Diğer Gençlik ve Spor Bakanlığı birleştirici güç oldu!

Gençlik ve Spor Bakanlığı birleştirici güç oldu!

03.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gençlik ve Spor Bakanlığı, deprem bölgelerinde bulunan çocukların ruhsal travmalarını iyileştirmek, yeniden normalleşmelerine katkı sağlamak amacıyla elini taşın altına koydu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı birleştirici güç oldu

Bakanlık, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra gençler ve çocuklar için birçok sportif aktivite düzenledi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Gençler ve çocuklar için sporun bir eğlence ile beraber rahatlatıcı ve iyileştirici etkisi vardır. Bu vesileyle Bakanlık olarak depremden etkilenen gençler ve çocukların sporla normalleşme süreçlerini hızlandırarak, eğitici aktivitelerle sosyalleşmelerine destek olduk” dedi.

Haberin Devamı

Türk halkının ve spor camiasının bu süreçte de kenetlenerek birlik ve beraberlik örneği gösterdiğini aktaran Bakan Bak, “Spor dünyası da depremzedelerimiz için adeta tek yürek oldu. Yaraların sarılması noktasında ortaya koydukları dayanışma ruhu dolayısıyla sporumuzun her bir paydaşına şükranlarımı sunuyorum. Bizi güçlü kılan bu birliğimiz ve beraberliğimizin daim olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Hatay’da depremde hayatını kaybeden Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Koordinatörü Osman Bayraktar anısına, 2023 ANALİG Sezonu’na Osman Bayraktar ismi verildi.

4652 ÇOCUĞA DOKUNULDU

Farklı branşlarda 257 antrenör ve 257 gönüllü gencin katılımıyla, deprem bölgesinde yapılan turnuvalara çocuk ve gençlerden oluşan toplam 4 bin 652 kişi katılım gösterdi. Özel Mahalle Ligi projesi kapsamında da katılım gösteren her çocuğa; spor çantası, eşofman takımı, yağmurluk, çorap, havlu, şort, tişört, spor ayakkabısından oluşan malzeme yardımı yapıldı.

Haberin Devamı

Depremlerden etkilenen bölgelerde Evinin Sultanları (Voleybol), Sokaklar Bizim (3x3 Basketbol), Mutlu Çarşamba, SHÇEK, Diyanet, GSB Spor Okulları, GSB Engelsiz Spor Okulları, Anadolu Yıldızlar Ligi ve Koşabiliyorken Koş projeleri gerçekleştirildi.

Yazarlar