Basketbol Griner, Rusya'da gözaltına alınmıştı! ABD Dışişleri Bakanlığı devrede

Griner, Rusya'da gözaltına alınmıştı! ABD Dışişleri Bakanlığı devrede

07.03.2022 - 12:31 | Son Güncellenme:

Rusya ekibi UMMC Ekaterinburg'da forma giyen ABD'li yıldız, ülkesine dönüşü sırasında bagajında uyuşturucu madde bulunduğu gerekçesiyle havalimanında gözaltına alındı. 7 kez all-star seçilen Griner için ABD Dışişleri Bakanlığı devreye girdi. İşte detaylar...

Griner, Rusyada gözaltına alınmıştı ABD Dışişleri Bakanlığı devrede

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal ettiği süreçte bir sorun daha çıktı. Rusya temsilcisi UMMC Ekaterinburg'da oynayan Brittney Griner, Amerika Birleşik Devletleri'ne dönüşü sırasında bagajında uyuşturucu madde bulunduğu gerekçesiyle havalimanında gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Tecrübeli basketbolcunun Rusya'dan ayrılmasına izin verilmediği belirtildi. Uyuşturucu taşımacılığıyla suçlanan Amerika Birleşik Devletleri uyruklu sporcunun 10 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacağı iddia edildi.

Griner, Rusyada gözaltına alınmıştı ABD Dışişleri Bakanlığı devrede

ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI DEVREDE

Yaşananlar sonrası ABD Dışişleri Bakanlığı da devreye girdi. Diplomatların Griner'in davası üzerine çalıştıklarını ifade eden Dışişleri Bakan Anthony Blinken şu açıklamayı yaptı: "Bir ABD vatandaşı, Rusya da dahil dünyanın herhangi bir yerinde tutuklandığında, elbette mümkün olan her türlü yardımı sağlıyoruz. Rusya'daki ABD'lilerin davaları üzerinde çalışan bir büyükelçilik ekibimiz var. Haklarına saygı gösterilmesini sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz." 

Haberin Devamı

Griner, Rusyada gözaltına alınmıştı ABD Dışişleri Bakanlığı devrede

WNBA OYUNCULAR SENDİKASINDAN GRINER'A DESTEK

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki WNBA Oyuncular Sendikası da konuyla ilgili bir açıklama yayımladı. Sendika, Brittney Griner'i destediklerini belirtti. Oyuncunun durumunun yakından takip edileceği vurgulandı.

7 KEZ ALL-STAR SEÇİLDİ

7 kez all-star seçilen Griner, ABD Milli Takımı'nda ise 2'şer olimpiyat ve dünya şampiyonluğu elde etti.