Trabzonspor Gaziantep - Trabzonspor maçı sonrası açıkladı! 'Çok gerginler ve acilen...'

Gaziantep - Trabzonspor maçı sonrası açıkladı! 'Çok gerginler ve acilen...'

10.04.2022 - 09:20 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de lider Trabzonspor, Gaziantep ile 0-0 berabere kalarak önemli bir puan kaybı yaşadı. Bordo mavili ekipte Nwakaeme ve Visca'nın performansı eleştirilirken spor yazarları tehlikeye işaret etti.

Gaziantep - Trabzonspor maçı sonrası açıkladı Çok gerginler ve acilen...

Süper Lig'de lider Trabzonspor, Gaziantep ile 0-0 berabere kalarak önemli bir puan kaybı yaşadı. Mücadelenin ardından spor yazarları karşılşamayı değerlendirdi.

Haberin Devamı

CEMAL ERSEN: KUM SAATTİ DURDU MU? / MİLLİYET
Abdullah Avcı “kum saatini” tam 8 hafta önce çevirmiş ve “zaman artık lehimize işlemeye başladı” mesajı vermişti.
Beşiktaş beraberliğinden sonra ilk kez bu denli iddialı görmüştük Avcı’yı; “Biz şampiyon oluyoruz” cümlesi, puan farkının verdiği rahatlıktan çok, oyuncu grubuna duyduğu güven ve hedefe inancın net ifadesi idi.
Haksız değildi deneyimli teknik direktör. Hakkını verelim, onun raporları ve yönetimin desteği ile ligin en geniş, en verimli ve kaliteli kadrosunu kurdu Trabzonspor. Avcı’nın yerinde kim olmak istemez ki? Lakin oyuncularının da sorumluluğunu taşıması gerek. “Biz elimizden geleni yaptık” demek kabul görmüyor. Kusura bakmasınlar, banka kredisinin de faizi var. Dün gece “önemli oyuncuları yok” denen lider yine “tam takım” çıktı” sahaya. Aradaki puan farkına aldanmayın; şampiyon olduk” psikolojisi çok tehlikelidir. Bu yanılgı; kimya, fizik, biyoloji, matematik masada ne varsa bozar.
Gaziantep deplasmanında istekli olmasına karşın, istediklerini yapamayan bir Trabzonspor vardı. Karadeniz ekibinin en etkili silahları kanat oyuncularıdır. Bunlar da Nwakaeme ve Visca. Son haftalarda ikisi de beklenenin altında kalıyor.

Haberin Devamı

 

Sahnede yine kaptan Uğurcan vardı
Pozisyon olarak zengin bir ilk bölüm izlesek de, iki takımın kalecilerinin kritik kurtarışları yanıltıcı olmasın. Trabzonspor orta sahasından kolaylıkla başlayan hücum organizasyonlarında Gaziantepspor’un rakip kaleyi uzak-yakın yoklamalarında sahnede yine kaptan Uğurcan vardı. Hakkını verelim, ev sahibi ekipte file bekçisi Günay kritik dokunuşları da skora etki etti. Puanda “ben de varım” dedi.
Dikkatimi çeken şu; Siopis’in yokluğunda Trabzonspor’un savaşan oyuncusu yok gibi. Evet, Hamsik lider ama savunması eksik. Abdülkadir Ömür görevi gereği rakip savunmayı karıştıracak, boş alan bulunca kaleyi yoklayacak. Bunlar iyi de, tüm yük Dorukhan’a kalınca planları tutmayan bir Trabzonspor izledik. Takımın en formda oyuncusunun 70. dakikada sakatlanarak çıkmasının izahı ne olabilir ki? “Bittim” dedi.
Kadronuz ne kadar güçlü olursa olsun, bir takımın yarıdan fazlası teknik direktör beynidir. Avcı’nın devre arası direktiflerini anlamak için kahin olmaya gerek yok. “Topa sahip ol, doğru kullan” talimatı verdiği kesin. Ya öğrencileri ne yaptı? Sorun fiziksel değil, zihinsel. “Nasıl olsa kazanırız” derseniz, ayağınıza dolaşır.

Haberin Devamı

Gaziantep - Trabzonspor maçı sonrası açıkladı Çok gerginler ve acilen...

"Çok gerginler ve acilen bir terapiye ihtiyaçları var"
Trabzonspor’un ikinci yarıdaki çabası skoru korumak üzerine idi, kimse hikaye anlatmasın. Kağıt üzerinde favori yok artık bu ligde. Ahlara vahlara gerek yok. Son üç maçta kazanılan iki puan. Bu hiç normal değil. Tıpkı Trabzonspor oyuncularının ruh hali gibi. Çok gerginler ve acilen bir terapiye ihtiyaçları var. Görev hocanın. Avcı’nın işi bu.
Şampiyonluk kutlaması için parmak hesabı yapan camia endişe etmeli mi? Buradan dönmek mucize. Abdullah hocanın “kum saati” belki mola verdi. Sonuçtan iştahlanan var ise umutlanmasın. Bazı oyuncuların performansındaki farklılık şampiyonluğa koşan bir takıma yakışmıyor sadece.
Rahat, coşkulu bir Trabzonspor bekliyor taraftar. Acele etmesinler. Tarihi bir hikayeden söz ediyor isek, panik yapmadan cebine koyduğu kredisini doğru harcamaması gerek.
Sonuç mu? Canımızı sıkan lige azıcık heyecan gelmesi kötü mü?

