Voleybol Giovanni Guidetti: '25-0 kazanırsak mutlu olabilirim'

Giovanni Guidetti: '25-0 kazanırsak mutlu olabilirim'

08.05.2018 - 10:00 | Son Güncellenme:

Sezonu 4 kupayla kapatan, 4. kez CEV Şampiyonlar Ligi zaferine uzanan Vakıfbank'ın başantrenörü Giovanni Guidetti, Skorer'e özel açıklamalar yaptı.

Giovanni Guidetti: 25-0 kazanırsak mutlu olabilirim

Skorer Özel Röportaj: Ezgi Toper / Kamera: Akif Taş
Sezonu 4 kupayla kapatan, 4. kez CEV Şampiyonlar Ligi zaferine uzanan Vakıfbank'ın başantrenörü Giovanni Guidetti ile bu başarı serüvenini konuştuk...

Haberin Devamı

- Öncelikle tebrikler, 4. kez Şampiyonlar Ligi şampiyonusunuz. Hem sezonun geneli, hem de Final Four için neler söylersiniz?

Bu sezon harika ve inanılmaz bir sezondu. Ama tabii ki kolay olmadı. İnişleri çıkışları olan, çok mücadele etmemiz gereken bir sezondu. Ama sonunda dört kupaya ulaşmayı başardık.

- Özellikle yarı final maçını sormak istiyorum. Takım müthiş bir geri dönüşe imza attı. O geri dönüşte oyuncularınıza neler söylediniz?

Yarı finalde, özellikle tie break'te 12-9'dan geri dönüş harikaydı. Bunun sebebi takım olarak kaybetmek istememeleriydi. Vurdukları her top mükemmeldi, sayıya ulaştı. Bu çok önemli bir başarıydı.

- Zhu'nun sakatlığı herkesi korkuttu ama onun geri dönüşü de final için önemli bir noktaydı sanıyorum...

Haberin Devamı

Zhu'nun ikinci maça yetişmesi fizyoterapistlerimizin ve medikal ekibimizin başarısı. Biz oyuncular kadar harika bir teknik ekibe sahibiz. Onlar da en hızlı şekilde Zhu'yu tedavi edip ikinci maça yetiştirdiler.

- Gözde Kırdar'ın vedası için neler söylemek istersiniz? Yokluğundan takım nasıl etkilenecek?

- 9 yıl önce ben onu takım kaptanı olarak seçtim ve o doğru bir karardı. Hayatımda çalıştığım en iyi kaptandı. O herkese örnek bir sporcu. her antrenmanda, her maçta herkese nasıl yüzde yüzünü vermesi gerektiğini gösteriyordu. Ben onun gibi oyuncuların zor bulunacağını düşünüyorum.

- Gözde de geçen hafta yine bize verdiği röportajda, "Giovanni seti 25-0 kazansa bile mutlu olmayabilir" demişti. Bu düşünceyle ilgili neler söylersiniz?

Belki 25-0 kazanırsak mutlu olabilirim (gülüyor). Biz mükemmeli arayan bir takımız. Gözde de benim gibi 25-0'ı beğenmeyecektir muhtemelen. Sahip olduklarımız bizi asla tatmin etmiyor. Bizim dört tane, beş tane kupamız var düşüncesiyle ilerlemiyoruz. Biz önümüzde neler var, neleri kazanabiliriz ve bu başarıları kazanmak için nasıl çalışabiliriz bunu arıyoruz. Bence Gözde'nin de bahsettiği buydu.

- Son olarak gelecek hedeflerini de soralım...

Öncelikle bu tişörtü giyiyorsanız (Vakıfbank armasını gösteriyor) hedef her zaman bellidir: kazanmak. Ama gelecek sezon oldukça zor olacak çünkü iki önemli oyuncumu kaybediyorum, Naz ve Gözde... Ama bu da yeni bir macera olacak bizim için. Bakalım bunu nasıl aşacağız?

Haberin Devamı