Skorer ‘Güçlü olan sevilmez’

‘Güçlü olan sevilmez’

30.05.2010 - 01:07 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, mali kongrede kendisine yapılan eleştiriler üzerine, “Güçlü olmanın karşılığı sevilmemektir, bu kadar basittir” ifadelerini kullandı. Şampiyonluğun gittiği Trabzonspor maçı için de “Kötü anlamda söylemiyorum ama parayla satın alınma değeri olsaydı, alırdım” yorumunu yaptı

‘Güçlü olan sevilmez’

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, mali genel kurul toplantısının sonunda söz alarak, üyelerin yönetim kuruluna yönelttiği sorulara ve eleştirilere yanıt verdi.
Yıldırım, “İnsanların hedef konulan noktalara gitmesi için, ekiplerin motive olmasını sağlamak için 3 yıl şampiyonluk sözünü söylememe gerek yoktu. Camiaya bir ivme kazandırsın, motivasyon kazandırsın diye söyledim. Bugün yine söylüyorum. Korkmadan söylüyorum hem de. Ben inanıyorum. Tek büyük dedim, tenkit ediyorlar” diye konuştu.
Bir taraftarın kendisine gönderdiği mailde Aziz Yıldırım, Ali Şen, Metin Aşık, Emin Cankurtaran dönemlerinin hep kavgacı olduğunu belirttiğini ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:
“Fenerbahçe’nin başına bir bayan sanatçının ismini vererek, onu getirelim herkes sevsin, seyretsin diyor. Tabii ki kulübün menfaatlerini korumak için konuşacağız. Güçlü olmanın karşılığı sevilmemektir, bu kadar basittir. Yarıştığımız her branşta finalin adı daima Fenerbahçe’dir. Seneye de söylüyorum. Kız basketbol, erkek voleybol, erkek basketbol ve Fenerbahçe Acıbadem bayan voleybol takımları final-four oynayacaklardır. Korkmadan söylüyorum. Bir yıl sonra burada hesabını vereceğim.”

Haberin Devamı

‘Koç’tan zengin olurdum’
Yıldırım, gelir gider farkı konusundaki eleştiriler için de “Turhan Kerimoğlu diyor ki; gelir gider farkı eksi veriyor. Artı verme şansı yok ki Kerimoğlu, kendi evimizde veremiyoruz, nasıl vereceğiz. Doğduğumuz günden bu yana bütün paraları harcamasam biriktirsem, herhalde ölürken, Sayın Ali Koç kusura bakmayın, Vehbi Koç’tan zengin olurdum” dedi.

‘Villaları geri alacağım’
Aziz Yıldırım, başkanlığı bıraktığı gün kulübe sattığı 8 villayı, ödenen bedelleri iade ederek geri alacağını açıkladı. Eski Başkan Ali Şen’e gönderme yapan Yıldırım, “Ali Şen verdiği beyanatta ’Aziz Yıldırım’a söyledim Fenerbahçe iyi oldu, şampiyonluğa gidiyor’ dedi. Şimdi kaybettik o zaman bu sorumluluğa o da ortak. Benim dönemimde Fenerbahçe Futbol Takımı hiç küme düşmemeye oynamadı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Son maça kalmamalı’
Yıldırım, Trabzonspor ile 1-1 berabere kalarak kaçırdıkları şampiyonluğa değinerek, “Ben de üzülüyorum. Eğer parayla satın alma değeri olsaydı herhalde ben Pazar günü satın alırdım. Normal şartlarda parayla değeri olsa alabilirsiniz. Kötü anlamda değil, bu açıklamadan başka bir şeyler çıkarmasınlar. Bunun bir değeri olsa para verseniz alırsınız deseler yapmaz mısınız veya yapmaz mıyız” ifadelerini kullandı.

