Galatasaray Galatasaraylı yıldıza sert eleştiri: Psikolojisi bozuk!

Galatasaraylı yıldıza sert eleştiri: Psikolojisi bozuk!

10.11.2023 - 09:23 | Son Güncellenme:

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih'e deplasmanda 2-1 mağlup olan Galatasaray futboluyla alkışı topladı. Milliyet'in usta kalemlerinden Osman Şenher, Okan Buruk'a övgüler yağdırırken sarı-kırmızılı oyuncuyu sert sözlerle eleştirdi.

Galatasaraylı yıldıza sert eleştiri: Psikolojisi bozuk

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Galatasaray, Bayern Münih'e deplasmanda 2-1 mağlup olmasına rağmen oynadığı futbolla takdir topladı. Sarı-kırmızılılar, RAMS Park'ta oynadığı Bayern Münih karşılaşması gibi Almanya'da da etkileyici bir futbol sergiledi.

Haberin Devamı

Milliyet'in usta kalemlerinden Osman Şenher, Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'ın iki Bayern karşılaşmasında gösterdiği performansın ardından tecrübeli teknik adama övgüler yağdırdı. Şenher, Galatasaray'ın yıldız oyuncusunu ise sert sözlerle eleştirdi.

Osman Şenher'in "Koca yürekli Okan Buruk" başlıklı yazısı şu şekilde:

"BAŞKA BİR TEKNİK ADAM CESARET EDEMEZ"

Bayern Münih ile oynanan iki maçı da Galatasaray kaybetti diye tabii üzüldük. Ama iki karşılaşmada da dünyanın en iyi üç takımından birine kök söktürülmesi de beni mutlu etti. Kolay mı, 75 bin taraftarın önünde Almanların ayağını titreteceksin. Okan hoca bunu başardı. Kesinlikle çekinmedi, ‘Ben de Bayern gibi büyük takımım’ diyerek hep galibiyeti düşündü. Bütün dünyanın saygısını kazandı. Başka bir teknik adam olsa Bavyera ekibine defansı, orta sahası ve hücumcularıyla bu kadar baskı yapmaya cesaret edemez.

Haberin Devamı

Galatasaraylı yıldıza sert eleştiri: Psikolojisi bozuk

"HAKEM DAVIES'İ ATAMADI, KORKTU"

İki takım arasında çok kalite farkı olduğu bir gerçek. Zaha, Kerem Aktürkoğlu, Ziyech, Icardi yüzde 100 hazır olsalardı, inanın bu iki maçın en az birini sarı-kırmızılılar kazanırdı. Okan Buruk’un yapacağı fazla bir şey yoktu. Acemi hakem ikinci sarı karttan Davies’i atmalıydı. Korktu. Hazır bir Icardi karşı karşıya kaldığı pozisyonda gol atabilirdi. Zaha iyi niyetle mücadele ediyor ama önüne gelen yüzde yüz gollük bir topa da gol vuruşunu yapabilmeli.

Galatasaraylı yıldıza sert eleştiri: Psikolojisi bozuk

"KEREM BU ŞARTLARDA ETKİSİZ OLUYOR"

Kerem Aktürkoğlu da çok iyi niyetli ama iyi niyet yetmiyor. Rakibin dünyanın en iyi takımlarından bir tanesi, sana boş alan bırakmıyor. Çalım atmana müsaade etmiyor. Kerem de bu şartlar altında etkisiz oluyor. Yapacak bir şey yok. Bütün futbolcuları kutlamak lazım. Varlarını, yoklarını sahaya koydular. Dilerim bundan sonra Bayern Münih, Manchester United maçını da kazanır, hiç olmazsa Cim-Bom’un grubu ikinci bitirmesine çomak sokmaz.

Galatasaraylı yıldıza sert eleştiri: Psikolojisi bozuk

"GALATASARAY, UNITED'I YENMEK ZORUNDA"

Top bundan sonra yine sarı-kırmızılılarda. Manchester United maçının lamı cimi yok. Ali Sami Yen’de bu maçı kazanmak mecburiyetinde. Bayern Münih de Kopenhag’ı yenerse, son maçta Danimarka ekibi ile berabere bile kalsa Galatasaray ikinci tura çıkabiliyor. O zamana kadar dilerim Zaha da, Ziyech de performanslarını biraz daha yukarı çekerler. Bu iki futbolcu da arkalarında oynayan iki beke yeterince katkı vermiyorlar. Boey olağanüstü bir futbolcu olduğu için, Ziyech’in eksiklerini kapatabiliyor. Ama Zaha, Angelino’ya yeterince yardım etmediği için de Galatasaray’ın sol tarafı otoban gibi oluyor. Orayı Angelino’nun tek başına kapaması mümkün değil. Zaha’nın bundan sonra oynanacak iki maçta da mutlaka hücum kadar defansif yönünü de ortaya koyması gerekir.

Haberin Devamı

"ANLADIĞIM KADARIYLA PSİKOLOJİSİ BOZUK"

İnanın hiç tedirgin değilim. Okan Buruk’a da, futbolculara da çok güveniyorum. Yeter ki hata yapmasınlar. Nelsson’un topu göğsüyle rakibin önüne doğru vermesi gibi! Nelsson tabii ki hata yapacak ama bakın bir hata Bayern karşısında en azından berabere bitireceğin bir maçı mağlubiyetle kapamana sebep oldu. Anladığım kadarıyla Nelsson’un psikolojisi bozuk. O da hata yapmak istemiyor. Ancak Sanchez’in mükemmel bir performans ortaya koyması, defansta takımın jokeri olması, Danimarkalı futbolcuyu iyice dağıtmış. Herhalde Okan hoca bundan sonraki karşılaşmalarda Nelsson’u oyuna sokacaksa 40 kere düşünür öyle sokar.

Haberin Devamı

Galatasaraylı yıldıza sert eleştiri: Psikolojisi bozuk