Tenis Gaziantep’te tenis şöleni

Gaziantep’te tenis şöleni

29.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Takım Şampiyonası Gaziantep’in ev sahipliğinde başladı. Mehmet Şimşek Tenis Kompleksi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ve 1 Eylül’de sona erecek olan organizasyonda 138 takımdan 400’e yakın sporcu mücadele edecek.

Gaziantep’te tenis şöleni

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Takım Şampiyonası Gaziantep’te başladı. 1 Eylül’de sona erecek olan ve 138 takımdan 400’e yakın sporcunun mücadele edeceği organizasyona Mehmet Şimşek Tenis Kompleksi ev sahipliği yapacak. Şampiyonanın açılışı Gaziantep Ak Parti Milletvekili Bünyamin Bozgeyik, Gaziantep Ak Parti Milletvekili Mesut Bozatlı, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, protokol üyeleri, şampiyonada mücadele edecek sporcular ve takım kaptanlarının katılımıyla gerçekleşti.

Haberin Devamı

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş açılış konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Buraya sadece gelebilen 400 kişi ama aslında arkasında 4 bin kişilik bir tenis etkinliği yaratarak geldiler. Açılışımızı halk oyunlarımızın yöremize özgü yaşanmışlıkları ezgiyle, hareketlerle, ritimlerle güzelleştiren gösterisi ile gerçekleşleştirdik. Bu güzel atmosfer ve bizlere vermiş olduğu desteklerden dolayı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız ile ekibine tüm Doğu ve Güneydoğu Anadolu takımları adına teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Gaziantep Ak Parti Milletvekili Bozgeyik ise “Ben 16 yıl Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nda görev yaptım. Doğu Anadolulu, Ağrılı Tenis Federasyonu Başkanı, Güneydoğu Anadolulu Gaziantepli Spor Toto Başkanı oturup dertleşirdik, bizim gençlerimiz tenisten uzak kalmamalı diyerek. Nitekim Ağrı’da, Hakkari’de Şırnak’ta turnuvalar yaptık. Bu noktada her zaman Türk gençliğinin, Türk sporcusunun arkasında duran Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etmek istiyorum. 400 küsür olan tesis sayısını bugün 10 bine ulaştırdık. Bu memleketin gençleri için her zaman koşturacağız” dedi.