Diğer Gençler Açık Hava Puta Türkiye Şampiyonası başlıyor! 326 sporcu yarışacak

Gençler Açık Hava Puta Türkiye Şampiyonası başlıyor! 326 sporcu yarışacak

05.08.2023 - 11:32 | Son Güncellenme:

326 sporcunun yarışacağı ve 2 sürecek olan Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu (TGTOF) Gençler Açık Hava Puta Türkiye Şampiyonası Sivas'ta başlıyor

Gençler Açık Hava Puta Türkiye Şampiyonası başlıyor 326 sporcu yarışacak

Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu öncülüğünde gerçekleştirilecek ve yarın başlayacak olan Sivas Gençler Açık Hava Puta Türkiye Şampiyonası öncesi kente gelerek akreditasyon işlemlerini yaptıran okçular, resmi antrenmanlarını yaptı. Muhsin Yazıcıoğlu Stadyumu'nda yapılan antrenmanda okçular geleneksel kıyafetlerini giyerek atışlarını gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

2 gün sürecek şampiyonada 326 sporcu birbiriyle yarışacak. Yarın ve ardından pazar günü final karşılaşmalarının yapılacağı şampiyona sonrasında dereceye giren okçulara madalyaları verilecek.

Gençler Açık Hava Puta Türkiye Şampiyonası başlıyor 326 sporcu yarışacak

'RAKİPLER AMA BİR YANDAN DA KARDEŞLER'

Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Durmaz, şampiyona hakkında bilgi verdi.

Durmaz, "4-6 Ağustos arasında 3 gün sürecek müsabakalarımız var. Bugün resmi antrenmanımız oldu. Yarın da resmi müsabakalarımızı yapacağız, pazar günü ise final atışlarımız ve ödül törenimizle etkinliğimizi tamamlayacağız. Bu güzel organizasyon için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Gençler Açık Hava Puta Türkiye Şampiyonası başlıyor 326 sporcu yarışacak

Çok güzel bir müsabaka olacak. Federasyonumuz 2019 yılında Cumhurbaşkanımızın onaylarıyla kuruldu. 4 yıllık bir maziye sahibiz. 326 sporcu birbiriyle kıyasıya mücadele edecek.

Haberin Devamı

Bizim sporumuzun en önemli özelliği bir rekabet var ama sonuna kadar da dostluk var. Sporcular rakipler ama bir yandan da kardeşler. Bizim nazarımızda herkes birincidir. Bizde kaybeden olmaz. Dost kazanır, dostluk kazanır" dedi.