Güçlü Berk

Güçlü Berk

gucluberk@gmail.com

Tüm Yazıları

Turkish Airlines Euroleague’de play-off eşleşmelerini belirleyecek maçlar tamamlandı. Real Madrid deplasmanına ikincilik hedefiyle giden Anadolu Efes, 86-66 mağlup olarak grubunu 3. sırada tamamladı ve Olympiacos ile eşleşti. Ev sahibi avantajının Olympiacos’ta olduğu mücadele 2-2-1 formatında oynanacak. Seri 10 Nisan'da Yunanistan'da başlayacak.

Artık Real Madrid maçını konuşmanın bir anlamı yok. Daha genel bir değerlendirme yapmak gerekirse; Anadolu Efes çok iyi başladığı Top 16 maratonunu, tur garantisini kazandıktan sonra kötü bitirdi. Son oynanan Zalgiris, Malaga ve Real Madrid maçlarında sergilenen basketbol açıkçası ne kadar kan kaybetmiş olursa olsun Olympiacos’u elemeye yetmez.

Haberin Devamı

Tam olarak bu seviye için kadroda bulunan Farmar ve Vujacic gibi yıldızların bir an önce toparlanıp maçlara ağırlıklarını koymaları gerekiyor. Savunmayı da tekrar birkaç kademe yukarı çekmeleri durumunda Efes’in Final Four’da boy göstermemesi için hiçbir sebep kalmaz. Yani Brose maçından önceki Efes turu rahat geçebilir ancak Brose maçından sonraki Efes’in bu eşleşmede maç kazanması dahi çok zor olur.

Anadolu Efes’in en büyük avantajı ise elbette Oktay Mahmuti. Tecrübeli hoca takımda yaşanan düşüşü en iyi analiz edip tersine çevirebilecek kişi. Ancak önünde kısa bir zaman var. Artık Final-Four’da oynamayı çok istiyoruz ve önümüzdeki tek engel Olympiacos…

CSKA Moskova – Caja Laboral

Olympiacos – Anadolu Efes

Barcelona Regal – Panathinaikos

Real Madrid – Maccabi Electra