Galatasaray Galatasaray'ın Zakharyan transferinde mali detaylar belli oldu!

Galatasaray'ın Zakharyan transferinde mali detaylar belli oldu!

18.02.2023 - 12:17 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Rusya'da Dinamo Moskova forması giyen 19 yaşındaki Arsen Zakharyan transferi için girişimlerini sürdürüyor. Sarı-kırmızılılar, Dinamo Moskova ile prensip anlaşması sağlarken transferin mali detayları da ortaya çıktı.

Galatasarayın Zakharyan transferinde mali detaylar belli oldu

Türkiye'de transfer dönemi bugün sona eriyor fakat FIFA, Türkiye'de ikinci transfer ve tescil döneminin 5 Mart'a kadar uzatılması için onay verdi. TFF resmi yazıyı bekliyor. Kulüpler de TFF'den gelecek resmi açıklamayı bekliyor.

Haberin Devamı

Transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray'da gündemin ana maddesi Arsen Zakharyan... Sarı-kırmızılılar, Kaan Ayhan, Nicolo Zaniolo ve Sam Adekugbe'nin ardından 19 yaşındaki genç yıldız adayını da kadrosuna katmak için yoğun çaba harcıyor.

Galatasaray, Chelsea'nin de peşinden koştuğu fakat Rusya'ya uygulanan ambargo nedeniyle Londra ekibinin transferini gerçekleştiremediği Arsen Zakharyan için Dinamo Moskova ile prensip anlaşması sağladı. Transferin mali detayları da belli oldu. İşte Galatasaray'daki son gelişmeler ve transferin ayrıntıları...

Galatasarayın Zakharyan transferinde mali detaylar belli oldu

Haberin Devamı

GALATASARAY ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Sarı-kırmızılılar, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem felaketinin ardından çalışmalarına ara vermişti. Lige 11 Mart'ta oynanacak Kasımpaşa maçı ile giriş yapacak olan Galatasaray'da dün itibarıyla antrenmanlar yeniden başladı.

Haberin Devamı

Kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Galatasaray Futbol Takımı, hazırlıklarını bugün Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yaptığı antrenmanla sürdürdü.

Dinamik ısınmayla başlayan idman, üç grup halinde 5’e 2 pas çalışmasıyla devam etti. Teknik direktörümüz Okan Buruk yönetimindeki antrenman, dar alanda pas çalışmasının ardından çift kale maçla sona erdi.

Galatasaray Futbol Takımı, yarın saat 11.30’da yapacağı idmanla hazırlıklarını sürdürecek.

Galatasarayın Zakharyan transferinde mali detaylar belli oldu

OKAN BURUK REHAVET İSTEMİYOR

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde 1 Mart Çarşamba günü Medipol Başakşehir ile karşı karşıya gelecek. Bu maçın belirlenen tarihte oynanıp oynanmayacağına dair Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) resmi bir açıklama gelmese de erteleme maçları şubat ayının son haftasında başlayacağı için maç takviminde herhangi bir değişiklik olmayacak. Galatasaray, aranın ardından ilk maçına Başakşehir karşısında çıkacak. Galatasaray ligde ise ilk resmi maçına 11 Mart Cumartesi günü Kasımpaşa karşısında çıkacak.

Haberin Devamı

Öte yandan A Milli Futbol Takımı'nın 25 ve 28 Mart'ta Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde maçlar oynayacak olması, bu süreçte Galatasaray'ın fazla maç yapamadan milli araya gitmesine neden olacak. Bu durum ise teknik heyette endişe yaratıyor. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, oyuncularının rehavete kapılmasını istemiyor. Sarı-kırmızılı ekip konsantrasyonu yüksek tutmak ve form seviyesini yukarı çıkartmak için 20-26 Şubat tarihleri arasında Antalya'da kamp yapacak. Galatasaray'ın burada Gençlerbirliği ve Corendon Alanyaspor ile hazırlık maçı oynaması planlanıyor.

Galatasarayın Zakharyan transferinde mali detaylar belli oldu

ÜÇ TRANSFER AÇIKLANDI

Galatasaray, transfer döneminde üç ismi kadrosuna kattı. Sarı-kırmızılılar, Sassuolo'dan milli futbolcu Kaan Ayhan'!ı satın alma opsiyonuyla kadrosuna dahil etti. Galatasaray asıl bombayı ise Nicolo Zaniolo ile patlattı. Roma'da mutsuz olan ve takımdan ayrılmak istediğini belirten İtalyan yıldız Galatasaray'ın teklifini kabul etti. Galatasaray, Zaniolo için Roma'ya 15 milyon Euro ödeyecek.

Haberin Devamı

Galatasarayın Zakharyan transferinde mali detaylar belli oldu

Galatasaray son olarak Hatayspor'dan Kanadalı sol bek Sam Adekugbe'yi renklerine bağladı. Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketlerinin ardından TFF, deprem nedeniyle ligden çekilen Gaziantep FK ve Hataysporlu futbolcuların sezon sonuna kadar istedikleri takıma imza atmaları yönünde karar aldı. Gaziantep FK ve Hatayspor'da forma giyen yabancı futbolcular yeni transfer oldukları kulüplerde yerli statüsünde forma giyebilecek.

Galatasaray'ın Hatayspor'dan satın alma opsiyonuyla kadrosuna kattığı Adekugbe, yerli statüsünde forma giyebilecek. Adekugbe'nin satın alma opsiyonu ise 1 milyon Euro...

Galatasarayın Zakharyan transferinde mali detaylar belli oldu

GÖZLER ZAKHARYAN TRANSFERİNE ÇEVRİLDİ

Galatasaray; Kaan Ayhan, Nicolo Zaniolo ve Sam Adekugbe'nin ardından gözünü Arsen Zakharyan'a dikti. Sarı-kırmızılılar, Dinamo Moskova'da forma giyen 19 yaşındaki Rus futbolcu için girişimlerini hızlandırdı. Galatasaray'ın Zakharyan transferi için Dinamo Moskova ile prensip anlaşmasına vardığı ve oyuncunun ikna edilmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Galatasarayın Zakharyan transferinde mali detaylar belli oldu

İŞTE ZAKHARYAN TRANSFERİNİN MALİ DETAYLARI

Rus basını Galatasaray ve Dinamo Moskova arasındaki görüşmelerin devam ettiğine vurgu yaptı. Haberlerde Dinamo Moskova'nın Zakharyan için sözleşmesinde yer alan serbest kalması bedelini talep ettiği belirtildi. Arsen Zakharyan'ın serbest kalması bedelinin 15 milyon Euro olduğu ifade edildi. 

Oyuncunun ise Galatasaray'dan yıllık 2-2.5 milyon Euro yıllık ücret talep ettiği ve görüşmelerin sürdüğü aktarıldı. Galatasaray'ın Zakharyan'a 1.5 milyon Euro önerdiği ifade edildi.

Sarı-kırmızılıların Zakharyan'a 4.5 yıllık imza attırmak istediği ve görüşmelerin olumlu sonuçlanabileceği okuyuculara aktarıldı.

Galatasarayın Zakharyan transferinde mali detaylar belli oldu