1.Lig Göztepe'nin 16 amatör branşına 'Olimpik' destek

Göztepe'nin 16 amatör branşına 'Olimpik' destek

05.08.2023 - 12:20 | Son Güncellenme:

Türkiye'de en fazla amatör branşı bünyesinde bulunduran spor kulüplerinden olan Göztepe'ye Insider'dan destek geldi.

Göztepenin 16 amatör branşına Olimpik destek

Insider'ın sosyal sorumluluk projesi, Göztepe Spor Kulübü'nün faaliyet gösterdiği 16 branşı kapsayacak. Gençleri sporla buluşturmaya, özellikle kadın sporcuların spor kültürümüzdeki rolünün artırılmasına ve mevcut amatör sporcuların sürdürülebilir bir şekilde desteklenmesine dair önemli adımlar atılacak. Proje, özellikle amatör branşlar tarafında daha fazla genç sporcu yetiştirmeyi ve ülkemizi olimpiyatlarda ileriye taşımayı amaçlıyor. Insider CEO'su Hande Çilingir ve ekibi liderliğinde, farklı kurumlardan destek toplanarak proje desteklenecek.

Haberin Devamı

Insider CEO'su Hande Çilingir sekiz senelik zorlu bir yolculuğun sonunda, Türkiye'nin ilk yazılım unicorn'unu Türkiye'ye kazandırmayı başardıklarını ve bunun en önemli nedeninin yarattıkları kültürün yanında inat, umut ve çok fazla inanç gibi değerler olduğunu belirtti. Tüm olimpik zaferlerin de bu şekilde kazanıldığının altını çizen Çilingir, "Spora vereceğimiz önem, gençliğe vereceğimiz önemle eşdeğer. Olimpik branşlara destek vermek amacıyla başlattığımız sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Göztepe Spor Kulübü'ne öncelik vermemizin en önemli sebeplerinden biri, Türkiye'de en fazla amatör branşı bünyesinde bulunduran spor kulübü özelliğini taşıması. Bir diğeri ise 'ilklerin spor kulübü' olarak anılması ve hatta olimpik başarılara imza atan sporcular yetiştirme potansiyelini ispatlamış olması" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Göztepe Spor Kulübü Amatör Branşlar Başkanı Mehmet Sepil de projenin önemine dikkat çekerek "Türkiye'ye farklı alanlarla hizmet eden iki büyük marka, Türk gençleri için yan yana geliyor. 16 aktif amatör branş ile bu alanda en çok branşa sahip spor kulübüyüz. Insider ise ülkemizin yazılım alanındaki ilk unicornu. Cimnastik, okçuluk, yelken, windsurf ve yüzme başta olmak üzere farklı branşlarda milli sporcu gençlerimiz var. Bu misyonumuzu çok önemsiyoruz ve bu yapıyı sürdürülebilir kılmak adına çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Insider ile gerçekleştireceğimiz proje bu açıdan çok önemli. Pek çok spor kulübü amatör branşlarını kapatma yoluna giderken biz ise amatör branşlarımızı nasıl bir adım daha ileriye götürebiliriz diye düşünüyoruz. Amacımız Göztepe armasının düzenli olarak uluslararası organizasyonlarda ve olimpiyatlarda temsil edilmesi. Ferhat Arıcan ve Yasemin Ecem Anagöz gibi, Türk gençleri için çok önemli rol modeller olan sporcularımızın sayısını artırmak, genç sporcuları nitelikli bir şekilde desteklemek en önemli hedeflerimizden biri. Hande Çilingir ve ekibinin Türk gençlerine ve Türk sporuna katkıda bulunmak istemesi, bunun için çok büyük bir heyecana sahip olmaları bizim için çok değerli" diyerek proje kapsamında yapılacaklar için heyecanlı olduğunu söyledi. 

Haberin Devamı

Yazarlar