDİRİLDİ

Galatasaray'dan KAP'a yapılan açıklama şu şekilde: "Profesyonel Futbolcu Dazet Wilfried Armel Zaha'nın Kulübümüze transferi konusunda futbolcu ile resmi görüşmelere başlanmıştır."

Galatasarayın Zaha transferi Adayı salladı BBC duyurdu, Palaceın inanılmaz teklifini reddetti

F.BAHÇE'YE TRANSFER ÇALIMI

Fenerbahçe'nin aylardır istediği, uzun süredir kıran kırana pazarlık yapıp ikna edemediği Wilfried Zaha'yı sessiz sedasız bir operasyonla Galatasaray bitirdi.

Haberin Devamı

CRYSTAL PALACE'A VEDA MESAJI

Galatasaray'ın görüşmelere başladığını açıkladığı ve İstanbul'a getirdiği Wilfried Zaha, eski kulübü Crystal Palace'a veda etti.

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Zaha, şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

"Yeni bir hikayeye başladığım için benim için çok şey ifade eden Crystal Palace taraftarlarına seslenmek istedim. Sizinle beraber, 10 yılı Premier Lig'de olmak üzere çok fazla şey yaşadık. Her zaman aklımda yer edinecek inanılmaz hatıralar edindim burada ve aynı zamanda çok zor şeyler de yaşadık. Ancak bizi Premier Lig'e yükselten ve orada kalmamızı sağlayan ekibin bir parçası olduğum için gururluyum. 8 yaşımdan bu yana bu formayı giyiyorum ve bu formayı her giydiğimde elimden gelen her şeyi yaptım. Bu forma adeta benim derime işledi. Beni kızgınken de dağılmışken de eğlenirken de gördünüz ve umarım bana dair aklınızda kalan anılar bunlar olur.

Selhurts Park'a çok yakın bir bölgede büyüdüm ve küçükken bu stadyumun merkezinde olacağım hakkında hiçbir fikrim yoktu. 8 yaşındaki Wilfried'e sadece şunu söylerdim; 'Büyük şeyler hayal et, hayallerini sadece sen öldürebilirsin.' Steve Parish'e, taraftarlarımıza, tüm takım arkadaşlarıma ve teknik ekibe bana her zaman inanıp bugün olduğum kişi olmama yardım ettikleri için teşekkür ederim. Sizin önünüzde futbol oynayabildiğim için ve size 'aile' diyebildiğim için çok şanslı hissediyorum. Her zaman minnettar olacağım."

Haberin Devamı

Galatasarayın Zaha transferi Adayı salladı BBC duyurdu, Palaceın inanılmaz teklifini reddetti

Fildişi Sahilli futbolcunun sarı-kırmızılı ekibi tercih etmesi de dikkat çekici bir unsur olarak öne çıkarıldı. Kendisiyle bir çok farklı ülkeden farklı kulüplerin ilgilendiği, buna karşın Zaha'nın rotasını son anda Cim Bom'a kırması dikkat çekici bulundu. Britanya basınındaki haberler şu şekilde:

BBC: Kariyerinin çoğunu Crystal Palace'ta geçirdi. Sözleşmesinin sona erdiği kulübü kendisine haftalık 200 bin sterlinlik teklifte bulundu. Ancak Zaha buna karşın, Palace'a dönmedi ve Galatasaray'ın yolunu tuttu.

GUARDIAN: Crystal Palace, Lazio, Al-Nassr ve Fenerbahçe'nin kendisini transfer etmek için girişimleri oldu. Galatasaray'daki ücretinin Premier Lig ya da Suudi Arabistan'da kazanacağından daha düşük olacağı anlaşılıyor. Buna karşın Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek Türk takımını tercih etti.

SKY SPORTS: Wilfried Zaha'ya Atletico Madrid ve üç tane başka Şampiyonlar Ligi kulübü daha yanaştı. Fildişi Sahilli futbolcu, Crystal Palace'tan sonra Galatasaray'a transferini tamamlamak için Türkiye'nin yolunu tuttu.

Haberin Devamı

THE SUN: Wilfried Zaha, Galatasaray'a şok bir transferi gerçekleştiriyor. Crystal Palace, Fildişi Sahilli oyuncuya kulüp rekoru bir ücretle yeni bir sözleşme teklif ederek onu takımda tutmayı ummuştu ancak oyuncu tüm teklifleri geri çevirdi.

Galatasarayın Zaha transferi Adayı salladı BBC duyurdu, Palaceın inanılmaz teklifini reddetti

DAILY MAIL: Suudi Arabistan kulüpleri, Paris Saint-Germain, Napoli, Lazio ve Fenerbahçe kendisiyle ilgileniyordu. Galatasaray geçen sezon Fenerbahçe'yi yenerek Türkiye'de şampiyonluğa ulaştığı gibi, Zaha'yı transfer ederek de Fenerbahçe'yi geride bırakmaya çalıştı.

EVENING STANDARD: Crystal Palace, onu kulüp tarihinin en yüksek maaşlı oyuncusu yapmak için haftada 200 bin sterlin teklif etti. Zaha kartlarını kapalı tuttu ve sözleşme imzalamayı reddettikten sonra Lazio, Fenerbahçe ve Al-Nassr gibi kulüplerden cazip teklifler aldı. Ancak şimdi Fenerbahçe'nin rakibi Galatasaray, oyuncuyu kadrosuna katıyor.

TALK SPORT: Wilfried Zaha, Suudi taliplerine darbe indirip Türkiye'ye uçarak, şok Galatasaray transferine yakınlaştı. Zaha'nın Suudi Arabistan'a büyük paralarla transfer olabileceği konuşulurken, Paris Saint-Germain'in de Messi'nin yerini doldurma arayışı çerçevesinde ilgilendiği belirtiliyordu.