Haberin Devamı

Gaziantep - Trabzonspor maçı sonrası açıkladı Çok gerginler ve acilen...

AKSAL YAVUZ: SÖZ SIRASI MATEMATİKTE
Trabzonspor, rakiplerine çift haneli puan farkı atmasına rağmen, arada bir yaşanan puan kayıplarında, hele de Çaykur Rizespor yenilgisi ve Beşiktaş beraberliği sonrası bazı Trabzonsporluların endişeye kapılıp “acaba” demeleri, kafalarda oluşan soru işaretleri; geçmişte yaşananların bilinçaltında oluşturduğu kaygı ve korkudan ibarettir desek!
Halbuki bordo-mavili ekip, İstanbul takımlarına Trabzon-İstanbul arası puan farkı atmış, peşine takmış. Meydanın sadece Trabzonspor’a kaldığı sezonun keyfini doya doya yaşamak, sefasını sürmek varken...
Dün de Konyaspor, Rize’de kaybettiğine göre artık şampiyonu söyleme sırası matematikte!
Trabzonspor ligin zirvesinden rakiplerine el sallıyorsa; mimarlarından biri Hamsik, mühendisi defansın kaptanı Hugo’dur.
Siopis, Djaniny ve Bakasetas’ın olmadıkları hafta bordo-mavili takımın imdadına bir kez daha yetişti mimar ile mühendis...
Hamsik’i izlemek hakikaten büyük keyif... Pasa dayalı oyunun padişahıydı, her daim olduğu gibi. Attığı milimetrik pasların ayarını cetvelle ölçüp, makasla biçip yolluyor sanki! Keskin tıraş bıçağı kıvamındaki attığı topları takım arkadaşları gole çevirebilseydi; bir maçta asist kralı olabilirdi.
Hugo’yu da bayağı özlemiş Trabzonsporlular, varlığı güven veriyor.
Uğurcan ve Güray’ın da hakkını teslim edelim, hatta direklerin... Doksan dakika gol sesi çıkmasına engel oldular.
Özetle, Trabzonspor iyi oynadı, “Bu da kaçmaz” dedirten pozisyonlara girdiler, fakat bir türlü golü bulamadılar. Şanssızlıkları; şampiyonluklarını söyleyecek, daha doğrusu ilan edecek matematiği iki, üç hafta daha bekleyecek olmalarıdır!

Haberin Devamı

ERKAN AYRAÇ: KALECİLER BÖYLE İSTEDİ / MİLLİYET
Süper Lig’de adım adım şampiyonluğa giden Trabzonspor, Gaziantep FK deplasmanından bir puanla döndü: 0-0. Bordo-mavililer böylece son üç maçından galibiyet çıkaramadı.
İlk 11’lerine bakıldığında en ilginç detay Trabzonspor’daydı. Herkesin ‘sezonu kapattı’ dediği Vitor Hugo iyileşip sahadaki yerini aldı. Tabii ki ev sahibi Djilobodji’nin, konuk ekip Bakasetas, Djaniny ve Siopis’in yokluğunu hissedecekti.
Puan tablosunda ise hedefler farklıydı. Bordo-mavililer kazanıp şampiyonluğa bir adım daha yaklaşmak, Gaziantep FK da düşme hattıyla bağını iyice koparmak istiyordu. Ev sahibi her ne kadar 15. sırada bulunsa da iç sahada liderin ardından en çok puan toplayan takımı olmaları ne kadar tehlikeli bir rakip olduklarını gösteriyordu.
15 dakikası uykuda geçen maçta Muhammet’in şutu herkesi uyandırdı. Cornelius, Visca ile Nwakaeme’ye Günay, Figueiredo, Muhammet, Maxim ve Ertuğrul’a ise Uğurcan geçit vermedi. İki file bekçisinin kalesinde devleşmesi ilk yarının golsüz geçmesini sağladı.
İkinci yarıda da tempo bir an bile düşmedi. Özellikle ilk 10 dakikada Trabzonspor uzaktan şutlarla gol arasa da Gaziantep defansı adeta etten duvar ördü. Bu tempoya iki takımın da dayanması zordu ve 60’tan itibaren tempo biraz düştü. Hamsik-Kouassi değişikliğiyle Trabzonspor tekrar yüklenmeye başlasa da sonuç değişmedi, mücadele başladığı gibi sona erdi.