Güçlü Berk

Güçlü Berk

gucluberk@gmail.com

Tüm Yazıları

Geçen hafta Beşiktaş’ın Top 16’yı garantilemesinden sonra bu hafta da Anadolu Efes vizeyi almayı başardı. Cedevita Zagreb deplasmanında 81–73 galip gelirken Jordan Farmar 21, Sasha Vujacic de 17 sayıyla skor yükünü üstlenen isimler oldular. Semih Erden ise 10 sayı 10 ribaund ile galibiyete katkıda bulundu. Efes bu skorla C Grubu’nda Zalgiris Kaunas ve Olympiacos’un ardından adını bir üst tura yazdırmayı başardı. İlk maçta alınan skor sebebiyle biraz geç kalmış bir başarıydı lacivert-beyazlılar için. Artık Oktay Mahmuti’nin önünde sistemi elden geçirmek için ciddi bir zaman ve test için de 2 resmi “antreman maçı” var. Final Four için bulabilecekleri son hazırlık dönemini en iyi şekilde değerlendirmeliler. Bu istikrarsızlıkları bir üst seviyede telafi edilemez.

Haberin Devamı

Beşiktaş geçen hafta üst tura çıkmayı garantiledikten sonra kafasında bu maçı kaybetmiş. Daha ikinci çeyrekte, fark çift hanelere çıktıktan sonra, her hangi bir direnç göstermediler sahada. Savunmada da kıpırdanma olmayınca ortaya 78-48 ile 30 (otuz) sayılık fark çıktı. Beşiktaş’ın Barcelona’ya yenilmesi elbette sürpriz değil ancak bu şekilde de olmamalı. Örneğin, keşke Kartal Özmızrak daha çok süre alsaydı. Hem skor daha kötü olmazdı hem de ciddi bir tecrübe kazanırdı.

Top 16’yı henüz garantilemeyen temsilcimiz Fenerbahçe Ülker ise haftayı Real Madrid deplasmanında 77-61’lik mağlubiyetle kapattı. Dört galibiyeti bulunan sarı-lacivertliler son iki haftaya 2’şer galibiyetli Union Olimpija ve Mapooro Cantu’ya göre avantajlı giriyor. Ancak bu hafta Panathinaikos deplasmanına gideceğini unutmamak gerek.

Union Olimpija’ya karşı iki maçta da galip gelerek avantajı elinde bulunduran Fenerbahçe Ülker için tek tehlike Mapooro Cantu. İtalya temsilcisi bu hafta evinde Real Madrid’i ağırlayacak. Cantu, Madrid’e kaybederse Fenerbahçe Ülker Top 16’yı garantiliyor. Eğer Cantu, Real’i mağlup etmeyi başarırsa ve Fenerbahçe Ülker de Panathinaikos deplasmanından mağlubiyetle dönerse iş son hafta İstanbul’da oynanacak olan Fenerbahçe Ülker – Mapooro Cantu maçına kalıyor. Real Madrid’in Cantu karşısında galip gelmesini umuyoruz ancak aksi durumda da avantaj hala sarı-lacivertlilerde.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Ülker öyle ya da böyle üst tura çıkacaktır ancak o da Anadolu Efes gibi işi buralara bırakmadan bitirmeliydi. 2010'da İstanbul'da oynanan Zalgiris maçının son üç saniyesinde Marcus Brown'un yolladığı üçlük tüm planları altüst etmişti. Benzeri ile karşılaşmamak için Pianigiani ve ekibi şimdiden çalışmalara başlamalı. Düzene oturmayan oyuncularda ısrarın da bir sınırı olmalı. Uymayan değişmeli, bu işin şakası kalmadı…

Twitter: @BaSKeTBaNK