Kutlualp bombaladı
Eski yönetici Hakan Bilal Kutlualp, sarı-lacivertli kulübün köklü değişikliklere ihtiyacı bulunduğunu ifade ederek, “Türkiye’nin kulübü yedi düvelle kavgalı olamaz” dedi.
Fenerbahçe’deki sistemin “patinaj yaptığını ve tıkandığını” ifade eden Kutlualp, “Kimse sayın başkandan sahaya çıkıp golü atmasını beklememiştir tabii ki. Fakat o golü atacak futbolcuyu kulübe kazandırmasını beklemiştir” diye konuştu.
Kutlualp, “Gerektiğinde bırakabilmek de Fenerbahçe büyüklüğünün tanımına uyan erdemlerinden biridir” diyerek istifamesajı gönderdi.

Kerimoğlu: Sözünün arkasında dursun
Eski yöneticilerinden Orhan Demirel ise Aziz Yıldırım başkanlığı döneminde geride kalan 12 yıllık sürede futbolda elde edilen sportif başarının yeterli olmadığını savundu.
Üyelerden Turhan Kerimoğlu’nun mali tablolarla ilgili uzun süren konuşması da salonda çoğu zaman tepkilerle karşılandı. Aziz Yıldırım da bir ara bulunduğu yönetim kurulu masasında ayağa kalkarak Kerimoğlu’na, sorularının hepsine yanıt vereceğini söyledi. Kerimoğlu, salonun tüm tepkilerine rağmen konuşmasını sürdürerek, “Başkan şampiyonluk sözü verdi. İnsan bir söz verdiği zaman bunun arkasında durur. Söz tutulamazsa yapılması gerektiğinde tereddüt etmez. Söz bir farzdır” şeklindeki ifadelerle konuşmasını tamamladı.

Haberin Devamı

Gerginlik çıktı
Kongre üyesi Kaya Enişte, Fenerbahçe’nin futbol kamuoyu ile kavgalı olduğunu, centilmenlikten uzak kaldığını anlattığı konuşmasında salonda bazı üyelerin tepki alkışını alınca, kongre divan başkanı Talat Yılmaz’ın konuşmasını bitirmesi uyarısıyla karşılaştı. Yılmaz’ın bu tavrı karşısında bazı üyeler de başkanlık divanına yönelik tepki göstererek, tarafsız davranmamakla suçladı.
Sözlü tartışmalarla küçük bir gerginlik yaşanırken, kongre üyesi Enişte’nin konuşmasına devam etmesiyle gerginlik sona erdi.
Bu arada kongre divan başkanı Yılmaz tartışmaların yaşandığı sırada, tepkilerin geldiği bölümdekilere, “Orada bir grup var fırsat bekliyor provokasyon için, biz biliyoruz kim olduklarını” dedi.

Haberin Devamı

Bütçeye onay
Mali Genel Kurul toplantısında, 2010 yılı için hazırlanan 345 milyon liralık bütçe kongre üyeleri tarafından oy çokluğu ile onaylandı. Yönetim kurulunun ve tüzüğün 19. maddesi gereğince profesyonel futbol şubesi hesaplarının ve denetleme kurulunun ibrası için oylama yapılırken, iki kurul ve bir şube oy çokluğu ile ibra edildi. Oylamalar sonucunda, Kenan Evren Lisesi ve Ataşehir’deki “Fenerbahçe Salon” projeleriyle ilgili görüşme ve görüşmeler sonunda ortaya çıkacak modellerin yapılacak genel kurula sunulması ve projeler oluşturma konusunda yönetime yetki verildi.

Borç 134 milyon
Kongrede kulübün toplam 134 milyon 332 bin 442 lira 65 kuruş banka borcunun bulunduğu açıklandı.
Vadesi gelmemiş borç senetlerinin 4 milyon 205 bin 812 lira 24 kuruş olduğu ifade edilen faaliyet raporunda, bilançonun pasifinde yer alan 72 milyon 391 bin 77 lira 69 kuruşun uzun vadeli borçlar içerisinde, 12 milyon 206 bin 767 lira 10 kuruşun şahıs borçları olduğu kaydedildi. 2009 yılı bilançosunun gelirler hanesinin 274 milyon 9 bin 598 lira 32 kuruş, giderler hanesinin de 277 milyon 581 bin 755 lira 29 kuruş olarak gerçekleştiği bildirildi.

Yazarlar