Milli Takım Gana Futbol Federasyonu'ndan Christian Atsu kararı!

Gana Futbol Federasyonu'ndan Christian Atsu kararı!

24.02.2023 - 18:53 | Son Güncellenme:

6 Şubat günü Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen deprem felaketinde hayatını kaybeden Hataysporlu Christian Atsu için Gana Futbol Federasyonu'ndan flaş bir karar geldi.

Gana Futbol Federasyonundan Christian Atsu kararı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından binlerce vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Tüm Türkiye yasa boğulurken depremler spor dünyasını da vurmuştu. Hatayspor'un Ganalı futbolcusu Christian Atsu bu depremde hayatını kaybetti. Bu acı vefatın sonrası Atsu için Gana Futbol Federasyonu'ndan bir karar geldi.

Haberin Devamı

MENAJERİ AÇIKLAMIŞTI

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde yıkıcı etkilere sebebiyet veren depreme Hatay'da yakalanan Hatayspor'un Ganalı oyuncusu Christian Atsu'dan üzücü haber geldi. Depremin olduğu ilk günden bu yana kaldığı bina olan Rönesans Rezidans'ın enkaz altında kendisine ulaşılmaya çalışılan oyuncunun Türkiye temsilcisi menajer Murat Uzunmehmet 31 yaşındaki futbolcunun hayatını kaybettiğini söyledi.

Gana Futbol Federasyonundan Christian Atsu kararı

CENAZESİ GANA'YA GÖNDERİLDİ

18 Şubat'ta enkaz altında cansız bedenine ulaşılan Ganalı futbolcunun cenazesi, önce Hatay'dan Adana'ya, oradan uçakla İstanbul'a getirildi. Cenaze, İstanbul'un ardından da Türk Hava Yolları'na ait uçakla, Gana'nın Başkent'i Akra'ya ulaştı.

Gana Futbol Federasyonundan Christian Atsu kararı

CHELSEA VE NEWCASTLE'DA DA OYNAMIŞTI

Haberin Devamı

Futbolu da vuran deprem Yeni Malatyaspor'un 28 yaşındaki kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan ile Hataysporlu yıldız Christian Atsu, sportif direktör Taner Savut ve malzemeci Onur Akdeniz'i aramızdan almıştı. Günler sonra enkaz altında cansız bedenine ulaşılan Atsu'nun cenazesi ülkesi Gana'ya gönderilmişti. Kariyerinde daha önce İngiltere'de Chelsea ile Newcastle United formaları giyen yıldız futbolcu için hem Türkiye'de hem de Ada'da maçlar öncesinde anıldı.

7 NUMARALI FORMA KARARI

Atsu ile ilgili son karar da Gana'dan geldi. Gana Futbol Federasyonu, hayatını kaybeden Hataysporlu Christian Atsu'nun milli takımda giydiği 7 numaralı formasını emekli etme kararı aldı. Artık Gana Milli Takımı'nda kimse 7 numaralı formayı giyemeyecek.

Gana Futbol Federasyonundan Christian Atsu kararı